Vieze schoenen voornaamste reden om de stofzuiger te pakken

Laatste update: 8 februari 2024 door Stoffie

vuile schoenenVolgens een onderzoek van iVOX in opdracht van iRobot zijn vuile schoenen de voornaamste reden om de stofzuiger te pakken. Het onderzoek is gedaan onder andere huishoudens met kinderen. 77% van de huishoudens met kinderen geven aan dat ze de stofzuiger zo nu en dan moeten gebruiken omdat iemand met vuile schoenen het huis heeft bevuilt.

Vuile schoenen, kruimels en nagels redenen om de stofzuiger te pakken

Naast vuile schoenen zijn kruimels en nagels ook redenen om de stofzuiger er vaak bij te pakken. 66% geeft aan de stofzuiger te moeten pakken voor kruimels en 50% voor nagels die helaas niet boven de prullenbak zijn geknipt. Het lijken dus voornamelijk slechte gewoontes die ervoor zorgen dat je vaak de stofzuiger nodig hebt. Deze slechte gewoontes zien we met name terug bij jonge kinderen. Een huishouden zonder kinderen hoeft simpelweg minder vaak de stofzuiger te gebruiken.

35% van de huishoudens met kinderen gebruikt dagelijks de stofzuiger

Uit het onderzoek van iVOX blijkt dat huishoudens zonder kinderen minder vaak de stofzuiger dagelijks gebruiken. 17% van de huishoudens zonder kinderen geven aan dagelijks te stofzuiger te pakken dit tegenover 35% bij huishoudens met kinderen.

Het onderzoek heeft ook gekeken naar discussies binnen het huishouden. Een derde van onderzochten klaagt tegen zijn of haar partner over schoonmaak klusjes. Aangezien ouders met kinderen meer tijd kwijt zijn aan schoonmaken willen ouders graag dat kinderen assisteren met schoonmaak klusjes. Toch discussieert de helft van de huishoudens met kinderen over de taakjes.

Een robotstofzuiger kan helpen met de verschillende ergernissen

Verder geeft het onderzoek aan dat we gemiddeld 1,5 uur per week spenderen aan stofzuiger. Twee derde geeft aan dat een robotstofzuiger deze tijd kan verminderen. Daarnaast geeft meer dan de helft aan dat ze interesse hebben in een robotstofzuiger.

Over het onderzoek
Het onlineonderzoek is tussen 3 en 10 augustus 2018 uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX in opdracht van iRobot.

Over iRobot Corp.
iRobot, het toonaangevende bedrijf voor huishoudrobots voor de consument, ontwerpt en bouwt robots die ervoor zorgen dat we zowel binnen als buiten meer doen. Vandaag is iRobot wereldwijd actief en verkocht het al meer dan twintig miljoen robots. Surf voor meer informatie over iRobot naar www.irobot.nl.

Meer robotstofzuigers, bekijk de beste robotstofzuiger geselecteerd door consumenten. Of bekijk de beste iRobot robotstofzuigers.