Vraag: Hoe lang gaat een stofzuiger mee? Er word zo nu en dan gesproken over maar enkele jaren.

Antwoord: Uiteraard verschilt dit per stofzuiger. De levensduur kan per stofzuiger flink verschillen, zo zijn er stofzuigers die 1 jaar mee gaan maar ook stofzuigers die meer dan 10 jaar mee gaan. Gemiddeld gaan stofzuigers ongeveer 5 jaar mee.

Gooi niet meteen je stofzuiger weg

Veel stofzuigers worden al bij het oud vuil gezet zonder dat ze echt kapot zijn. Vaak is een van de onderdelen van de stofzuiger kapot, bijvoorbeeld de slang, en werkt de rest van de stofzuiger nog prima. Het is vaak goedkoper om ergens een vervangend onderdeel te scoren dan een hele nieuwe stofzuiger te moeten aanschaffen,.

Wat zijn merken die lang mee gaan? 

Betrouwbare merken die stofzuigers maken die lang mee gaan zijn met name Dyson en Miele echter zijn stofzuigers van Philips, AEG of Numatic ook zeer goede stofzuigers.

Wees voorzichtig met een stofzuigers. 

  1. stofzuigerslang beschadigdTrek niet te hard aan de slang van een stofzuiger – door het hard trekken aan de slang kunnen er beschadigingen ontstaan en zelfs scheurtjes waardoor de zuigkracht flink zal afnemen.
  2. Laat een stofzuiger niet vallen – in de stofzuiger zelf zitten redelijk kwetsbare onderdelen, wees dus voorzichtig met de stofzuiger.
  3. Zorg dat je regelmatig de stofzuigerzak vervangt.
  4. Controleer om de paar maanden of je stofzuiger nergens verstopt zit met haren of ander vuiligheid.

Wil je zeker weten dat je een goede stofzuiger kiest? Lees dan meer over de beste stofzuiger gekozen door consumenten.