Wie kan nog zonder een kruimeldief in de keuken? U weet wel, de handstofzuiger voor de kruimels, dat beetje stof en ander klein afval – doorgaans vooral etenswaren en nog specifieker: hagelslag- in huis. De kruimelzuiger maakte de afgelopen jaren een behoorlijke ontwikkeling door. Zo zijn ze tegenwoordig beschikbaar met drie soorten accu’s (Li-ion, Ni-cad en Ni-MH) en zijn er zuigers die uitgerust zijn met een uitwasbare stofzak en leverbaar zijn met steel voor het zuigen van kruimels op grotere hoogte. En wat te denken van zogenaamde nat-droog zuigers, kruimeldieven waarmee je dus ook ‘nat kleinafval’ kunt zuigen dus. Verder is de zuigkracht de afgelopen jaren sterk verbeterd en zijn er uitvoeringen op de markt die voorzien van allerhande opzetstukken en borstels.

Op deze pagina lees je alles over de kruimeldief. Ook vind je hier wat de best beoordeelde kruimeldieven van 2022 zijn en hebben we een top 10 beste kruimeldief gemaakt.

In het kort:

  • Kruimeldieven zijn de laagst geprijsde stofzuigers.
  • Deze handstofzuigers zijn compact en licht.
  • Zijn handig voor erbij, maar vervangen de gewone stofzuiger niet.
  • Op dit moment wordt de Rowenta X-Touch AC9736 als best beoordeeld en krijgt de stofzuiger gemiddeld een score van 8.5 van gebruikers.

Top 10 beste kruimeldieven 2022

Hieronder vind je een top 10 met de best beoordeelde kruimeldieven op dit moment. Deze lijst is opgesteld door te kijken naar de beoordelingen van gebruikers. Per model kruimeldief vind je de specificaties, let naast de score bijvoorbeeld ook op de accuduur en specialiteiten van de handstofzuiger.

#1 Rowenta X-Touch AC9736

Met een 8.5 en 26 reviews is dit de best beoordeelde kruimeldief die op minstens 2 webwinkels te koop is. Deze stofzuiger valt in de categorie: handstofzuiger. Het geluidsniveau van de stofzuiger is hoog (83 dB). De stofzuiger weegt 0,8 kg. Dit model heeft een lange gebruiksduur van 40 min en is daardoor lang te gebruiken. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.


#2 BLACK+DECKER BHHV520BFP-QW

Deze kruimeldief van Black en Decker wordt het best beoordeeld. Dit model is erg geschikt voor het stofzuigen in de auto. Bij dit model krijg je ook een gemotoriseerde borstel, waarmee je eenvoudig dierenharen van automatjes kunt zuigen. De stofzuiger heeft een uitschuifmond, waarmee je makkelijk op moeilijk bereikbare plekken kunt zuigen. Deze kruimeldief heeft een accuduur van 21 minuten en de stofzuiger weegt 1,2 kg.


#3 BLACK+DECKER PV1820L-QW

Met een 8.4 en 110 reviews is dit de een goed beoordeelde kruimeldief die door zijn formaat geschikt is voor de camping. Deze stofzuiger valt in de categorie: handstofzuiger. Het geluidsniveau van de stofzuiger is hoog (85 dB). De stofzuiger weegt 0,44 kg. Dit model heeft een korte gebruiksduur van 10 min en is daardoor lang te gebruiken. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.


#4 Princess Turbo Tiger

De Princess Turbo Tiger is op dit moment de best beoordeelde goedkope kruimeldief door consumenten. Deze goedkope kruimeldief is door 26 consumenten beoordeelt en deze geven de stofzuiger een gemiddelde score van 8.0. De kruimeldief is laaggeprijsd en is eenvoudig in gebruik, wel is het een kruimeldief met stekker die niet draadloos te gebruiken is.


#5 BLACK+DECKER NVC115WA-QW

Met een 7,9 en 76 reviews is een goed beoordeelde kruimeldief die geschikt is voor in de camper. Deze stofzuiger valt in de categorie: handstofzuiger. Het geluidsniveau van de stofzuiger is laag (58 dB). De stofzuiger weegt 0,54 kg. Dit model heeft een maximale gebruiksduur van 11,5 min en is daardoor lang te gebruiken. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.


#6 BLACK+DECKER WDC115WA-QW

Met een 7.9 en 76 reviews is dit een goed beoordeelde kruimeldief. Deze stofzuiger valt in de categorie: handstofzuiger. Het geluidsniveau van de stofzuiger is gemiddeld (70 dB). De stofzuiger weegt 0,63 kg. Dit model heeft een maximale gebruiksduur van 9 min en is daardoor kort te gebruiken. De stofzuiger is ook geschikt voor het opzuigen van water.


#7 BLACK+DECKER PD1420LP-QW

Met een 7.8 en 143 reviews is dit een goed beoordeelde kruimeldief. Deze stofzuiger valt in de categorie: handstofzuiger. Het geluidsniveau van de stofzuiger is gemiddeld (75 dB). De stofzuiger weegt 1,42 kg. Dit model heeft een maximale gebruiksduur van 12 min en is daardoor kort te gebruiken. De stofzuiger heeft een handige flexibele slang, ideaal voor het stofzuigen van moeilijkbereikbare plekken.


#8 BLACK+DECKER PD1820LF-QW

Deze BLACK+DECKER PD1820LF-QW kruimeldief wordt geleverd met een handige steel. Met deze steel tover je de kruimeldief om in een steelstofzuiger, hierdoor is de stofzuiger ideaal voor het stofzuigen van bijvoorbeeld de voortent. Haal de steel eraf en je kunt de stofzuiger gebruiken binnen in de caravan.

Verkrijgbaar bij:

bol.com

#9 BLACK+DECKER DVA325JP07-QW

Met een 7.4 en 79 reviews is dit een goed beoordeelde kruimeldief. Deze stofzuiger valt in de categorie: handstofzuiger. Het geluidsniveau van de stofzuiger is gemiddeld (69 dB). De stofzuiger weegt 1,41 kg. Dit model heeft een maximale gebruiksduur van 15 min. Bij de stofzuiger krijg je een handige turboborstel, waardoor de stofzuiger ook geschikt is voor het opzuigen van dierenharen.


#10 BLACK+DECKER WDA315J-QW

Met een 7.3 en 14 reviews is dit een goed beoordeelde kruimeldief. Deze stofzuiger valt in de categorie: handstofzuiger. Het geluidsniveau van de stofzuiger is laag (62 dB). De stofzuiger weegt 0,89 kg. Dit model heeft een maximale gebruiksduur van 10 min en is daardoor kort te gebruiken. De stofzuiger is ook geschikt voor het opzuigen van water.

Verschillende soorten kruimeldieven

In de top 10 hierboven valt het waarschijnlijk op dat er verschillende soorten kruimeldieven zijn. Er zit verschil in grootte maar ook veel verschil in de bijgeleverde accessoires. Deze accessoires maken een handstofzuiger geschikt voor bepaalde zuigklussen. Wil je bijvoorbeeld de stofzuiger gebruiken voor het opzuigen van dierenharen, dan kun je kiezen voor een stofzuiger met een dierenharenborstel. Hieronder lees je welke verschillende soorten kruimeldieven erzijn:

De basismodellen

basismodel kruimeldief

Het is haast ondoenlijk om zo even aan te geven wat nou eigenlijk de beste kruimeldief is. Dat ligt er namelijk maar aan waarvoor je de zuiger vooral wilt gebruiken, hoe vaak je de kruimeldief pakt en hoe lang je doorgaans met je kruimeldief zuigt. Toch is het prima mogelijk om onderscheid te maken tussen het grote aanbod van kruimelzuigers op de markt. Dan is het echter handig om onderscheid in gebruik te maken. De meeste mensen gebruiken de kruimeldief alleen voor het opzuigen van stukjes koek en brood en ander huiselijk (maar klein) ongemak. Laten we dat de basisklasse noemen. In deze klasse geldt de uitvoering van Black & Decker – en dan specifiek de WDB115WA-QW als een topper. Deze uitvoering heeft een accuduur van 7,5 minuut en kent een prima prijs-kwaliteitsverhouding. De Black & Decker zuigt ook nat en de accuduur is gezien de prijs prima in orde.

Kruimeldief voor in de auto

kruimeldief voor in de auto

Behalve aan de keukentafel en in de keuken, wordt de kruimeldief ook vaak gebruikt door mensen die de auto willen stofzuigen en dus ook de lastige plekjes helemaal schoon willen hebben. Wie daar specifiek een zuiger voor zoekt, die kan meer dan prima uit de voeten met de Philips FC6149/02. Deze uitvoering is behoorlijk duurder dan de basiszuiger van Black & Decker maar is dat ook zeker waard. De zuiger bereikt al dan niet met behulp van de handige de opzetstukken en de al even praktische flexibele slang moeilijke en krappe ruimtes zonder problemen. Met de accu werk je elf minuten, mocht dit niet voldoende zijn dan kun je gebruik maken van de 12V autostekker.

Wieltjes voorkomen krassen

Mensen die net even een betere kruimeldief willen, laten we het de middenklasse plus noemen, die kiezen vaak voor de HX6-10SW van AEG, voorzien van zuigmond die uitschuifbaar is en voorzien van wieltjes aan de onderzijde. Moeilijke plekken? Dan schuif je de zuigmond er dus gewoon verder uit. Met de wieltjes voorkom je krassen op de meer kwetsbare oppervlakten. Op die manier laat de kruimelzuiger geen sporen na.

De alleskunner

Er zijn mensen die nóg meer verwachten van hun kruimelzuiger en een allround machine zoeken. Een apparaat dat overal voor ingezet kan worden dus. In die groep lijkt de PD1420LP-QW van opnieuw Black & Decker toch echt een aanrader. Deze machine mag gerust uitermate veelzijdig genoemd worden met een wat langere slang, diverse opzetstukken en de eenvoudige manier waarop ook hogere plekken van kruimels ontdaan kunnen worden. Ondanks deze bijzonder sterke alleskunner van Black & Decker, is er toch nog een serie apparaten die daar nog weer net even weer boven zitten. Zeg maar de Champions League van de kruimeldieven vormen. In dat kader zou je kunnen zeggen dat in deze klasse ook meteen de allerbeste kruimeldieven uitkomen en zou je dus kunnen stellen dat de alom geprezen Dyson V7 Trigger gezien mag worden als beste kruimeldief op de markt. Want dit apparaat kan gerust gezien worden als een van de beste kruimeldieven die bestaat.

Enorme ontwikkeling

Wat deze zuiger dan zo bijzonder maakt? Welnu, dat is zeker de enorme zuigkracht en de extra opzetstukken van dit multifunctionele en krachtige apparaat. De miniborstel maakt het opzuigen van vuil bijvoorbeeld een eenvoudige klus en voor de meer kwetsbare plekken gebruik je de speciale kierenzuigmond of de ook al heel praktische reliefborstel. De accu is ook al zeer sterk en gaat liefst een half uur mee. In die tijd kan menigeen haast met deze kruimeldief heel het huis schoonmaken en kan de gewone, grote stofzuiger zo de deur uit. De Dyson staat symbool voor de enorme ontwikkeling die de kruimeldief de afgelopen decennia heeft doorgemaakt. Van wat sullig, kleurloos en standaard zuigertje dat je overal zag hangen in de keukens in Nederland tot zeer krachtige en bovendien multifunctionele en zeer volwassen en krachtige apparaten.

Enorme ontwikkeling

Veel huishoudens hebben nog altijd de voorkeur voor de gouden combi: bezem & kruimelzuiger. Even snel wat opzuigen zit er niet in met een normale stofzuiger. Veel mensen kiezen daarom voor de simpele bezem. Klaar? Even met de kruimelzuiger eroverheen en alles is weer schoon. Met de komst van nieuwe technologieën is er ook een nieuwe gouden combi: kruimelzuiger met robotstofzuiger. De robotstofzuiger stofzuigt de gehele kamer en houdt dit dagelijks bij en zelf doe je alleen de oppervlaktes waar robotstofzuiger niet kan komen, denk aan meubels, trap of plafond. Benieuwd? Bekijk dan hier de beste robotstofzuigers van dit moment.

Waarop letten bij het kopen van een nieuwe kruimeldief

Net zoals bij elk model is het belangrijk dat je rekening houdt met verschillende factoren. Een kruimeldief is bijna altijd draadloos het is daarom belangrijk dat je rekening houdt met de gebruiksduur van zo’n handstofzuiger. Veel kruimeldieven hebben maar een korte accuduur van soms wel minder dan 10 minuten. Voor kleine klussen is dit niet erg, maar wanneer je de handstofzuiger veel gebruikt zijn die 10 minuten zo om. Stel bij het kopen van een nieuwe kruimeldief de volgende vragen:

  • Wat is de gebruiksduur van de kruimeldief?
  • Is de handstofzuiger geschikt voor dierenharen?
  • Hoe zwaar is de stofzuiger?
  • Wat is het geluidsniveau?
  • Heeft de stofzuiger goede filters?
  • Kan de handstofzuiger water opzuigen?

Met een 8.5 en 26 reviews is dit de best beoordeelde kruimeldief die op minstens 2 webwinkels te koop is. Deze stofzuiger valt in de categorie: handstofzuiger. Het geluidsniveau van de stofzuiger is hoog (83 dB). De stofzuiger weegt 0,8 kg. Dit model heeft een lange gebruiksduur van 40 min en is daardoor lang te gebruiken. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.

Deze kruimeldief van Black en Decker wordt het best beoordeeld. Dit model is erg geschikt voor het stofzuigen in de auto. Bij dit model krijg je ook een gemotoriseerde borstel, waarmee je eenvoudig dierenharen van automatjes kunt zuigen. De stofzuiger heeft een uitschuifmond, waarmee je makkelijk op moeilijk bereikbare plekken kunt zuigen. Deze kruimeldief heeft een accuduur van 21 minuten en de stofzuiger weegt 1,2 kg.

Met een 8.4 en 110 reviews is dit de een goed beoordeelde kruimeldief die door zijn formaat geschikt is voor de camping. Deze stofzuiger valt in de categorie: handstofzuiger. Het geluidsniveau van de stofzuiger is hoog (85 dB). De stofzuiger weegt 0,44 kg. Dit model heeft een korte gebruiksduur van 10 min en is daardoor lang te gebruiken. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.

De Princess Turbo Tiger is op dit moment de best beoordeelde goedkope kruimeldief door consumenten. Deze goedkope kruimeldief is door 26 consumenten beoordeelt en deze geven de stofzuiger een gemiddelde score van 8.0. De kruimeldief is laaggeprijsd en is eenvoudig in gebruik, wel is het een kruimeldief met stekker die niet draadloos te gebruiken is.

Met een 7,9 en 76 reviews is een goed beoordeelde kruimeldief die geschikt is voor in de camper. Deze stofzuiger valt in de categorie: handstofzuiger. Het geluidsniveau van de stofzuiger is laag (58 dB). De stofzuiger weegt 0,54 kg. Dit model heeft een maximale gebruiksduur van 11,5 min en is daardoor lang te gebruiken. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.

Met een 7.9 en 76 reviews is dit een goed beoordeelde kruimeldief. Deze stofzuiger valt in de categorie: handstofzuiger. Het geluidsniveau van de stofzuiger is gemiddeld (70 dB). De stofzuiger weegt 0,63 kg. Dit model heeft een maximale gebruiksduur van 9 min en is daardoor kort te gebruiken. De stofzuiger is ook geschikt voor het opzuigen van water.

Met een 7.8 en 143 reviews is dit een goed beoordeelde kruimeldief. Deze stofzuiger valt in de categorie: handstofzuiger. Het geluidsniveau van de stofzuiger is gemiddeld (75 dB). De stofzuiger weegt 1,42 kg. Dit model heeft een maximale gebruiksduur van 12 min en is daardoor kort te gebruiken. De stofzuiger heeft een handige flexibele slang, ideaal voor het stofzuigen van moeilijkbereikbare plekken.

Met een 7.4 en 79 reviews is dit een goed beoordeelde kruimeldief. Deze stofzuiger valt in de categorie: handstofzuiger. Het geluidsniveau van de stofzuiger is gemiddeld (69 dB). De stofzuiger weegt 1,41 kg. Dit model heeft een maximale gebruiksduur van 15 min. Bij de stofzuiger krijg je een handige turboborstel, waardoor de stofzuiger ook geschikt is voor het opzuigen van dierenharen.

Met een 7.3 en 14 reviews is dit een goed beoordeelde kruimeldief. Deze stofzuiger valt in de categorie: handstofzuiger. Het geluidsniveau van de stofzuiger is laag (62 dB). De stofzuiger weegt 0,89 kg. Dit model heeft een maximale gebruiksduur van 10 min en is daardoor kort te gebruiken. De stofzuiger is ook geschikt voor het opzuigen van water.