Beste Kruimeldief van 2024

Laatste update: 7 februari 2024 door Bram

Een kruimeldief is een handige handstofzuiger die je er even snel bij pakt of gebruikt op moeilijk bereikbare plekken. Zo is een kruimeldief compact, licht en draadloos te gebruiken. Tegenwoordig zijn er veel verschillende kruimeldieven te koop, waarbij het verschil gemaakt wordt door de zuigkracht of de gebruiksduur. Ook in de functies kan een kruimeldief verschillen, zo kan de ene water opzuigen en heeft de ander een steel, waardoor je niet hoef te bukken.

Op deze pagina lees je dan ook alles wat je moet weten wanneer je op zoek bent naar een goede kruimeldief. We laten de beste kruimeldief zien, deze is gekozen op basis van beoordelingen van gebruikers. Ook vind je op deze pagina een top 10 met goede alternatieven, want zoals eerder al gezegd zijn er veel verschillende soorten kruimeldieven die ieder een eigen specialiteit heeft.

beste kruimeldief
Verschillende kruimeldieven getest

De kruimeldief die momenteel het best beoordeeld wordt

Bij het kiezen van de beste kruimeldief is het van belang om rekening te houden met je persoonlijke situatie en waarvoor je de kruimeldief gaat gebruiken. Als je de kruimeldief bijvoorbeeld voornamelijk wilt gebruiken om snel kleine rommeltjes op te zuigen of om bijvoorbeeld de auto schoon te maken, dan is de gebruiksduur van de kruimeldief een belangrijk aspect om op te letten. Daarnaast dien je ook rekening te houden met het gewicht, de opvangcapaciteit, eventuele accessoires en de wendbaarheid van de kruimeldief.

Op basis van de belangrijkste factoren en gebruikersbeoordelingen kunnen we concluderen dat de Rowenta X-Touch AC9736 de beste kruimeldief op de markt is. Dit model wordt door gebruikers hoog gewaardeerd vanwege zijn gebruiksgemak. De handstofzuiger is licht van gewicht (800 gram) en daardoor gemakkelijk hanteerbaar. Bovendien wordt de stofzuiger geleverd met handige accessoires, zoals een zachte afstofborstel voor het reinigen van kwetsbare oppervlakken.

Rowenta X-Touch AC9736

Rowenta X-Touch AC9736

 • Type stofzuiger: Kruimeldief
 • Geluidsniveau: 83 dB
 • Gewicht: 0,85 kg
 • Gebruiksduur: 10 min

Goede alternatieven: Top 10 beste kruimeldieven

Het kan zijn dat de beste keuze niet altijd de beste keuze voor jou. Vooral als het gaat om stofzuigers is het belangrijk om te kijken naar je eigen situatie en waarvoor je de stofzuiger gaat gebruiken. Dit geldt ook voor kruimeldieven, omdat er een groot aantal verschillende modellen en alternatieven beschikbaar zijn.

Gezien het feit dat de Rowenta X-Touch een prijzige optie is, kan het de moeite waard zijn om andere modellen te overwegen. Hieronder hebben we een lijst samengesteld van de 10 best beoordeelde kruimeldieven en handstofzuigers, gebaseerd op gebruikerservaringen. Van elk model worden de specificaties weergegeven, zodat je direct kunt zien om welk type stofzuiger het gaat.

Rowenta X-Touch AC9736

#1 Rowenta X-Touch AC9736

 • Type stofzuiger: Kruimeldief
 • Geluidsniveau: 83 dB
 • Gewicht: 0,85 kg
 • Gebruiksduur: 10 min
BLACK+DECKER BHHV520BFP-QW

#2 BLACK+DECKER BHHV520BFP-QW

Deze kruimeldief van Black en Decker wordt het best beoordeeld. Dit model is erg geschikt voor het stofzuigen in de auto. Bij dit model krijg je ook een gemotoriseerde borstel, waarmee je eenvoudig dierenharen van automatjes kunt zuigen. De stofzuiger heeft een uitschuifmond, waarmee je makkelijk op moeilijk bereikbare plekken kunt zuigen. Deze kruimeldief heeft een accuduur van 21 minuten en de stofzuiger weegt 1,2 kg.

BLACK+DECKER PV1820L-QW

#3 BLACK+DECKER PV1820L-QW

Met een 8.4 en 110 reviews is dit de een goed beoordeelde kruimeldief die door zijn formaat geschikt is voor de camping. Deze stofzuiger valt in de categorie: handstofzuiger. Het geluidsniveau van de stofzuiger is hoog (85 dB). De stofzuiger weegt 0,44 kg. Dit model heeft een korte gebruiksduur van 10 min en is daardoor lang te gebruiken. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.

Princess Turbo Tiger

#4 Princess Turbo Tiger

De Princess Turbo Tiger is op dit moment de best beoordeelde goedkope kruimeldief door consumenten. Deze goedkope kruimeldief is door 26 consumenten beoordeelt en deze geven de stofzuiger een gemiddelde score van 8.0. De kruimeldief is laaggeprijsd en is eenvoudig in gebruik, wel is het een kruimeldief met stekker die niet draadloos te gebruiken is.

BLACK+DECKER NVC115WA-QW

#5 BLACK+DECKER NVC115WA-QW

Met een 7,9 en 76 reviews is een goed beoordeelde kruimeldief die geschikt is voor in de camper. Deze stofzuiger valt in de categorie: handstofzuiger. Het geluidsniveau van de stofzuiger is laag (58 dB). De stofzuiger weegt 0,54 kg. Dit model heeft een maximale gebruiksduur van 11,5 min en is daardoor lang te gebruiken. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.

BLACK+DECKER WDC115WA-QW

#6 BLACK+DECKER WDC115WA-QW

Met een 7.9 en 76 reviews is dit een goed beoordeelde kruimeldief. Deze stofzuiger valt in de categorie: handstofzuiger. Het geluidsniveau van de stofzuiger is gemiddeld (70 dB). De stofzuiger weegt 0,63 kg. Dit model heeft een maximale gebruiksduur van 9 min en is daardoor kort te gebruiken. De stofzuiger is ook geschikt voor het opzuigen van water.

BLACK+DECKER PD1420LP-QW

#7 BLACK+DECKER PD1420LP-QW

Met een 7.8 en 143 reviews is dit een goed beoordeelde kruimeldief. Deze stofzuiger valt in de categorie: handstofzuiger. Het geluidsniveau van de stofzuiger is gemiddeld (75 dB). De stofzuiger weegt 1,42 kg. Dit model heeft een maximale gebruiksduur van 12 min en is daardoor kort te gebruiken. De stofzuiger heeft een handige flexibele slang, ideaal voor het stofzuigen van moeilijkbereikbare plekken.

BLACK+DECKER PD1820LF-QW

#8 BLACK+DECKER PD1820LF-QW

Deze BLACK+DECKER PD1820LF-QW kruimeldief wordt geleverd met een handige steel. Met deze steel tover je de kruimeldief om in een steelstofzuiger, hierdoor is de stofzuiger ideaal voor het stofzuigen van bijvoorbeeld de voortent. Haal de steel eraf en je kunt de stofzuiger gebruiken binnen in de caravan.

Verkrijgbaar bij:

bol.com
BLACK+DECKER DVA325JP07-QW

#9 BLACK+DECKER DVA325JP07-QW

Met een 7.4 en 79 reviews is dit een goed beoordeelde kruimeldief. Deze stofzuiger valt in de categorie: handstofzuiger. Het geluidsniveau van de stofzuiger is gemiddeld (69 dB). De stofzuiger weegt 1,41 kg. Dit model heeft een maximale gebruiksduur van 15 min. Bij de stofzuiger krijg je een handige turboborstel, waardoor de stofzuiger ook geschikt is voor het opzuigen van dierenharen.

BLACK+DECKER WDA315J-QW

#10 BLACK+DECKER WDA315J-QW

Met een 7.3 en 14 reviews is dit een goed beoordeelde kruimeldief. Deze stofzuiger valt in de categorie: handstofzuiger. Het geluidsniveau van de stofzuiger is laag (62 dB). De stofzuiger weegt 0,89 kg. Dit model heeft een maximale gebruiksduur van 10 min en is daardoor kort te gebruiken. De stofzuiger is ook geschikt voor het opzuigen van water.

Handig voor in de auto: kruimeldief met flexibele slang

kruimeldief met flexibele slang
Met een flexibele slang kun je moeilijk bereikbare plekken stofzuigen

Een kruimeldief wordt vaak gebruikt om de auto te stofzuigen, dankzij het gewicht, formaat en de bijbehorende accessoires die het gemakkelijk maken om in de auto te gebruiken. Sommige kruimeldieven, zoals de Philips MiniVac of de Black+Decker PD1200 AV-XJ, worden zelfs geleverd met een autostekker, waardoor je de auto kunt stofzuigen zonder dat de batterij snel leeg raakt. Het nadeel van een handstofzuiger is echter vaak de beperkte gebruiksduur.

Naast een autostekker zijn er ook andere handige accessoires die het stofzuigen vergemakkelijken, zoals een flexibele slang. Met een flexibele slang kun je bijvoorbeeld gemakkelijk in kieren en andere moeilijk bereikbare plekken stofzuigen. Daarom is een kruimeldief met een flexibele slang ook zeer geschikt voor gebruik in auto’s. Hieronder vind je een goed beoordeeld model die onder andere een flexibele slang heeft.

BLACK+DECKER PD1420LP-QW

Met een 7.8 en 143 reviews is dit een goed beoordeelde kruimeldief. Deze stofzuiger valt in de categorie: handstofzuiger. Het geluidsniveau van de stofzuiger is gemiddeld (75 dB). De stofzuiger weegt 1,42 kg. Dit model heeft een maximale gebruiksduur van 12 min en is daardoor kort te gebruiken. De stofzuiger heeft een handige flexibele slang, ideaal voor het stofzuigen van moeilijkbereikbare plekken.

Verschillende soorten: kruimeldief met snoer

Het valt waarschijnlijk op dat er verschillende soorten kruimeldieven zijn in de hierboven genoemde top 10. Naast verschil in grootte, zijn er ook veel verschillen in de bijgeleverde accessoires. Deze accessoires maken een handstofzuiger geschikt voor specifieke schoonmaaktaken. Als je bijvoorbeeld de handstofzuiger wilt gebruiken om dierenharen op te zuigen, kun je kiezen voor een model met een speciale dierenharenborstel

 • Standaard kruimeldief: dit zijn eenvoudige handstofzuigers die geschikt zijn voor lichte taken, zoals het opzuigen van kruimels en stof.
 • Kruimeldief met snoer (kruimeldief voor in de auto): een kruimeldief wordt veel gebruikt om voor het stofzuigen van de auto. Er zijn dan ook verschillende modellen die aangesloten kunnen worden met een autostekker. Deze modellen zijn dus langer te gebruiken, doordat ze niet werken met een accu. Bekijk deze Black+Decker PD1200 AV-XJ kruimeldief met snoer.
 • Kruimeldieven met een verlengstuk: deze handstofzuigers worden geleverd met een verlengstuk, zodat je ook op moeilijk bereikbare plaatsen kunt komen.
 • Kruimeldieven met meerdere opzetstukken: deze modellen worden geleverd met verschillende opzetstukken, zoals een kierenzuiger en een meubelborstel, zodat je ze voor verschillende taken kunt gebruiken.
 • Kruimeldieven met speciale filters: deze handstofzuigers hebben speciale filters die geschikt zijn voor mensen met allergieën.
 • Kruimeldieven met dierenharenborstel: deze handstofzuigers zijn speciaal ontworpen voor het opzuigen van dierenharen.

Waarop letten bij het kopen van een nieuwe kruimeldief

Bij elk kruimeldief model is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren. Aangezien de meeste kruimeldieven draadloos zijn, is het van belang om de gebruiksduur van de handstofzuiger in overweging te nemen. Veel kruimeldieven hebben slechts een korte accuduur, soms minder dan 10 minuten. Hoewel dit voor kleine klusjes niet erg is, zijn die 10 minuten zo om als je de handstofzuiger vaak gebruikt. Daarom is het bij het kopen van een nieuwe kruimeldief belangrijk om de volgende vragen te stellen:

 • Wat is de gebruiksduur van de kruimeldief?
 • Is de handstofzuiger geschikt voor het opzuigen van dierenharen?
 • Hoe zwaar is de stofzuiger?
 • Wat is het geluidsniveau van de handstofzuiger?
 • Heeft de stofzuiger goede filters om stofdeeltjes en allergenen te filteren?
 • Kan de handstofzuiger ook vloeistoffen opzuigen?

Door deze vragen te stellen en rekening te houden met je eigen behoeften, kun je een kruimeldief vinden die geschikt is voor jouw specifieke schoonmaaktaken en gemakkelijk te gebruiken is.

 • Type stofzuiger: Kruimeldief
 • Geluidsniveau: 83 dB
 • Gewicht: 0,85 kg
 • Gebruiksduur: 10 min
 • Type stofzuiger: Kruimeldief
 • Geluidsniveau: 83 dB
 • Gewicht: 0,85 kg
 • Gebruiksduur: 10 min

Deze kruimeldief van Black en Decker wordt het best beoordeeld. Dit model is erg geschikt voor het stofzuigen in de auto. Bij dit model krijg je ook een gemotoriseerde borstel, waarmee je eenvoudig dierenharen van automatjes kunt zuigen. De stofzuiger heeft een uitschuifmond, waarmee je makkelijk op moeilijk bereikbare plekken kunt zuigen. Deze kruimeldief heeft een accuduur van 21 minuten en de stofzuiger weegt 1,2 kg.

Met een 8.4 en 110 reviews is dit de een goed beoordeelde kruimeldief die door zijn formaat geschikt is voor de camping. Deze stofzuiger valt in de categorie: handstofzuiger. Het geluidsniveau van de stofzuiger is hoog (85 dB). De stofzuiger weegt 0,44 kg. Dit model heeft een korte gebruiksduur van 10 min en is daardoor lang te gebruiken. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.

De Princess Turbo Tiger is op dit moment de best beoordeelde goedkope kruimeldief door consumenten. Deze goedkope kruimeldief is door 26 consumenten beoordeelt en deze geven de stofzuiger een gemiddelde score van 8.0. De kruimeldief is laaggeprijsd en is eenvoudig in gebruik, wel is het een kruimeldief met stekker die niet draadloos te gebruiken is.

Met een 7,9 en 76 reviews is een goed beoordeelde kruimeldief die geschikt is voor in de camper. Deze stofzuiger valt in de categorie: handstofzuiger. Het geluidsniveau van de stofzuiger is laag (58 dB). De stofzuiger weegt 0,54 kg. Dit model heeft een maximale gebruiksduur van 11,5 min en is daardoor lang te gebruiken. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.

Met een 7.9 en 76 reviews is dit een goed beoordeelde kruimeldief. Deze stofzuiger valt in de categorie: handstofzuiger. Het geluidsniveau van de stofzuiger is gemiddeld (70 dB). De stofzuiger weegt 0,63 kg. Dit model heeft een maximale gebruiksduur van 9 min en is daardoor kort te gebruiken. De stofzuiger is ook geschikt voor het opzuigen van water.

Met een 7.8 en 143 reviews is dit een goed beoordeelde kruimeldief. Deze stofzuiger valt in de categorie: handstofzuiger. Het geluidsniveau van de stofzuiger is gemiddeld (75 dB). De stofzuiger weegt 1,42 kg. Dit model heeft een maximale gebruiksduur van 12 min en is daardoor kort te gebruiken. De stofzuiger heeft een handige flexibele slang, ideaal voor het stofzuigen van moeilijkbereikbare plekken.

Met een 7.4 en 79 reviews is dit een goed beoordeelde kruimeldief. Deze stofzuiger valt in de categorie: handstofzuiger. Het geluidsniveau van de stofzuiger is gemiddeld (69 dB). De stofzuiger weegt 1,41 kg. Dit model heeft een maximale gebruiksduur van 15 min. Bij de stofzuiger krijg je een handige turboborstel, waardoor de stofzuiger ook geschikt is voor het opzuigen van dierenharen.

Met een 7.3 en 14 reviews is dit een goed beoordeelde kruimeldief. Deze stofzuiger valt in de categorie: handstofzuiger. Het geluidsniveau van de stofzuiger is laag (62 dB). De stofzuiger weegt 0,89 kg. Dit model heeft een maximale gebruiksduur van 10 min en is daardoor kort te gebruiken. De stofzuiger is ook geschikt voor het opzuigen van water.

Met een 7.8 en 143 reviews is dit een goed beoordeelde kruimeldief. Deze stofzuiger valt in de categorie: handstofzuiger. Het geluidsniveau van de stofzuiger is gemiddeld (75 dB). De stofzuiger weegt 1,42 kg. Dit model heeft een maximale gebruiksduur van 12 min en is daardoor kort te gebruiken. De stofzuiger heeft een handige flexibele slang, ideaal voor het stofzuigen van moeilijkbereikbare plekken.