In het kort:

Waarom kiezen voor een snoerloze stofzuiger?

Stofzuigen zonder snoer geeft je de mogelijkheid om op een totaal verschillende manier schoon te maken. Het grootste voordeel is met name dat je de stofzuiger er snel bij pakt en even die stoffige en vuile stukjes op lastig bereikbare plekjes in no time schoon hebt. Het niet vastzitten aan een stopcontact vertaalt zich in minder schoonmaak tijd. Daarnaast hoef je minder vaak te bukken en heb je veel meer vrijheid tijdens het stofzuigen.

Snoerloze stofzuigers van Philips

Uiteraard kunnen we veel snoerloze stofzuigers van Dyson echter maakt Phillips ook zeer betrouwbare en gebruiksvriendelijke snoerloze stofzuigers. Een aantal modellen hebben naast een normale stofzuiger ook een ingebouwde kruimeldief. Philips heeft een van de modellen ook de naam SpeedPro gegeven, dit geeft duidelijk aan waar deze stofzuigers goed in zijn: snel het huis stofzuigen.

Snoerloze stofzuigers van AEG

Ook AEG heeft zeer gewaardeerde snoerloze stofzuigers. Onlangs hebben ze de nieuwe AEG FX9 uitgebracht, volgens AEG kunt u met deze snoerloze stofzuigers zelf in een keer het hele huis schoonmaken. Kortom deze stofzuiger heeft een flinke accuduur.

Beste snoerloze AEG stofzuigers (#1)

AEG CX7-1-30IW

Score 9.1

 • 14 consumenten hebben deze stofzuiger beoordeeld.
 • Gemiddelde score: 9.1.
 • Huidige prijs: €109,-
 • Gevonden bij: 

Beste snoerloze AEG stofzuigers (#2)

AEG FX9-1-4ST

Score 8.5

 • 71 consumenten hebben deze stofzuiger beoordeeld.
 • Gemiddelde score: 8.5.
 • Huidige prijs: €549,-
 • Gevonden bij: 

Beste snoerloze AEG stofzuigers (#3)

AEG FX9-1-IBM

Score 8.5

 • 71 consumenten hebben deze stofzuiger beoordeeld.
 • Gemiddelde score: 8.5.
 • Huidige prijs: €599,-
 • Gevonden bij: 

Nadeel: snoerloze stofzuigers zijn niet goedkoop

Wil je een goedkope stofzuiger, bijvoorbeeld een stofzuiger onder de 100 euro, dan kan je beter niet kiezen voor een snoerloze stofzuigers. Snoerloze stofzuigers zijn namelijk niet goedkoop. Uiteraard zullen er op de markt snoerloze stofzuigers bestaan onder de 100 euro echter zullen de schoonmaak resultaten van deze stofzuigers niet geweldig zijn.

Nadeel: je kunt (met de meeste) niet langer dan 20 minuten stofzuigen

Met name wanneer je een snoerloze stofzuiger op maximale stand gebruikt zal deze snel leeg zijn. Normaal gaan snoerloze stofzuigers ongeveer 20 minuten mee op de normale stand. Uiteraard zal je met een wat duurdere snoerloze stofzuiger ook een betere accu krijgen en dus langer kunnen stofzuigen, toch zal je dus vaak binnen 20 minuten klaar moeten zijn. Maar hee wie wil nu langer dan 20 minuten stofzuigen en je zult je versteld staat hoeveel je kan stofzuigen in 20 minuten. Wil je flink investeren in een snoerloze stofzuiger dan kun je kiezen voor de Dyson V10, deze heeft op normale stand een accuduur van 60 minuten.

Voordeel: Snel het huis door en geen stopcontact nodig

Het grootste voordeel van een snoerloze stofzuiger of steelstofzuiger is uiteraard het gemak. Je kunt met een redelijk snelheid het hele huis door zonder constant te hoeven wisselen van stopcontact. Let wel op het type accu! Met een Li-ion accu heb je tot het einde volle kracht echter met een NiMH zal je merken dat de kracht van de stofzuiger afneemt als de accu bijna leeg is.

Voordeel: veel snoerloze steelstofzuigers hebben een afneembare kruimelzuiger

Iedereen kent het probleem tijdens het stofzuigen dat je niet in de kleine hoekjes komt. Met een snoerloze steelstofzuiger heb je echter vaak een afneembare kruimelzuiger. Deze kruimelzuiger kan je weer gebruiken om alsnog de kleine hoekjes stof te zuigen.