In het kort:

Waarom kiezen voor een snoerloze stofzuiger?

Stofzuigen zonder snoer geeft je de mogelijkheid om op een totaal verschillende manier schoon te maken. Het grootste voordeel is met name dat je de stofzuiger er snel bij pakt en even die stoffige en vuile stukjes op lastig bereikbare plekjes in no time schoon hebt. Het niet vastzitten aan een stopcontact vertaalt zich in minder schoonmaak tijd. Daarnaast hoef je minder vaak te bukken en heb je veel meer vrijheid tijdens het stofzuigen.

Snoerloze stofzuigers van Philips

Uiteraard kunnen we veel snoerloze stofzuigers van Dyson echter maakt Phillips ook zeer betrouwbare en gebruiksvriendelijke snoerloze stofzuigers. Een aantal modellen hebben naast een normale stofzuiger ook een ingebouwde kruimeldief. Philips heeft een van de modellen ook de naam SpeedPro gegeven, dit geeft duidelijk aan waar deze stofzuigers goed in zijn: snel het huis stofzuigen.

Snoerloze stofzuigers van AEG

Ook AEG heeft zeer gewaardeerde snoerloze stofzuigers. Onlangs hebben ze de nieuwe AEG FX9 uitgebracht, volgens AEG kunt u met deze snoerloze stofzuigers zelf in een keer het hele huis schoonmaken. Kortom deze stofzuiger heeft een flinke accuduur.Error: SQLSTATE[42000]: Syntax error or access violation: 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near '(PARTITION BY 1 order by score desc, reviews desc) AS rank , max(image) as image' at line 1

Draadloze stofzuiger kopen? Verstandig of niet?

Wellicht twijfel je nog of een draadloze stofzuiger wel wat voor jouw huishouden is. De twijfel is begrijpelijk gezien er zeker wat nadelen aan een draadloze stofzuiger zitten. Daarnaast zijn we natuurlijk gewend aan traditionele stofzuigers. Hieronder een aantal vragen die consumenten hebben voor het aanschaffen van een snoerloze stofzuiger.

Kan ik wel het hele huis door?

Een belangrijk nadeel is dat een draadloze stofzuiger werkt op accu. Kortom je kan niet eindeloos blijven stofzuigen en na een bepaalde tijd zal jouw draadloze stofzuiger er mee op houden. Gelukkig wordt de batterijduur van stofzuigers steeds beter en zullen sommige modellen je al op normale stand een batterijduur van 60 minuten geven. Toch zal een draadloze stofzuiger niks voor jou zijn als je een zeer groot oppervlakte moet stofzuigen of als je simpelweg erg lang moet stofzuigen.  Let goed op de batterijduur van jouw draadloze stofzuiger en bepaal of dit voldoende is.

Heb ik wel voldoende zuigkracht?

Ja. Ongetwijfeld zal je bij een draadloze stofzuiger iets meer moeten investeren in dezelfde zuigkracht zoals je die bij een traditionele stofzuiger zou hebben. Een snoerloze stofzuiger kan echter wel de zuigkracht leven die je nodig hebt, als je maar voldoende betaalt. Een Dyson V11 levert bijvoorbeeld ongeëvenaarde zuigkracht. Een erg goedkope draadloze stofzuiger zal echter niet voldoende zuigkracht leveren voor bijvoorbeeld tapijt, maar wel voor laminaat.

Heb ik wel voldoende stof capaciteit?

Het inhoud reservoir van een draadloze stofzuiger zal een stuk kleiner zijn dan van een traditionele stofzuiger. Dit is dus zeker een nadeel van een draadloze stofzuiger. Echter geldt hier weer hetzelfde als bij de batterijduur. Als je geen groot oppervlakte hoeft te stofzuigen en na het stofzuigen je reservoir leegt zal de capaciteit van een draadloze stofzuiger voldoende zijn.

Is een draadloze stofzuiger niet te zwaar?

Een aantal consumenten klaagt over het gewicht van een draadloze stofzuiger. Het is helaas niet het geval dat draadloze stofzuiger extreem licht zijn. Ze zijn lichter dan traditionele stofzuigers. Gemiddeld weegt een draadloze stofzuiger ongeveer 3 kilo t.o.v. 7 kilo bij traditionele stofzuigers. 3kg kan echter voor een ouder persoon bij iets langer gebruik te zwaar zijn. Het is verstandig om hier dus goed rekening mee te houden.