Beste snoerloze stofzuiger van 2024

Laatste update: 9 februari 2024 door Stoffie

Een snoerloze stofzuiger is niet voorzien van een stekker en werkt over het algemeen op een accu. Het voordeel hiervan is dat je de stofzuiger kunt gebruiken op moeilijkbereikbare plekken, geen stroompunt nodig hebt en niet steeds van stopcontact hoeft te wisselen. Wel heb je met dit soort stofzuigers rekening te houden met een beperkte gebruiksduur. Tegenwoordig is de gemiddelde gebruiksduur van deze snoerloze stofzuigers zo’n 40 minuten en er zijn modellen die tot 60 minuten lang kunnen stofzuigen. Ook zijn er stofzuigers waarbij de accu te verwisselen is en daardoor kun je met een extra accu de gebruiksduur verlengen.

Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over een snoerloze stofzuiger. Je vind hier een top 10 met de beste snoerloze stofzuigers van 2024. Deze top 10 is opgesteld op basis van de beoordelingen van gebruikers, de nummer 1 is dan ook de best beoordeelde snoerloze stofzuiger op dit moment.

  • Momenteel is de Bosch Unlimited 7 BBS712A de best beoordeelde snoerloze stofzuiger
  • De meeste draadloze stofzuigers zijn steelstofzuigers, maar er zijn ook slede stofzuigers die snoerloos zijn.
  • Let bij het kopen van een snoerloze stofzuiger op de maximale gebruiksduur. Houdt hierbij ook rekening dat deze duur geldt voor de eco-stand en de stofzuiger sneller leeg is bij een hogere stand.
snoerloze stofzuiger
Een goede snoerloze stofzuiger is voorzien van een goede accu en soms wel twee.

Top 10 met de best beoordeelde snoerloze stofzuigers

Bekijk hieronder wat de best beoordeelde snoerloze stofzuigers zijn van dit moment. Bij elke stofzuiger vind je de gemiddelde score die de gebruikers geven en andere handige informatie, denk bijvoorbeeld aan de gebruiksduur. Het is belangrijk dat je rekening houdt met de maximale gebruiksduur van een draadloze stofzuiger.

Bosch Unlimited 7 BBS712A

#1 Bosch Unlimited 7 BBS712A

Met een 9.1 en 36 reviews wordt deze stofzuiger erg goed beoordeelt door de gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: Steelstofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is luidt (85 dB). De stofzuiger weegt 2,3 kg. Verder is het een stofzuiger zonder zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. Dit model wordt ook geleverd met een extra accu waardoor deze een gebruiksduur heeft van 80 min. Ook heeft de stofzuiger een handige parkeerstand, hiermee kun je de stofzuiger staand neerzetten tijdens het stofzuigen.

Bosch Flexxo BBH3ALL28

#2 Bosch Flexxo BBH3ALL28

Met een 9.1 en 10 reviews wordt deze stofzuiger erg goed beoordeelt door de gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: Steelstofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is luid (85 dB). De stofzuiger weegt 3,5 kg. Verder is het een stofzuiger zonder zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. Deze stofzuiger heeft een maximale gebruiksduur van 50 min.

Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9879

#3 Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9879

Met een 9.0 en 287 reviews wordt deze stofzuiger erg goed beoordeelt door de gebruikers en is daarmee ook de best beoordeelde steelstofzuiger op dit moment. Deze stofzuiger valt in de categorie: Steelstofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is luid (82 dB). De stofzuiger weegt 3 kg. Verder is het een stofzuiger zonder zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. Dit model heeft een maximale gebruiksduur van 45 min en wordt geleverd met veel handige accessoires.

Samsung Jet 70 Turbo

#4 Samsung Jet 70 Turbo

Met een 8.9 en 131 reviews wordt deze Samsung stofzuiger erg goed beoordeeld door zijn gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: steelstofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is erg hoog (86 dB). De stofzuiger weegt 3,2 kg. Deze steelstofzuiger wordt goed beoordeeld door de goede werking, hoge zuigkracht en een maximale gebruiksduur van 40 min.

Philips SpeedPro Max series 8000 XC8049/01

#5 Philips SpeedPro Max series 8000 XC8049/01

Met een 8,9 en 720 reviews wordt deze Philips stofzuiger erg goed beoordeelt. Deze stofzuiger valt in de categorie: steelstofzuiger. Het geluidsniveau van de stofzuiger is erg hoog (84 dB). De stofzuiger weegt 2,7 kg. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. Ook krijg je bij de stofzuiger veel handige accessoires, heeft deze steelstofzuiger een turbofunctie voor meer zuigkracht en een lange maximale gebruiksduur van 70 min.

Dyson V15 Detect Absolute

#6 Dyson V15 Detect Absolute

Met een 8.9 en 255 reviews wordt deze Dyson stofzuiger erg goed beoordeelt door de gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: steelstofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Gemiddeld (73 dB). De stofzuiger weegt 3 kg. Zoals we van Dyson zijn gewend heeft ook dit model veel zuigkracht, zo is er ook een turbofunctie wanneer er extra veel zuigkracht nodig is en heeft de stofzuigers een maximale gebruiksduur van 60 min.

Dyson V12 Detect Slim Absolute

#7 Dyson V12 Detect Slim Absolute

Deze Dyson V12 Slim Absolute is één van de nieuwste steelstofzuigers van Dyson. Dit model wordt ook geleverd met de nieuwe stofzuiger mond met groene laser en een turbo zuigmond waarmee je makkelijk dierenharen op kunt zuigen. Dit model krijgt van gebruikers een gemiddelde score van 8.9 en komt als BESTE UIT DE TEST van de Consumentenbond. Het geluidsniveau van de stofzuiger is gemiddeld (73 dB). De stofzuiger weegt 2,4 kg. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. Dit model wordt ook geleverd met een extra accu waardoor deze een gebruiksduur heeft van 60 min.

Dyson V10 Absolute

#8 Dyson V10 Absolute

Met een 8.9 en 875 reviews wordt deze stofzuiger erg goed beoordeelt door de gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: Steelstofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is luidt (87 dB). De stofzuiger weegt 2,7 kg. Verder is het een stofzuiger zonder zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. Dit model wordt ook geleverd met een extra accu waardoor deze een gebruiksduur heeft van 60 min.

Verkrijgbaar bij:

bol.com
Philips SpeedPro Max series 7000

#9 Philips SpeedPro Max series 7000

Met een 8,9 en 269 reviews wordt deze Philips stofzuiger erg goed beoordeelt. Deze stofzuiger valt in de categorie: steelstofzuiger. Het geluidsniveau van de stofzuiger is erg hoog (84 dB). De stofzuiger weegt 2,7 kg. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. Ook krijg je bij de stofzuiger veel handige accessoires, zo is de stofzuiger geschikt voor elke vloertype. Ook is de stofzuiger geschikt voor dierenharen en allergieën.

Verkrijgbaar bij:

bol.com
AEG AP81A25COM 8000 ULTIMATE

#10 AEG AP81A25COM 8000 ULTIMATE

Met een 4.8 en 86 reviews wordt deze stofzuiger erg goed beoordeelt.. Deze stofzuiger valt in de categorie: steelstofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Hoog (79 dB). De stofzuiger weegt slechts 2,9 kg en heeft een gebruiksduur van 60 minuten. Ook heeft dit model een turboborstel, waarmee de stofzuiger nog meer zuigkracht heeft.

Draadloze stofzuiger kopen? Verstandig of niet?

Wellicht twijfel je nog of een draadloze stofzuiger wel wat voor jouw huishouden is. De twijfel is begrijpelijk gezien er zeker wat nadelen aan een draadloze stofzuiger zitten. Daarnaast zijn we natuurlijk gewend aan traditionele stofzuigers. Hieronder een aantal vragen die consumenten hebben voor het aanschaffen van een snoerloze stofzuiger.

Kan ik wel het hele huis door?

Een belangrijk nadeel is dat een draadloze stofzuiger werkt op accu. Kortom je kan niet eindeloos blijven stofzuigen en na een bepaalde tijd zal jouw draadloze stofzuiger er mee op houden. Gelukkig wordt de batterijduur van stofzuigers steeds beter en zullen sommige modellen je al op normale stand een batterijduur van 60 minuten geven. Toch zal een draadloze stofzuiger niks voor jou zijn als je een zeer groot oppervlakte moet stofzuigen of als je simpelweg erg lang moet stofzuigen.  Let goed op de batterijduur van jouw draadloze stofzuiger en bepaal of dit voldoende is.

Heb ik wel voldoende zuigkracht?

Ja. Ongetwijfeld zal je bij een draadloze stofzuiger iets meer moeten investeren in dezelfde zuigkracht zoals je die bij een traditionele stofzuiger zou hebben. Een snoerloze stofzuiger kan echter wel de zuigkracht leven die je nodig hebt, als je maar voldoende betaalt. Een Dyson V11 levert bijvoorbeeld ongeëvenaarde zuigkracht. Een erg goedkope draadloze stofzuiger zal echter niet voldoende zuigkracht leveren voor bijvoorbeeld tapijt, maar wel voor laminaat.

Heb ik wel voldoende stof capaciteit?

Het inhoud reservoir van een draadloze stofzuiger zal een stuk kleiner zijn dan van een traditionele stofzuiger. Dit is dus zeker een nadeel van een draadloze stofzuiger. Echter geldt hier weer hetzelfde als bij de batterijduur. Als je geen groot oppervlakte hoeft te stofzuigen en na het stofzuigen je reservoir leegt zal de capaciteit van een draadloze stofzuiger voldoende zijn.

Is een draadloze stofzuiger niet te zwaar?

Een aantal consumenten klaagt over het gewicht van een draadloze stofzuiger. Het is helaas niet het geval dat draadloze stofzuiger extreem licht zijn. Ze zijn lichter dan traditionele stofzuigers. Gemiddeld weegt een draadloze stofzuiger ongeveer 3 kilo t.o.v. 7 kilo bij traditionele stofzuigers. 3kg kan echter voor een ouder persoon bij iets langer gebruik te zwaar zijn. Het is verstandig om hier dus goed rekening mee te houden.

Er zijn ook traditionele snoerloze stofzuigers

steelstofzuiger met motor aan de onderzijde
Wanneer de motor van de stofzuiger aan de onderzijde zit is de stofzuiger wat minder zwaar in de hand.

Een nadeel van een steelstofzuiger is dat je deze volledig in de hand moet gebruiken. Dit kan zwaar zijn zeker wanneer je kiest voor een zware steelstofzuiger. Ook zit de motor van veel stofzuigers aan de bovenzijde en dit maakt de stofzuiger top zwaar in de hand. Het kan daarom interessant zijn om voor een stofzuiger te kiezen waarbij de motor aan de onderzijde zit of voor een traditionele stofzuiger met accu. Bekijk hieronder een steelstofzuiger waarbij de motor aan de onderzijde zit (je kunt zelfs kiezen bij dit model) en een sledestofzuiger met een accu:

Rowenta X-Ô 160 IX7777

Rowenta X-Ô 160 IX7777

Deze Rowenta X-Ô 160 IX7777 is één van de weinige slede stofzuigers die draadloos te gebruiken is. Je hebt dus geen gedoe met het verwisselen van stopcontacten. Natuurlijk moet je wel rekening houden de gebruiksduur van de accu. Deze stofzuiger wordt ook geleverd met een extra accu en kan zo'n 90 minuten lang stofzuigen.

Miele Triflex HX2 Cat & Dog Obsidiaanzwart

Miele Triflex HX2 Cat & Dog Obsidiaanzwart

Gemiddeld kosten stofzuigers €232. Deze stofzuiger is wat prijziger. Je betaalt vaak voor extra zuigkracht, functies maar ook duurzaamheid. Zie hier een goede stofzuiger boven de 600 euro. Deze stofzuiger wordt geleverd met een extra accu en heeft een turboborstel voor het opzuigen van dierenharen. Ook komt deze Miele stofzuiger als beste uit de test van de Consumentenbond.

Met een 9.1 en 36 reviews wordt deze stofzuiger erg goed beoordeelt door de gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: Steelstofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is luidt (85 dB). De stofzuiger weegt 2,3 kg. Verder is het een stofzuiger zonder zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. Dit model wordt ook geleverd met een extra accu waardoor deze een gebruiksduur heeft van 80 min. Ook heeft de stofzuiger een handige parkeerstand, hiermee kun je de stofzuiger staand neerzetten tijdens het stofzuigen.

Met een 9.1 en 10 reviews wordt deze stofzuiger erg goed beoordeelt door de gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: Steelstofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is luid (85 dB). De stofzuiger weegt 3,5 kg. Verder is het een stofzuiger zonder zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. Deze stofzuiger heeft een maximale gebruiksduur van 50 min.

Met een 9.0 en 287 reviews wordt deze stofzuiger erg goed beoordeelt door de gebruikers en is daarmee ook de best beoordeelde steelstofzuiger op dit moment. Deze stofzuiger valt in de categorie: Steelstofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is luid (82 dB). De stofzuiger weegt 3 kg. Verder is het een stofzuiger zonder zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. Dit model heeft een maximale gebruiksduur van 45 min en wordt geleverd met veel handige accessoires.

Met een 8.9 en 131 reviews wordt deze Samsung stofzuiger erg goed beoordeeld door zijn gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: steelstofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is erg hoog (86 dB). De stofzuiger weegt 3,2 kg. Deze steelstofzuiger wordt goed beoordeeld door de goede werking, hoge zuigkracht en een maximale gebruiksduur van 40 min.

Met een 8,9 en 720 reviews wordt deze Philips stofzuiger erg goed beoordeelt. Deze stofzuiger valt in de categorie: steelstofzuiger. Het geluidsniveau van de stofzuiger is erg hoog (84 dB). De stofzuiger weegt 2,7 kg. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. Ook krijg je bij de stofzuiger veel handige accessoires, heeft deze steelstofzuiger een turbofunctie voor meer zuigkracht en een lange maximale gebruiksduur van 70 min.

Met een 8.9 en 255 reviews wordt deze Dyson stofzuiger erg goed beoordeelt door de gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: steelstofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Gemiddeld (73 dB). De stofzuiger weegt 3 kg. Zoals we van Dyson zijn gewend heeft ook dit model veel zuigkracht, zo is er ook een turbofunctie wanneer er extra veel zuigkracht nodig is en heeft de stofzuigers een maximale gebruiksduur van 60 min.

Deze Dyson V12 Slim Absolute is één van de nieuwste steelstofzuigers van Dyson. Dit model wordt ook geleverd met de nieuwe stofzuiger mond met groene laser en een turbo zuigmond waarmee je makkelijk dierenharen op kunt zuigen. Dit model krijgt van gebruikers een gemiddelde score van 8.9 en komt als BESTE UIT DE TEST van de Consumentenbond. Het geluidsniveau van de stofzuiger is gemiddeld (73 dB). De stofzuiger weegt 2,4 kg. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. Dit model wordt ook geleverd met een extra accu waardoor deze een gebruiksduur heeft van 60 min.

Met een 4.8 en 86 reviews wordt deze stofzuiger erg goed beoordeelt.. Deze stofzuiger valt in de categorie: steelstofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Hoog (79 dB). De stofzuiger weegt slechts 2,9 kg en heeft een gebruiksduur van 60 minuten. Ook heeft dit model een turboborstel, waarmee de stofzuiger nog meer zuigkracht heeft.

Deze Rowenta X-Ô 160 IX7777 is één van de weinige slede stofzuigers die draadloos te gebruiken is. Je hebt dus geen gedoe met het verwisselen van stopcontacten. Natuurlijk moet je wel rekening houden de gebruiksduur van de accu. Deze stofzuiger wordt ook geleverd met een extra accu en kan zo'n 90 minuten lang stofzuigen.

Gemiddeld kosten stofzuigers €232. Deze stofzuiger is wat prijziger. Je betaalt vaak voor extra zuigkracht, functies maar ook duurzaamheid. Zie hier een goede stofzuiger boven de 600 euro. Deze stofzuiger wordt geleverd met een extra accu en heeft een turboborstel voor het opzuigen van dierenharen. Ook komt deze Miele stofzuiger als beste uit de test van de Consumentenbond.