Een stille stofzuiger is net zo luid als een pruttelend koffiezetapparaat.

Weinig decibel EN een flinke zuigkracht. Als consument verwachten we, hoe meer zuigkracht hoe meer decibel. Maar hee we leven in een tijd waar machines zelf kunnen nadenken dusja we hebben tegenwoordig ook stille stofzuigers met een flinke zuigkracht.


Eh, een stille stofzuiger? 

20 decibel : ritselen van blaadjes op de grond

30 decibel : mensen die aan het fluisteren zijn

50 – 60 decibel : stille stofzuiger

75 decibel : een lawaaiige stofzuiger

80 decibel : jouw wekker ’s ochtends

110 decibel : een kettingzaag

#1 best beoordeelde stille stofzuiger

 Miele Complete C3 EcoLine Silence

#1 AEG VX8-3-EB-C

♥ Topper | 9.3 | 270 reviews

Deze stofzuiger is op dit moment de best beoordeelde stofzuiger voor huisdieren. De stofzuiger heeft in totaal 270 reviews en wordt beoordeeld met een 9.3. coolblue.nl biedt de stofzuiger momenteel aan voor €199.0,-.

Prijsverloop AEG VX8-3-EB-C

Wij monitoren elke dag de prijs! Zo weet je of het nu het juiste moment is om deze stofzuiger te kopen. Bekijk hieronder of het vandaag het juiste moment is om deze stofzuiger te kopen.

De verschillende geluidsniveau's horen?

In het volgende zeer handige fillmpje van Coolblue kan je de verschillende geluidsniveau's horen. Ondanks dat er niet heel veel decibel tussen lawaaiige en stille modellen zit hoor je toch een enorm verschil tussen een stofzuiger met meer dan 75 decibel ten opzichte van een stofzuiger met maar 58 decibel.


Top 3 best beoordeelde stofzuigers voor huisdieren

#1 AEG VX8-3-EB-C

♥ Topper | 9.3 | 270 reviews

  • In totaal 270 reviews gevonden
  • Scoort een 9.3
  • €199.0,- bij coolblue.nl

#2 Philips Performer Silent FC8780/09

♥ Topper | 9.1 | 235 reviews

  • In totaal 235 reviews gevonden
  • Scoort een 9.1
  • €145.0,- bij coolblue.nl

#3 Philips Performer Silent FC8784/09 - Stofzuiger met zak

♥ Topper | 9 | 253 reviews

  • In totaal 253 reviews gevonden
  • Scoort een 9
  • €184.0,- bij bol.com

Toppers uitgelicht

Nieuwe stille stofzuigers van AEG

Als je tijdens het stofzuigen graag meezingt met de radio of je kinderen nog gezellig naar tv wilt laten kijken, heb je een stil model nodig. Bij stofzuigers wordt een geluidsniveau van 60 dB gezien als de grens tussen een normale stofzuiger en een stille stofzuiger. Modellen die minder dan 60 dB produceren zijn dus stille stofzuigers. In de AEG VX8 serie zitten diverse fantastische modellen die zelfs maar 57 dB voortbrengen. Deze super stille stofzuigers zijn uitgerust met het AEG PureSound-systeem. Hierbij zorgt een combinatie van een innovatieve stille motor en een perfect afgedicht mondstuk voor een zeer stille werking op alle typen vloeren.

Het is goed om te weten dat in het decibel-stelsel een afname van 3 dB een halvering van het geluid betekent. Een 57 decibel stofzuiger is dus twee keer zo stil als een model van 60 dB. In huis is 57 dB ongeveer vergelijkbaar met het geluid van een pruttelende waterkoker. Met de VX8 silence stofzuigers van AEG kun je tijdens het reinigen van je woonkamer een normaal gesprek voeren met huisgenoten.


AEG VX82-1-2MG - Stofzuiger met zak

♥ Topper | 9.2 | 39 reviews | 57 dB

De AEG VX82-1-2MG stofzuiger met zak heeft naast het PureSound-systeem ook andere hoogwaardige technologie aan boord. Met het OneGo PowerClean mondstuk werkt dit model optimaal op harde vloeren (tegels, zeil), houten vloeren (parket, laminaat), hoogpolige en laagpolige tapijten. Met een eenvoudige draaiknop kun je kiezen uit vier vermogensstanden en een SmartMode. In de intelligente SmartMode ontdekt een sensor het vloertype en wordt de zuigkracht automatisch aangepast. Zo kun je zonder te schakelen van de laminaatvloer naar het tapijt gaan.

De AEG VX82-1-2MG heeft uiteenlopende features voor efficiëntie en gebruiksgemak. De parketborstel is voorzien van lange borstelharen, zodat er geen krasjes op je nieuwe vloer komen. Om meubels van stof en kruimels te ontdoen, is er een handig 3-in-1 opzetstuk. Eerst zuig je met de meubelborstel alle stof van je bank, hierna maak je met de kierzuigmond de naden schoon en vervolgens gebruik je de zachte afstofborstel om kruimels van het tafelblad te zuigen. Schone luchtfiltratie zorgt ervoor dat alle stof en vuil in de stofzuiger blijft zitten. Op een klein scherm wordt aangegeven wanneer de stofzak moet worden vervangen.

♥ Topper | | reviews

Dankzij PureSound-systeem technologie werkt de AEG VX82-1-5DB stofzuiger ongelooflijk stil. Op de meest gebruikte zuigstand en met de meest reguliere opzetborstel produceert het toestel maar 57 decibel. Deze stofzuiger met zak is ook uitgerust met SmartMode, zodat de zuigkracht automatisch wordt afgestemd op het vloertype. Zo hoef je geen instellingen te veranderen wanneer je met het mondstuk van de parketvloer naar het tapijt gaat. Indien je het vermogen graag zelf instelt, vind je bij dit model alle knoppen op de handgreep (afstandsbediening).

Het OneGo PowerClean mondstuk van de VX82-1-5DB is geschikt voor hoogpolige tapijten, laagpolige tapijten en vloeren van parket, laminaat, tegel en zeil. Om parketvloeren te behoeden voor krasjes, is de speciale parketborstel voorzien van lange borstelharen. Zachte wielen zorgen voor een soepele gang over kwetsbare vloeren. Zachte stootranden op de stofzuiger beschermen je meubels en muren. De AeroPro aluminium telescopische buis is heerlijk licht in gewicht en de geïntegreerde parkeerfunctie maakt zowel horizontaal als verticaal parkeren mogelijk.

AEG VX82-1-ÖKO

♥ Topper | 9 | 90 reviews

Dankzij de stille technologie van de AEG VX82-1-ÖKO stoor je niemand in huis tijdens het stofzuigen. Het toestel werkt geruisloos op alle vloeren (tegels, hout, laminaat) en tapijten (laagpolig, hoogpolig). Voor de zuigkracht zijn er vier standen én een SmartMode, waarbij de stofzuiger zelf een beoordeling van het vloertype maakt en het vermogen hierop instelt. Dit is bijzonder handig als je bij het stofzuigen vaak van tegels naar parket of van laminaat naar tapijt gaat.

Op de AEG VX82-1-ÖKO zit een speciale allergiefilter. Dankzij deze excellente uitblaasfilter kunnen mensen met een stofallergie het apparaat probleemloos gebruiken. Om tapijten goed te ontdoen van dierenharen, heeft de stofzuiger een turboborstel. Met behulp van de lichtgewicht AeroPro aluminium telescopische buis en de mogelijkheid om horizontaal en verticaal te parkeren beweeg je soepel door elke ruime. Zachte wielen behoeden je vloer voor krasjes en zachte stootranden voorkomen dat het apparaat tegen je meubels en muren schuurt. Bij het dragen van de stofzuiger zorgt een speciaal ontworpen draaghandgreep voor een gelijkmatige verdeling van het gewicht (7.3 kg).

Welke stille AEG stofzuiger past het beste bij jou

Als je een AEG stofzuiger met het onvoorstelbaar stille PureSound-systeem wilt kopen, heb je dus alsnog een ruime keuze. Hoewel de drie beschreven modellen in basis technologie vrijwel gelijk zijn, zitten er wel verschillen in de specificaties. De AEG VX82-1-2MG kun je in deze super stille klasse beschouwen als het basismodel. De aanschafprijs van dit model is daarom wat lager dan die van de andere twee stofzuigers. Op de AEG VX82-1-5DB vind je een aantal extra functies die het gebruiksgemak verhogen. De stofzuiger is onder meer uitgerust met afstandsbediening (vanuit de handgreep) en een telescopische buis van lichtgewicht aluminium. De AEG VX82-1-ÖKO heeft extra aandacht voor allergiën en milieu. Dit model heeft een speciale uitblaasfilter om mensen met stofallergie te beschermen en een turboborstel om ook hardnekkige dierenharen uit het tapijt te krijgen. Het omhulsel van deze stofzuiger is vervaardigd van 75% gerecycled plastic (bij de andere modellen is dit 55%). Vergelijk de pluspunten van deze drie ongelooflijk stille stofzuigers van AEG en maak een mooie keuze waar je jarenlang plezier aan zult beleven.