Beste kleine stofzuiger: lichte en compacte stofzuigers

Laatste update: 7 februari 2024 door Bram

Traditionele stofzuigers kunnen aanzienlijk zwaar zijn, soms meer dan 5 kg. Over het algemeen variëren stofzuigers in gewicht tussen 3 en 7 kg, wat een aanzienlijk verschil is. Daarom kan het de moeite waard zijn om te overwegen om een lichte stofzuiger aan te schaffen, aangezien deze modellen meestal klein en compact zijn en daardoor gemakkelijker te tillen en te gebruiken.

De lichtste stofzuigermodellen zijn de steelstofzuigers, maar houd er rekening mee dat je dit type stofzuiger met de hand gebruikt. Bij traditionele stofzuigers rijdt de stofzuiger achter je aan, waardoor je het gewicht niet tijdens het stofzuigen hoeft te dragen, maar alleen tijdens het verplaatsen van de stofzuiger. Naast het gewicht kan het ook handig zijn als een stofzuiger gemakkelijk opgeborgen kan worden.

kleine stofzuiger
Stofzuigers zijn er in allerlei groottes te verkrijgen, zie hier boven een voorbeeld van de verschillen.

Beste beoordeelde kleine stofzuiger

Als je op zoek bent naar een goede kleine stofzuiger, is het belangrijk om rekening te houden met bepaalde factoren. Over het algemeen hebben kleine stofzuigers een klein stofreservoir, waardoor je deze vaker moet legen. Daarnaast produceren kleine stofzuigers meestal meer geluid tijdens het stofzuigen, maar zijn ze wel zeer wendbaar en gemakkelijk op te bergen.

Als je op zoek bent naar een kleine en lichte stofzuiger, raden we het onderstaande model aan. Dit model wordt zeer positief beoordeeld door gebruikers, is compact en geschikt voor de meeste huishoudens. Enkele voordelen van dit model zijn de lage prijs en de handige accessoires, waaronder een turboborstel om eenvoudig dierenharen te verwijderen.

AEG VX6-2-CR-A

AEG VX6-2-CR-A

Met een 8,8 en 1286 reviews is dit de best beoordeelde kleine stofzuiger. Deze stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is vrij luid (76 dB). De stofzuiger weegt 4,26 kg. Verder is het een stofzuiger met zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger, de zuigkracht en de compactheid.

Kleine stofzuiger zonder zak of gewoon met?

Wil je een stofzuiger met of zonder zak? Met een stofzuiger zonder zak heb je geen extra kosten voor stofzuigerzakken. Toch zorgt een stofzuiger met zak wel voor meer gemak. Zo heb je minder onderhoud en moet je met een zakloze stofzuiger vaker het stofreservoir schoon maken. Benieuwd hoe de consumenten de beste kleine stofzuiger zonder zak of met zak beoordelen? Bekijk dan onderstaand model met de twee beste keuzes.

TypeScoreBeste keuze
Met zak8.9AEG VX6-2-CR-A
Zonder zak8.8Philips PowerPro Compact FC9331/09
De beste kleine stofzuiger zonder zak en met zak volgens beoordelingen van de gebruikers

En steelstofzuigers?

Steelstofzuigers zijn een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een lichte en compacte stofzuiger voor het stofzuigen van je huis. Veel van deze modellen wegen minder dan 3 kg en zijn daardoor zeer gemakkelijk te tillen en te manoeuvreren. Door het slanke ontwerp en de compacte afmetingen zijn ze bovendien eenvoudig op te bergen.

Het is belangrijk om te onthouden dat je een steelstofzuiger volledig met één hand bedient, waardoor het alsnog zwaar kan zijn om langere tijd vast te houden. Als je echt op zoek bent naar een klein en licht model, dan is de Dyson Omni-glide een uitstekende keuze. Dit model weegt slechts 1,9 kg en is zeer gemakkelijk te gebruiken. Bovendien heeft de Dyson Omni-glide een uniek ontwerp waardoor het apparaat gemakkelijk in alle richtingen kan bewegen en dus zeer wendbaar is. Het is daarmee een ideale optie voor het reinigen van krappe ruimtes en moeilijk bereikbare plaatsen.

Dyson 360 Omni-glide

Deze Dyson 360 Omni-Glide is zeer geschikt voor kwetsbare-, houten- en parketvloeren. De steelstofzuiger heeft namelijk twee zachte fluffyborstels en is zeer geschikt voor een parketvloer. Van de gebruikers krijgt de steelstofzuiger een gemiddelde score van 9.1 (11 reviews).

Goede alternatieven: klein en lichte stofzuiger top 5

Aangezien elk huishouden uniek is, is het belangrijk om een stofzuiger te kiezen die past bij jouw specifieke behoeften. Denk hierbij aan de taken waarvoor je de stofzuiger gaat gebruiken. Als je bijvoorbeeld een kwetsbare houten vloer hebt, is een parketborstel een must-have. Als je huisdieren hebt, is het handig om te kiezen voor een stofzuiger met een turboborstel om het reinigen van dierenharen te vergemakkelijken. Hieronder vind je een lijst met de top 5 kleine en lichte stofzuigers die zeer goed worden beoordeeld.

Deze top 5 omvat kleine stofzuigers die niet meer dan 5 kilo wegen en zeer compact zijn. Bij het samenstellen van deze lijst hebben we rekening gehouden met de beoordelingen van gebruikers. Voor elk model vermelden we de belangrijkste specificaties, de verkoopprijs en waar deze te koop is.

AEG VX6-2-CR-A

#1 AEG VX6-2-CR-A

Met een 8,8 en 1286 reviews is dit de best beoordeelde kleine stofzuiger. Deze stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is vrij luid (76 dB). De stofzuiger weegt 4,26 kg. Verder is het een stofzuiger met zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger, de zuigkracht en de compactheid.

Bosch Serie 4 BGBS4PET1

#2 Bosch Serie 4 BGBS4PET1

Met een 8,6 en 140 reviews is dit de best beoordeelde kleine stofzuiger. Deze stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is vrij luid (75 dB). De stofzuiger weegt 4,5 kg. Verder is het een stofzuiger met zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger, de zuigkracht en de compactheid. Dit model is geschikt voor allergieën en voor een huis met huisdieren.

Philips Perfomer Compact XD3140/09

#3 Philips Perfomer Compact XD3140/09

Met een 8,6 en 45 reviews is dit een goed beoordeelde kleine stofzuiger. Deze stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is vrij luid (79 dB). De stofzuiger weegt 4,6 kg. Verder is het een stofzuiger met zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger, de zuigkracht en de compactheid. Dit model is geschikt voor allergieën en voor een huis met huisdieren.

Verkrijgbaar bij:

bol.com
AEG VX4-1-OR

#4 AEG VX4-1-OR

Met een 8,3 en 128 reviews is dit een goed beoordeelde kleine stofzuiger. Deze stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is vrij luid (80 dB). De stofzuiger weegt 3,68 kg. Verder is het een stofzuiger met zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger, de zuigkracht en de compactheid.

AEG LX5-2-2SW

#5 AEG LX5-2-2SW

Met een 7,6 en 24 reviews is dit een goed beoordeelde kleine stofzuiger. Deze stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is vrij luid (80 dB). De stofzuiger weegt 4,5 kg. Verder is het een stofzuiger zonder zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger, de zuigkracht en de compactheid.

Budget: is een kleine stofzuiger ook goedkoper?

De prijzen van kleine stofzuigers liggen een stuk lager dan de zwaardere varianten. Momenteel ligt de prijsrange van deze modellen tussen de € 69,- en € 199,-, hierbij hebben we de steelstofzuigers buiten beschouwing gelaten. Kijken we naar budget stofzuiger onder de € 100,- en de beoordelingen van de consumenten dan vind je de beste keuze hieronder:

AEG LX5-2-2SW

AEG LX5-2-2SW

Met een 7,6 en 24 reviews is dit een goed beoordeelde kleine stofzuiger. Deze stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is vrij luid (80 dB). De stofzuiger weegt 4,5 kg. Verder is het een stofzuiger zonder zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger, de zuigkracht en de compactheid.

Kleine en lichte stofzuigers van verschillende grote merken

Eenmaal een Miele altijd een Miele. Veel consumenten zullen voorkeur hebben voor een specifiek merk. Zie hieronder de beste kleine en lichte stofzuigers van bekende merken. Je ziet direct welke merken kleine stofzuigers aanbieden en hoe deze beoordeeld worden. Ook vind je het tabel het gewicht van de stofzuiger omdat dit relevant is voor lichte stofzuigers.

MerkGewichtScoreBeste stofzuiger
AEG4,26 kg8.8AEG VX6-2-CR-A
Bosch4,5 kg8.7Bosch Serie 4 BGBS4PET1
Dyson1,9 kg9.1Dyson Omni Glide (steelstofzuiger)
Miele5,58 kg8.9Miele Classic C1 EcoLine Junior
Philips 4,5 kg8.8Philips PowerPro Compact FC9331/09

Waarom een kleine stofzuigers?

Er zijn verschillende redenen waarom je zou kiezen voor een kleine stofzuiger. Een klein en compact model kan bijvoorbeeld gemakkelijk opgeborgen of meegenomen worden, waardoor het handig is voor mensen met beperkte opslagruimte. Bovendien kan een lichtgewicht model handig zijn voor mensen die niet sterk zijn in hun handen en armen, omdat het minder inspanning vergt om het te tillen en te manoeuvreren. Daarnaast zijn kleine stofzuigers over het algemeen wendbaarder en gemakkelijker te gebruiken in kleine ruimtes.

Wat is een lichte stofzuiger?

Let goed op de specificaties van het gewicht van de stofzuiger bij het kiezen van een model, aangezien vrijwel alle stofzuigers dit vermelden. De meeste lichte stofzuigers wegen ongeveer 4 kilo. Als je echt op zoek bent naar een zeer lichtgewicht stofzuiger, kies dan voor een model dat minder dan 4 kilo weegt. Als een stofzuiger meer dan 6 kilo weegt, kan het niet echt meer als een lichte of kleine stofzuiger worden beschouwd. Je kunt stofzuigers in verschillende gewichtscategorieën indelen:

  • Extra lichte stofzuigers – lichter dan 3 kg (dit zijn vaak steelstofzuigers)
  • Lichte stofzuigers – ongeveer 5 kilo
  • Medium stofzuigers – ongeveer 7 kilo
  • Zware stofzuigers – wegen meer dan 7 kilo

Als je op zoek bent naar de lichtste optie, kun je kiezen voor een steelstofzuiger. Er zijn zelfs steelstofzuigers te vinden die minder dan 3 kilo wegen. Het is echter belangrijk om op te merken dat je een steelstofzuiger volledig in één hand bedient. Bij een traditionele stofzuiger rijdt de stofzuiger achter je aan en is alleen het gewicht relevant bij het verplaatsen van de stofzuiger.

Met een 8,8 en 1286 reviews is dit de best beoordeelde kleine stofzuiger. Deze stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is vrij luid (76 dB). De stofzuiger weegt 4,26 kg. Verder is het een stofzuiger met zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger, de zuigkracht en de compactheid.

Deze Dyson 360 Omni-Glide is zeer geschikt voor kwetsbare-, houten- en parketvloeren. De steelstofzuiger heeft namelijk twee zachte fluffyborstels en is zeer geschikt voor een parketvloer. Van de gebruikers krijgt de steelstofzuiger een gemiddelde score van 9.1 (11 reviews).

Met een 8,8 en 1286 reviews is dit de best beoordeelde kleine stofzuiger. Deze stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is vrij luid (76 dB). De stofzuiger weegt 4,26 kg. Verder is het een stofzuiger met zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger, de zuigkracht en de compactheid.

Met een 8,6 en 140 reviews is dit de best beoordeelde kleine stofzuiger. Deze stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is vrij luid (75 dB). De stofzuiger weegt 4,5 kg. Verder is het een stofzuiger met zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger, de zuigkracht en de compactheid. Dit model is geschikt voor allergieën en voor een huis met huisdieren.

Met een 8,3 en 128 reviews is dit een goed beoordeelde kleine stofzuiger. Deze stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is vrij luid (80 dB). De stofzuiger weegt 3,68 kg. Verder is het een stofzuiger met zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger, de zuigkracht en de compactheid.

Met een 7,6 en 24 reviews is dit een goed beoordeelde kleine stofzuiger. Deze stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is vrij luid (80 dB). De stofzuiger weegt 4,5 kg. Verder is het een stofzuiger zonder zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger, de zuigkracht en de compactheid.

Met een 7,6 en 24 reviews is dit een goed beoordeelde kleine stofzuiger. Deze stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is vrij luid (80 dB). De stofzuiger weegt 4,5 kg. Verder is het een stofzuiger zonder zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger, de zuigkracht en de compactheid.