Autostofzuiger, welke moet je kiezen?

Laatste update: 19 april 2024 door Bram Tigchelaar

Er zijn diverse stofzuigers geschikt voor gebruik als autostofzuiger. De ideale autostofzuiger beschikt over een flexibele slang, zodat je moeilijk bereikbare plekken kunt bereiken. Daarnaast zijn opzetstukken belangrijk, zoals een kierenzuiger om in smalle ruimtes te stofzuigen en een meubelzuigmond om het dashboard te reinigen zonder krassen te veroorzaken. Een sledestofzuiger kan een goede keuze zijn, maar houd er rekening mee dat je hiervoor een stroompunt nodig hebt.

Als je geen stroompunt in de buurt hebt, kan een draadloze stofzuiger een uitstekend alternatief zijn. Zorg er wel voor dat deze geschikt is voor gebruik in kleine ruimtes en dat de stofzuiger over de juiste accessoires en zuigmonden beschikt. Houd ook rekening met de gebruiksduur van een draadloze stofzuiger, aangezien deze op een accu werkt en daardoor een beperkte gebruiksduur heeft.

Op deze pagina ontdek je alles wat je moet weten over de beste autostofzuigers. We laten diverse modellen zien die goed beoordeeld zijn door gebruikers, daarnaast vind je ook goede alternatieven. Ook lees je waardevolle informatie en aandachtspunten om in gedachten te houden bij de aankoop van een nieuwe autostofzuiger.

Een goede autostofzuiger heeft minimaal een goede kierenzuiger voor moeilijk bereikbare plekken

Dé beste autostofzuigers van 2024

Bij het kiezen van de beste autostofzuiger is het belangrijk om rekening te houden met jouw specifieke situatie. Als er een stroompunt in de buurt is, kan het verstandig zijn om voor een traditionele stofzuiger te kiezen. Deze zijn doorgaans krachtig, beschikken vaak over de juiste accessoires, zijn niet afhankelijk van een beperkte accuduur en kunnen ook gewoon binnenshuis gebruikt worden.

Hieronder vind je de beste autostofzuiger van dit moment. Dit model beschikt over een sterke zuigkracht, wordt goed beoordeeld door gebruikers en is voorzien van de juiste accessoires. Zo is er een kierenzuigmond voor het reinigen van de ruimtes tussen de autostoelen, een meubelborstel om het dashboard te reinigen en een turboborstel om eenvoudig haren en hardnekkig vuil uit de automatten te verwijderen.

Miele Complete C3 EcoLine Black Diamond

Miele Complete C3 EcoLine Black Diamond

De Miele Complete C3 EcoLine Black Diamond is de meest beoordeelde stofzuiger van Miele. Dit model is door meer dan 1300 consumenten beoordeelt en krijgt een gemiddelde score van 9.1. Deze hoeveelheid beoordelingen en score geeft aan dat de stofzuiger door veel consumenten als erg goed beoordeeld en daardoor een vertrouwde keuze is.

Of toch een draadloze stofzuiger?

Als er geen stroompunt in de buurt is, kan een draadloze stofzuiger de beste keuze voor jou zijn. Je kunt dan kiezen tussen een steelstofzuiger of een kruimeldief. Houd er rekening mee dat steelstofzuigers vaak groter zijn en daardoor minder geschikt voor kleine ruimtes, hoewel sommige modellen wel geleverd worden met een flexibele slang die het stofzuigen in de auto makkelijker maakt.

Geef je de voorkeur aan een kruimeldief? Deze zijn vaak voordeliger, maar je moet dan wel rekening houden met minder zuigkracht en een kortere gebruiksduur. Er zijn echter speciale autostofzuigers verkrijgbaar met een autostekker, waardoor je niet beperkt bent door de gebruiksduur van de stofzuiger. Hieronder vind je de beste keuze voor een steelstofzuiger en een kruimeldief die geschikt zijn voor gebruik in een auto.

Dyson V11 Extra

Dyson V11 Extra

Met een 9.1 en 33 reviews wordt deze stofzuiger erg goed beoordeelt door de gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: Steelstofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is luid (84 dB). De stofzuiger weegt 3 kg. Verder is het een stofzuiger zonder zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. Dit model heeft een maximale gebruiksduur van 60 min.

Philips FC6149 Minivac

Philips FC6149 Minivac

Beste keuze

De Philips FC6149 Minivac is de beste auto stofzuiger op dit moment. De stofzuiger valt in de categorie: Kruimeldief. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Hoog (81 dB). De stofzuiger weegt 2,17 kg. Verder heeft de stofzuiger veel handige accessoires, waardoor de stofzuiger goed te gebruiken is in de auto. Denk aan opzetstukken voor het stofzuigen tussen de stoelen en een 12V autostekker waarmee je de stofzuiger ook zonder accu kunt gebruiken.

De Philips MiniVac FC6149/01 heeft als voordeel dat deze wordt geleverd met een handige opbergtas, waardoor je de stofzuiger samen met alle accessoires eenvoudig kunt opbergen. Zo kun je de stofzuiger standaard in je auto bewaren en heb je altijd een stofzuiger bij de hand wanneer je deze nodig hebt.

Ga je voor de Dyson of heb je misschien al een Dyson stofzuiger, dan is het verstandig om Dyson accessoireskit aan te schaffen. Kies dan een kit met een flexibele slang en een kierenzuigmond voor de moeilijk bereikbare plekken in je auto.

Stofzuiger voor je auto, hiermee moet je rekening houden:

Bij het aanschaffen van een stofzuiger voor je auto is het belangrijk om te kiezen voor een model met een flexibel mondstuk. In je auto bevinden zich veel moeilijk bereikbare plekjes waar vaak juist de meeste kruimels liggen. Je hebt dus een kruimelzuiger nodig met een flexibele kop waarmee je overal bij kunt. Om het dashboard goed schoon te kunnen maken zonder krassen achter te laten, gebruik je een meubelzuigmond. Daarnaast kun je ook rekening houden met de volgende aandachtspunten:

 • Voldoende zuigkracht: Vuil, stof en zand blijven vaak vastzitten in de bekleding van je auto of op de automatten. Omdat dit vaak hardnekkig is, heb je voldoende zuigkracht nodig om het effectief te verwijderen. Als er ook veel dierenharen aanwezig zijn, kan een speciale dierenharenborstel een uitkomst bieden.
 • De juiste accessoires: Let bij het kopen van een stofzuiger goed of het model geleverd wordt met de juiste accessoires. De accessoires van een stofzuiger maken de stofzuiger geschikt voor bepaalde klussen, zoals het stofzuigen van een auto.
 • Gebruiksduur: Zeker wanneer je voor een draadloze stofzuiger kiest, is het belangrijk om rekening te houden met een bepaalde gebruiksduur. Kruimeldieven hebben vaak een korte accuduur en zijn soms maar enkele minuten te gebruiken.
 • Lengte van het snoer: Als je voor een sledestofzuiger kiest, is het belangrijk om rekening te houden met de lengte van het snoer. Er zijn stofzuigers met een lang snoer beschikbaar, maar je kunt de afstand ook overbruggen met behulp van een verlengsnoer.
 • Formaat en gewicht: In een auto is de ruimte om te stofzuigen vaak beperkt, dus het is belangrijk om te kiezen voor een stofzuiger die eenvoudig te gebruiken is in kleine ruimtes. Houd daarbij rekening met zowel het gewicht als het formaat van de stofzuiger.
accessoires van een goede stofzuiger
De Philips MiniVac is een goede keuze, omdat deze geleverd wordt met de juiste accessoires voor een autostofzuiger. Autostekker zodat je niet afhankelijk bent van de accuduur, een flexibele slang en een kierenzuigmond voor moeilijk bereikbare plekken..

Keuze om te overwegen: Rowenta X-Touch AC9736

De Rowenta X-Touch AC9736 is ook een goede autostofzuiger en zeker de moeite waard om te overwegen. Pluspunt van deze autostofzuiger is dat deze vrij compact en licht is, daardoor makkelijk te gebruiken in de auto. Ook heeft deze autostofzuiger een lange accuduur (40 min), waardoor je de handstofzuiger lang kunt gebruiken zonder dat deze snel leeg is. Bij de stofzuiger zit ook een kierenzuigmond, waarmee je tussen de stoelen van je auto kunt stofzuigen.

Rowenta X-Touch AC9736

Rowenta X-Touch AC9736

Ook een goede keuze
 • Type stofzuiger: Kruimeldief
 • Geluidsniveau: 83 dB
 • Gewicht: 0,85 kg
 • Gebruiksduur: 10 min

Beste BLACK+DECKER autozuiger

Het merk BLACK+DECKER is gespecialiseerd in handstofzuigers en heeft een kruimeldief die goed te gebruiken is in de auto. Zo heeft de stofzuiger een uitschuivende kierenzuigmond en een speciale dierenharenborstel. Deze borstel is vooral geschikt voor het stofzuigen van de automatten, dierenharen en ander vastzittend vuil kun je ermee makkelijk verwijderen.

BLACK+DECKER BHHV520BFP-QW

Deze kruimeldief van Black en Decker wordt het best beoordeeld. Dit model is erg geschikt voor het stofzuigen in de auto. Bij dit model krijg je ook een gemotoriseerde borstel, waarmee je eenvoudig dierenharen van automatjes kunt zuigen. De stofzuiger heeft een uitschuifmond, waarmee je makkelijk op moeilijk bereikbare plekken kunt zuigen. Deze kruimeldief heeft een accuduur van 21 minuten en de stofzuiger weegt 1,2 kg.

Met bovenstaande model moet je wel rekening houden dat moeilijk bereikbare plekken, zoals tussen stoelen wat lastiger wordt. Wel heeft BLACK+DECKER een handstofzuiger met een flexibele slang, hiermee kun je eenvoudig stofzuigen op moeilijk bereikbare plekken als de auto.

BLACK+DECKER PD1420LP-QW

BLACK+DECKER PD1420LP-QW

Met een 7.8 en 143 reviews is dit een goed beoordeelde kruimeldief. Deze stofzuiger valt in de categorie: handstofzuiger. Het geluidsniveau van de stofzuiger is gemiddeld (75 dB). De stofzuiger weegt 1,42 kg. Dit model heeft een maximale gebruiksduur van 12 min en is daardoor kort te gebruiken. De stofzuiger heeft een handige flexibele slang, ideaal voor het stofzuigen van moeilijkbereikbare plekken.

Een goedkope of dure auto stofzuiger?

Uiteraard is je budget een belangrijke factor bij het bepalen van je aankoop. Zie hieronder de best beoordeelde kruimeldief voor een laag budget. We hebben bij deze keuze ook rekening gehouden met de vereisten van een autostofzuiger: flexibele slang en een kierenzuigmond.

BLACK+DECKER NVC115WA-QW

BLACK+DECKER NVC115WA-QW

Met een 7,9 en 76 reviews is een goed beoordeelde kruimeldief die geschikt is voor in de camper. Deze stofzuiger valt in de categorie: handstofzuiger. Het geluidsniveau van de stofzuiger is laag (58 dB). De stofzuiger weegt 0,54 kg. Dit model heeft een maximale gebruiksduur van 11,5 min en is daardoor lang te gebruiken. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.

De Miele Complete C3 EcoLine Black Diamond is de meest beoordeelde stofzuiger van Miele. Dit model is door meer dan 1300 consumenten beoordeelt en krijgt een gemiddelde score van 9.1. Deze hoeveelheid beoordelingen en score geeft aan dat de stofzuiger door veel consumenten als erg goed beoordeeld en daardoor een vertrouwde keuze is.

Met een 9.1 en 33 reviews wordt deze stofzuiger erg goed beoordeelt door de gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: Steelstofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is luid (84 dB). De stofzuiger weegt 3 kg. Verder is het een stofzuiger zonder zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. Dit model heeft een maximale gebruiksduur van 60 min.

Beste keuze

De Philips FC6149 Minivac is de beste auto stofzuiger op dit moment. De stofzuiger valt in de categorie: Kruimeldief. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Hoog (81 dB). De stofzuiger weegt 2,17 kg. Verder heeft de stofzuiger veel handige accessoires, waardoor de stofzuiger goed te gebruiken is in de auto. Denk aan opzetstukken voor het stofzuigen tussen de stoelen en een 12V autostekker waarmee je de stofzuiger ook zonder accu kunt gebruiken.

Ook een goede keuze
 • Type stofzuiger: Kruimeldief
 • Geluidsniveau: 83 dB
 • Gewicht: 0,85 kg
 • Gebruiksduur: 10 min

Deze kruimeldief van Black en Decker wordt het best beoordeeld. Dit model is erg geschikt voor het stofzuigen in de auto. Bij dit model krijg je ook een gemotoriseerde borstel, waarmee je eenvoudig dierenharen van automatjes kunt zuigen. De stofzuiger heeft een uitschuifmond, waarmee je makkelijk op moeilijk bereikbare plekken kunt zuigen. Deze kruimeldief heeft een accuduur van 21 minuten en de stofzuiger weegt 1,2 kg.

Met een 7.8 en 143 reviews is dit een goed beoordeelde kruimeldief. Deze stofzuiger valt in de categorie: handstofzuiger. Het geluidsniveau van de stofzuiger is gemiddeld (75 dB). De stofzuiger weegt 1,42 kg. Dit model heeft een maximale gebruiksduur van 12 min en is daardoor kort te gebruiken. De stofzuiger heeft een handige flexibele slang, ideaal voor het stofzuigen van moeilijkbereikbare plekken.

Met een 7,9 en 76 reviews is een goed beoordeelde kruimeldief die geschikt is voor in de camper. Deze stofzuiger valt in de categorie: handstofzuiger. Het geluidsniveau van de stofzuiger is laag (58 dB). De stofzuiger weegt 0,54 kg. Dit model heeft een maximale gebruiksduur van 11,5 min en is daardoor lang te gebruiken. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.