De beste stofzuigers van 2023

De beste stofzuiger voor jouw huishouden op basis van 45216 eerlijke reviews

Stofzuigerkiezen.nl ❤️ data

Stofzuigerkiezen.nl luistert niet naar de marketing budgetten of naar zogenaamde experts. Wij luisteren enkel naar de consument. Op basis van consumentenreviews selecteren wij de beste stofzuigers. Wil je andere consumenten helpen? Laat een goede review achter! Ons heb je al geholpen door op deze website te zijn, wij verdienen een commissie bij een verkochte stofzuiger.

Laatste update: 6 januari 2023

Beste overall 🏆:
Miele Complete C3 EcoLine Comfort
Met een score van 9.5 en 16 reviews is dit op dit moment de best beoordeelde stofzuiger op twee verschillende webwinkels.

Beste met een klein budget:
Veripart VPSZ101 stofzuiger met zak (€ 99,-)
Met een score van 9.1 en 78 reviews is dit op dit moment de best beoordeelde stofzuiger voor een klein budget (onder de €100,-).

Best getest door de consumentenbond:
Rowenta Silence Force RO7740
Met een score van 8.7 en 24 reviews is dit een goed beoordeelde en uitgelichte stofzuiger door de consumentenbond.

Beste zonder zak:
Bosch Relaxx’x Ultimate BGS7RCL
Met een score van 9.0 en 93 reviews is dit op dit moment de best beoordeelde stofzuiger zonder zak.

TRENDING beste stille (57 dB)
AEG VX82-1-ECO
Met een score van 9.0 en 403 reviews is dit op dit moment de best beoordeelde stille stofzuiger.

Miele Complete C3 EcoLine Comfort

Beste overall

Met een 9.1 en 1355 reviews is dit de best beoordeelde stofzuiger die op minstens 2 webwinkels te koop is. Deze stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Gemiddeld (70 tot 75 dB). De stofzuiger weegt 8,2 kg. Verder is het een stofzuiger met zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.

Verhouding prijs & beoordeling: welke prijsklasse heeft de beste verhouding?

Geldt bij stofzuigers, goedkoop is duurkoop? Uiteraard is dit afhankelijk per stofzuiger. Toch kunnen we wel kijken naar de gemiddelde beoordeling per prijsklasse. Zie hier de gemiddelde consumentenscore per prijsklasse stofzuiger. Goed om te weten dat een stofzuiger gemiddeld 5 jaar mee gaat.

PrijsklasseScoreBeste stofzuiger in prijsklasse
1. Onder €100,-9.1Veripart VPSZ101 stofzuiger met zak
2. Tussen €100 en €2009.1Philips Performer Silent Cat & Dog
3. Tussen €200 en €3009.2Numatic HVN-200 Henry Next
4. Meer dan €3009.5Miele Complete C3 EcoLine Comfort

Veripart VPSZ101

Beste budget

Met een 9.1 en 77 reviews is dit de best beoordeelde budget stofzuiger met zak. Goedkope stofzuiger worden in het algemeen iets slechter beoordeeld, echter krijgt dit model een hoge beoordeling! De stofzuiger valt in de categorie: traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is stil (69 dB). De stofzuiger weegt 6.4 kg en is voorzien van een HEPA 13-filter. Verder is het een stofzuiger met zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht, daarbij is de stofzuiger ook laaggeprijsd.

Verkrijgbaar bij:

coolblue.nl (€99,00)

Best getest door de consumentenbond

De consumentenbond test uitvoerig talloze stofzuigers en brengt vervolgens een eerlijk en betrouwbaar advies richting de consument. Neem ook eens een kijkje op de site van de consumentenbond. Hieronder de laatst gevonden stofzuiger de test.

Rowenta Silence Force RO7740

Best getest door de Consumentenbond

Met een 8.7 en 24 reviews is dit een topper. De stofzuiger is verder uitgelicht als een goede stofzuiger door de consumentenbond. De stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Normaal (67 dB). De stofzuiger weegt 7.85 kg. Verder is het een stofzuiger Met zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.

Weet je het al zeker? Met zak of zonder zak

Veel consumenten twijfelen vaak nog tussen de keuze met zak of zonder zak. Daarnaast zijn er ook veel consumenten die kiezen voor een stofzuiger zonder zak want ja dat is nu eenmaal de trend toch? Een stofzuiger met zak is wellicht iets van vroeger maar heeft ook zeker zijn voordelen. Is voor jou de keuze ook nog niet duidelijk? Bekijk dan onze pagina over met zak of zonder zak.

Bosch Relaxx’x Ultimate BGS7RCL

Beste zonder zak

Met een 9.0 en 93 reviews is dit de best beoordeelde stofzuiger zonder zak. Stofzuigers zonder zak worden door verbeterde technologie steeds populairder. De stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Gemiddeld (68 dB). De stofzuiger weegt 6.7 kg. Verder is de stofzuiger voorzien van een HEPA 13 filter. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.

Welk merk wordt het beste beoordeeld?

Veel consumenten willen altijd een Miele. Een Miele wasmachine maar ook graag de Miele stofzuiger, want ja die doen het gewoon goed. Toch zien we in de beoordelingen dat Miele inderdaad het beste scoort wat betreft consumentenreviews.

MerkScoreReviewsBeste stofzuiger
Numatic9.2200Numatic HVN-200 Henry Next
Inventum9.0164Inventum MC010
Philips9.1461Philips Performer Silent Cat & Dog
Miele9.516Miele Complete C3 EcoLine Comfort
AEG9.0403AEG VX82-1-ECO
BLACK+DECKER8.476BLACK+DECKER BHFEV182CP-QW
Rowenta9.0183Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9879
Bosch9.136Bosch Unlimited 7 BBS712A
Dyson9.212Dyson 360 Omni-glide

Populair in 2023: de stille stofzuiger

Nog muziek luisteren tijdens het stofzuigen? Of een huisgenoot/partner die veel klaagt wanneer jij aan het stofzuiger bent? Wellicht is dan een stille stofzuiger wat voor jou. Een stille stofzuiger produceert minder dan 60 decibel, dit kan je vergelijken met een radio die zachtjes aan staat. Doordat de stofzuiger markt blijft innoveren zijn er inmiddels zeer stille en betaalbare stofzuigers op de markt.

AEG VX82-1-ECO

Beste stille

Met een 9.0 en 465 reviews is dit de één van de best beoordeelde stille stofzuiger. Gezien het vele thuiswerken en kleine ruimtes, maar ook door de verbeterde technologie worden stille stofzuigers steeds populairder. De stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Erg stil (57 dB). De stofzuiger weegt 7,3 kg en is voorzien van een HEPA 13-filter. Verder is het een stofzuiger met zak en is de stofzuiger geschikt voor allergieën en een huishouden met huisdieren. Een ander pluspunt is dat dit ook een duurzame keuze is, want de stofzuiger is deels gemaakt van gerecycled plastic.

Stofzuiger geschikt voor huisdieren

Heb je een viervoeter in huis? Of een ander harig dier? Dan heb je een stofzuiger nodig met voldoende zuigkracht en een turboborstel. De borstel moet in staat zijn om de dierenharen te verwijderen van bijvoorbeeld tapijt of van de bank. Hiervoor heb je een speciale borstel nodig, let hier dus goed op! Je weet dat je goed ziet als je voor een stofzuiger kiest speciaal ontwikkelt voor huisdier eigenaren. Deze hebben vaak animal of pet in de naam van de stofzuiger. Lees ook meer over de beste huisdier stofzuiger.

Beste huisdieren

Met een 9.1 en 506 reviews is dit de best beoordeelde huisdieren stofzuiger. Bij de aanschaf van een huisdier stofzuiger wil je een stofzuiger met voldoende zuigkracht en een speciale borstel die geschikt is voor dierenharen. De stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers . Het geluidsniveau van de stofzuiger is luid (76 dB) . De stofzuiger weegt 7,26 kg. Verder is het een stofzuiger Met zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.

De beste stofzuiger op Bol.com

Bol.com is op dit moment de beste webwinkel van Nederland. Talloze consumenten hebben al een review achtergelaten op deze webwinkel, daarnaast heeft bol.com een zeer uitgebreid aanbod aan stofzuigers. Vandaar dat stofzuigerkiezen.nl ook de best beoordeelde stofzuiger van Bol.com uitlicht.

Miele Complete C3 Pure Black PowerLine

Beste op Bol.com

Met een 9.4 en 311 reviews is dit de best beoordeelde stofzuiger op bol.com. De stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Luid (77 dB). De stofzuiger weegt 7.3 kg. Verder is het een stofzuiger Met zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.

De beste stofzuiger op Coolblue.nl

Consumenten zijn vaak zeer tevreden over de webwinkel en service van Coolblue, daarnaast laten consumenten ook vaak een review achter op de website van Coolblue. Van deze combinatie zijn wij dan ook zeer fan en laten daarom dan ook specifiek de best beoordeelde stofzuiger van Coolblue zien.

Beste op Coolblue.nl

Met een 9.1 en 1355 reviews is dit de best beoordeelde stofzuiger die op minstens 2 webwinkels te koop is. Deze stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Gemiddeld (70 tot 75 dB). De stofzuiger weegt 8,2 kg. Verder is het een stofzuiger met zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.

Welk type stofzuiger wordt het beste beoordeeld?

Ga je voor de steelstofzuiger, de stofzuiger zonder zak of met zak of wellicht wel voor de robotstofzuiger? Er zijn een aantal type stofzuigers waar tegenwoordig met name de steelstofzuiger en robotstofzuiger erg populair zijn. Dat deze type stofzuigers zijn toegenomen in populariteit is te verklaren door de verbeterde technologie in deze stofzuigers. Zo kan de Dyson V15 steelstofzuiger al 60 minuten aan een stuk gebruikt worden en heeft een ongeëvenaarde zuigkracht.

CategorieScoreReviewsBeste stofzuiger gevonden
Stofzuiger met zak9.516Miele Complete C3 EcoLine Comfort
Stofzuiger zonder zak9.093Bosch Relaxx’x Ultimate BGS7RCL
Steelstofzuiger8.980Dyson V12 Slim Absolute
Kruimelzuiger8.528Rowenta X-Touch AC9736
Robotstofzuiger9.1158Blaupunkt Bluebot Xtreme
Bouwstofzuiger9.020Nilfisk Multi II 30 T

De steelstofzuiger

Op zoek naar de beste steelstofzuiger? Of eigenlijk dus de beste stofzuiger zonder snoer? Wellicht dacht je uit te komen bij een Dyson Steelstofzuiger. De steelstofzuigers van Dyson zijn inderdaad absolute toppers toch zijn er echter ook andere extreem goede modellen op de markt.

Dyson V12 Detect Slim Absolute

Beste steelstofzuiger

Deze Dyson V12 Slim Absolute is één van de nieuwste steelstofzuigers van Dyson. Dit model wordt ook geleverd met de nieuwe stofzuiger mond met groene laser en een turbo zuigmond waarmee je makkelijk dierenharen op kunt zuigen. Dit model krijgt van gebruikers een gemiddelde score van 8.9 en komt als BESTE UIT DE TEST van de Consumentenbond. Het geluidsniveau van de stofzuiger is gemiddeld (73 dB). De stofzuiger weegt 2,4 kg. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. Dit model wordt ook geleverd met een extra accu waardoor deze een gebruiksduur heeft van 60 min.

De robotstofzuiger

Onderzoek laat zien dat 23% van alle stofzuigers robotstofzuigers zijn. Robotstofzuigers zijn dus absoluut niet meer nieuw. Toch is de aanschaf van een nieuwe robotstofzuiger niet eenvoudig, met name door de grote prijsrange. Hier meer over de beste robotstofzuigers.

Blaupunkt Bluebot Xtreme

Beste robotstofzuiger

Deze robotstofzuiger krijgt van gebruikers een 9.1 (uit 285 reviews). De robotstofzuiger navigeert via systematische wijze, hierdoor werkt de robot erg efficiënt werkt. Ook is dit model geschikt voor huisdieren. De robot heeft een dweilfunctie en kan over drempels van 2 cm. Geluidsniveau van dit model is 56 dB (vrij stil), de robot is 10 cm hoog en is voorzien van een HEPA-filter.

De kleine en lichte stofzuiger

De klein en lichte stofzuiger is ideaal voor mensen met een kleine woning, voor mensen die slecht te been zijn of voor ouderen (die vaak een combinatie hebben van de eerste twee). De lichte stofzuiger is makkelijk op te bergen en kan zonder al te veel gedoe eenvoudig door huis gebruikt worden. Zie hieronder de best beoordeelde kleine en lichte stofzuiger. Een lichte en kleine stofzuiger kan herkend worden door compact in de naam van de stofzuiger.

AEG VX6-2-CR-A

Beste kleine en lichte

Met een 8,8 en 1286 reviews is dit de best beoordeelde kleine stofzuiger. Deze stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is vrij luid (76 dB). De stofzuiger weegt 4,26 kg. Verder is het een stofzuiger met zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger, de zuigkracht en de compactheid.

Ten slotte: weet wat je gaat stofzuigen

Veel vloerbedekking

Een andere factor waarmee je bij de aanschaf van een stofzuiger rekening moet houden, is wat voor soort vloer je hebt. Heb je voornamelijk tapijt, een harde vloer of een redelijk gelijke combinatie van beide? Over het algemeen geldt dat voor huizen met veel vloerbedekking, vooral in grote ruimtes, een steelstofzuiger stofzuiger een goede keuze is. Als jouw persoonlijke voorkeur echter neigt naar de traditionele sledestofzuiger, dan zijn er uitstekende keuzes beschikbaar. Je wil er in ieder geval zeker van zijn dat het een vloermondstuk heeft met een gemotoriseerde borstelrol en opties voor hoogte-instelling voor verschillende pooltapijten.

Hardhouten of tegelvloeren

Als je houdt van hardhouten vloeren of tegelvloeren met hier en daar een paar tapijten, dan is een sledestofzuiger een geweldige optie. Met behulp van een speciale vloerborstel zijn deze meestal zeer wendbaar om snel rond en onder meubels te werken. Sommige zijn uitgerust met combinatievloergereedschappen die eenvoudig overschakelen om effectief vloerkleden schoon te maken. Voor echte liefhebbers van sledestofzuiger zijn er machines met gemotoriseerde vloermondstukken van hoge kwaliteit die hoogpolige tapijten effectief kunnen verwerken.

Combinatievloeren

De meeste mensen hebben een combinatie van zowel vloerbedekking als harde vloeren. In dit geval is stijlvoorkeur je gids. Zorg er wel voor dat je comfortfuncties zoals de aan / uit-bediening van de borstelrol, de hoogte-instelling en de zuigkrachtregeling controleert. Let op of de borstelrol met lucht of elektrisch wordt aangedreven, dit beïnvloedt de effectiviteit van het reinigen van hoogpolig tapijt.

Rekening houden met allergenen

Dit is belangrijk, omdat we gemiddeld ongeveer 90% van onze tijd binnenshuis doorbrengen, waar de hoeveelheid verontreinigende stoffen 2 tot 5 keer hoger kan zijn dan de typische buitenconcentraties. Dit is vooral belangrijk om te overwegen als jij of iemand in je gezin astma of allergieën heeft. Een stofzuiger die HEPA-filtratie biedt, kan een belangrijke bijdrage leveren aan het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis. HEPA-filters vangen fijn stof tot 0,3 micron op, zodat de afgevoerde lucht eigenlijk schoner is dan wat in de stofzuiger werd gezogen.

Geurtjes onder controle

Er zijn ook machines met een zekere mate van houtskoolfiltratie om geurtjes onder controle te houden. Die zijn dus ideaal voor eigenaren van huisdieren. Een extra overweging is een stofzuiger dat niet alleen HEPA-filters gebruikt, maar dat ook doet in een volledig afgesloten systeem. Dit betekent dat er vrijwel geen lucht uit de behuizing of fittingen van de machine lekt en dat alle lucht samen met verontreinigende stoffen door het filtersysteem wordt geforceerd, waardoor je lucht allergeenvrij blijft.

Hoe vaak moet je stofzuigen?

Iets waar je misschien niet aan hebt gedacht, is dat de frequentie van je reinigingsschema kan worden beïnvloed door het gemak of de moeilijkheid van opslag en toegang tot je stofzuiger. Voor die mensen die hun schoenen kwijtraken vanaf het moment dat ze binnenkomen, lopend over vloeren die snel bont, kruimels en ingetrapt vuil of zand verzamelen, is dagelijks stofzuigen een standaard bedieningsprocedure. In dat geval kan een stofzuiger die moeilijk te bereiken is deze eenvoudige routine tot een groot karwei maken. Overweeg een robotstofzuiger om schoon te maken terwijl je op het werk bent of boodschappen doet, zodat je terugkeert naar heerlijk schone vloeren.

Beste overall

Met een 9.1 en 1355 reviews is dit de best beoordeelde stofzuiger die op minstens 2 webwinkels te koop is. Deze stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Gemiddeld (70 tot 75 dB). De stofzuiger weegt 8,2 kg. Verder is het een stofzuiger met zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.

Best getest door de Consumentenbond

Met een 8.7 en 24 reviews is dit een topper. De stofzuiger is verder uitgelicht als een goede stofzuiger door de consumentenbond. De stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Normaal (67 dB). De stofzuiger weegt 7.85 kg. Verder is het een stofzuiger Met zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.

Beste zonder zak

Met een 9.0 en 93 reviews is dit de best beoordeelde stofzuiger zonder zak. Stofzuigers zonder zak worden door verbeterde technologie steeds populairder. De stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Gemiddeld (68 dB). De stofzuiger weegt 6.7 kg. Verder is de stofzuiger voorzien van een HEPA 13 filter. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.

Beste stille

Met een 9.0 en 465 reviews is dit de één van de best beoordeelde stille stofzuiger. Gezien het vele thuiswerken en kleine ruimtes, maar ook door de verbeterde technologie worden stille stofzuigers steeds populairder. De stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Erg stil (57 dB). De stofzuiger weegt 7,3 kg en is voorzien van een HEPA 13-filter. Verder is het een stofzuiger met zak en is de stofzuiger geschikt voor allergieën en een huishouden met huisdieren. Een ander pluspunt is dat dit ook een duurzame keuze is, want de stofzuiger is deels gemaakt van gerecycled plastic.

Beste huisdieren

Met een 9.1 en 506 reviews is dit de best beoordeelde huisdieren stofzuiger. Bij de aanschaf van een huisdier stofzuiger wil je een stofzuiger met voldoende zuigkracht en een speciale borstel die geschikt is voor dierenharen. De stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers . Het geluidsniveau van de stofzuiger is luid (76 dB) . De stofzuiger weegt 7,26 kg. Verder is het een stofzuiger Met zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.

Beste op Bol.com

Met een 9.4 en 311 reviews is dit de best beoordeelde stofzuiger op bol.com. De stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Luid (77 dB). De stofzuiger weegt 7.3 kg. Verder is het een stofzuiger Met zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.

Beste op Coolblue.nl

Met een 9.1 en 1355 reviews is dit de best beoordeelde stofzuiger die op minstens 2 webwinkels te koop is. Deze stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Gemiddeld (70 tot 75 dB). De stofzuiger weegt 8,2 kg. Verder is het een stofzuiger met zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.

Beste steelstofzuiger

Deze Dyson V12 Slim Absolute is één van de nieuwste steelstofzuigers van Dyson. Dit model wordt ook geleverd met de nieuwe stofzuiger mond met groene laser en een turbo zuigmond waarmee je makkelijk dierenharen op kunt zuigen. Dit model krijgt van gebruikers een gemiddelde score van 8.9 en komt als BESTE UIT DE TEST van de Consumentenbond. Het geluidsniveau van de stofzuiger is gemiddeld (73 dB). De stofzuiger weegt 2,4 kg. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. Dit model wordt ook geleverd met een extra accu waardoor deze een gebruiksduur heeft van 60 min.

Beste robotstofzuiger

Deze robotstofzuiger krijgt van gebruikers een 9.1 (uit 285 reviews). De robotstofzuiger navigeert via systematische wijze, hierdoor werkt de robot erg efficiënt werkt. Ook is dit model geschikt voor huisdieren. De robot heeft een dweilfunctie en kan over drempels van 2 cm. Geluidsniveau van dit model is 56 dB (vrij stil), de robot is 10 cm hoog en is voorzien van een HEPA-filter.

Beste kleine en lichte

Met een 8,8 en 1286 reviews is dit de best beoordeelde kleine stofzuiger. Deze stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is vrij luid (76 dB). De stofzuiger weegt 4,26 kg. Verder is het een stofzuiger met zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger, de zuigkracht en de compactheid.