De beste stofzuigers van 2021

De beste stofzuiger voor jouw huishouden op basis van 45216 eerlijke reviews

Stofzuigerkiezen.nldata

Stofzuigerkiezen.nl luistert niet naar de marketing budgetten of naar zogenaamde experts. Wij luisteren enkel naar de consument. Op basis van consumentenreviews selecteren wij de beste stofzuigers. Wil je andere consumenten helpen? Laat een goede review achter! Ons heb je al geholpen door op deze website te zijn, wij verdienen een commissie bij een verkochte stofzuiger.

Laatste update: 20 September 2021

Beste overall 🏆:
Miele Complete C3 EcoLine Parquet (€265.0)
Met een score van 9.6 en 80 reviews is dit op dit moment de best beoordeelde stofzuiger op twee verschillende webwinkels.

Beste met een klein budget:
PRIMO VC17-WS Stofzuiger - Met Stofzak - incl. 4 Zakken - Combizuigmond - Blauw/Zwart (€68.0)
Met een score van 9.4 en 49 reviews is dit op dit moment de best beoordeelde stofzuiger voor een klein budget (onder de €100).

Best getest door de consumentenbond:
Rowenta Compact Power XXL RO4853 (€109.0)
Met een score van 7.4 en 631 reviews is dit een goed beoordeelde en uitgelichte stofzuiger door de consumentenbond.

Beste zonder zak:
AEG LX9-3-CR - Stofzuiger zonder zak (€229.0)
Met een score van 9.2 en 65 reviews is dit op dit moment de best beoordeelde stofzuiger zonder zak.

TRENDING beste stille (<60dB):
Miele Complete C3 Silence - Stofzuiger met zak (€244.7)
Met een score van 9.2 en 200 reviews is dit op dit moment de best beoordeelde stille stofzuiger.

#1 Best Overall 🏆

Miele Complete C3 EcoLine Parquet

9.6/10 Stofzuiger score

Met een 9.6 en 80 reviews is dit de best beoordeelde stofzuiger die op minstens 2 webwinkels te koop is. Deze stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Gemiddeld (70 tot 75 dB). De stofzuiger weegt 7410 g. Verder is het een stofzuiger Met zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. De prijs van de stofzuiger is €265.0.

Verhouding prijs & beoordeling : welke prijs klasse heeft de beste verhouding?

Geldt bij stofzuigers, goedkoop is duurkoop? Uiteraard is dit afhankelijk per stofzuiger. Toch kunnen we wel kijken naar de gemiddelde beoordeling per prijsklasse. Zie hier de gemiddelde consumentenscore per prijsklasse stofzuiger. Goed om te weten dat een stofzuiger gemiddeld 5 jaar mee gaat.

Prijsklasse Score Beste stofzuiger in prijsklasse
1.Onder €100,-8.04PRIMO VC17-WS Stofzuiger - Met Stofzak - incl. 4 Zakken - Combizuigmond - Blauw/Zwart
2.Tussen €100 en €2008.55Miele Complete C2 Jubilee PowerLine - Stofzuiger met zak
3.Tussen €200 en €3008.59Miele Complete C3 EcoLine Parquet
4.Meer dan €3008.44Philips Aqua Plus series 8000 XC8347/01
Beste budget

PRIMO VC17-WS Stofzuiger - Met Stofzak - incl. 4 Zakken - Combizuigmond - Blauw/Zwart

9.4/10 Stofzuiger score

Met een 9.4 en 49 reviews is dit de best beoordeelde budget stofzuiger. Goedkope stofzuiger worden in het algemeen iets slechter beoordeeld, echter is dit nog een absolute topper! De stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Relatief stil (tot 70 dB). De stofzuiger weegt 6.5 kg. Verder is het een stofzuiger Met zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. De prijs van de stofzuiger is €68.0.

Best getest door de consumentenbond

De consumentenbond test uitvoerig talloze stofzuigers en brengt vervolgens een eerlijk en betrouwbaar advies richting de consument. Neem ook eens een kijkje op de site van de consumentenbond. Hieronder de laatst gevonden stofzuiger de test.

November 2020Rowenta Compact Power XXL RO4853

7.4/10 Stofzuiger score

Met een 7.4 en 631 reviews is dit een topper. De stofzuiger is verder uitgelicht als een goede stofzuiger door de consumentenbond. De stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Luid (vanaf 75 dB). De stofzuiger weegt 4.45 kg. Verder is het een stofzuiger Zonder zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. De prijs van de stofzuiger is €109.0.

Weet je het al zeker? Met zak of zonder zak

Veel consumenten twijfelen vaak nog tussen de keuze met zak of zonder zak. Daarnaast zijn er ook veel consumenten die kiezen voor een stofzuiger zonder zak want ja dat is nu eenmaal de trend toch? Een stofzuiger met zak is wellicht iets van vroeger maar heeft ook zeker zijn voordelen. Is voor jou de keuze ook nog niet duidelijk? Bekijk dan onze pagina over met zak of zonder zak.

Beste zonder zak

AEG LX9-3-CR - Stofzuiger zonder zak

9.2/10 Stofzuiger score

Met een 9.2 en 65 reviews is dit de best beoordeelde stofzuiger zonder zak. Stofzuigers worden door verbeterde technologie steeds populairder. De stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Gemiddeld (70 tot 75 dB). De stofzuiger weegt 7.5 kg. Verder is het een stofzuiger Zonder zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. De prijs van de stofzuiger is €229.0.

Welk merk wordt het beste beoordeeld?

Veel consumenten willen altijd een Miele. Een Miele wasmachine maar ook graag de Miele stofzuiger, want ja die doen het gewoon goed. Toch zien we in de beoordelingen dat Miele inderdaad het beste scoort wat betreft consumentenreviews.

Merk Score Reviews Beste stofzuiger
Numatic 9.002229Numatic ReFlo ERP180-11
Inventum 8.803996Inventum ST306ZZA - Stofzuiger met zak - Zwart
Philips 8.6716718Philips Aqua Plus series 8000 XC8347/01
Miele 8.6610217Miele Complete C2 Jubilee PowerLine - Stofzuiger met zak
AEG 8.6311256AEG CX7-2-S360 - Animal Edition - Steelstofzuiger
BLACK+DECKER 8.531941BLACK+DECKER BHHV520BFP-QW - Kruimeldief
Rowenta 8.467091Rowenta Silence Force Cyclonic RO7691 - Stofzuiger zonder zak
Bosch 8.342431Bosch Prosilence BGLS4SIL2 Serie | 4 - Stofzuiger met zak
Dyson 8.128069Dyson Cyclone V10 Absolute

Populair in 2021: de stille stofzuiger

Nog muziek luisteren tijdens het stofzuigen? Of een huisgenoot/partner die veel klaagt wanneer jij aan het stofzuiger bent? Wellicht is dan een stille stofzuiger wat voor jou. Een stille stofzuiger produceert minder dan 65 decibel, dit kan je vergelijken met een radio die zachtjes aan staat. Doordat de stofzuiger markt blijft innoveren zijn er inmiddels zeer stille en betaalbare stofzuigers op de markt.

Beste stille

Miele Complete C3 Silence - Stofzuiger met zak

9.2/10 Stofzuiger score

Met een 9.2 en 200 reviews is dit de best beoordeelde stille stofzuiger. Gezien het vele thuiswerken en kleine ruimtes, maar ook door de verbeterde technologie worden stille stofzuigers steeds populairder. De stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Relatief stil (tot 70 dB). De stofzuiger weegt 7410 g. Verder is het een stofzuiger Met zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. De prijs van de stofzuiger is €244.7.

Voor de huisdier eigenaar

Stofzuiger geschikt voor huisdieren

Heb je een viervoeter in huis? Of een ander harig dier? Dan heb je een stofzuiger nodig met voldoende zuigkracht en een turboborstel. De borstel moet in staat zijn om de dierenharen te verwijderen van bijvoorbeeld tapijt of van de bank. Hiervoor heb je een speciale borstel nodig, let hier dus goed op! Je weet dat je goed ziet als je voor een stofzuiger kiest speciaal ontwikkelt voor huisdier eigenaren. Deze hebben vaak animal of pet in de naam van de stofzuiger. Lees ook meer over de beste huisdier stofzuiger.

Beste huisdieren

Miele Complete C3 Cat & Dog - Stofzuiger met zak

9.2/10 Stofzuiger score

Met een 9.2 en 467 reviews is dit de best beoordeelde huisdieren stofzuiger. Bij de aanschaf van een huisdier stofzuiger wil je een stofzuiger met voldoende zuigkracht en een speciale borstel die geschikt is voor dierenharen. De stofzuiger valt in de categorie: . Het geluidsniveau van de stofzuiger is . De stofzuiger weegt . Verder is het een stofzuiger . De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. De prijs van de stofzuiger is €229.0.

De beste stofzuiger op bol.com

Bol.com is op dit moment de beste webwinkel van Nederland. Talloze consumenten hebben al een review achtergelaten op deze webwinkel, daarnaast heeft bol.com een zeer uitgebreid aanbod aan stofzuigers. Vandaar dat stofzuigerkiezen.nl ook de best beoordeelde stofzuiger van bol.com uitlicht.

#5 Beste op bol.com

Miele Complete C2 Jubilee PowerLine - Stofzuiger met zak

9.8/10 Stofzuiger score

Met een 9.8 en 38 reviews is dit de best beoordeelde stofzuiger op bol.com. De stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Luid (vanaf 75 dB). De stofzuiger weegt 6.97 kg. Verder is het een stofzuiger Met zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. De prijs van de stofzuiger is €199.0.

De beste stofzuiger op coolblue.nl

Consumenten zijn vaak zeer tevreden over de webwinkel en service van Coolblue, daarnaast laten consumenten ook vaak een review achter op de website van Coolblue. Van deze combinatie zijn wij dan ook zeer fan en laten daarom dan ook specifiek de best beoordeelde stofzuiger van Coolblue zien.

#5 Beste op coolblue.nl

Miele Complete C3 EcoLine Silence

9.2/10 Stofzuiger score

Met een 9.2 en 200 reviews is dit de best beoordeelde stofzuiger op Coolblue.nl. De stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Relatief stil (tot 70 dB). De stofzuiger weegt 7410 g. Verder is het een stofzuiger Met zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. De prijs van de stofzuiger is €260.0.

Welk type wordt het beste beoordeeld?

Ga je voor de steelstofzuiger, de stofzuiger zonder zak of met zak of wellicht wel voor de robotstofzuiger? Er zijn een aantal type stofzuigers waar tegenwoordig met name de steelstofzuiger en robotstofzuiger erg populair zijn. Dat deze type stofzuigers zijn toegenomen in populariteit is te verklaren door de verbeterde technologie in deze stofzuigers. Zo kan de Dyson V11 steelstofzuiger al 60 minuten aan een stuk gebruikt worden en heeft een ongeëvenaarde zuigkracht.

Categorie Score Reviews Beste stofzuiger gevonden
Stille stofzuiger8.786808Bosch Prosilence BGLS4SIL2 Serie | 4
Kruimelzuigers8.783735
Stofzuiger met zak8.6923576Miele Complete C2 Jubilee PowerLine
Robotstofzuigers8.604851Xiaomi Roborock S6 MaxV
Steelstofzuigers Gereedschap8.45706AEG QX
Steelstofzuigers8.3518778
Stofzuiger zonder zak8.2513754AEG LX
Bouwstofzuigers Alleszuigers6.65904Kärcher WD 3 Alleszuiger

De steelstofzuiger

Op zoek naar de beste steelstofzuiger? Of eigenlijk dus de beste stofzuiger zonder snoer? Wellicht dacht je uit te komen bij een Dyson Steelstofzuiger. De steelstofzuigers van Dyson zijn inderdaad absolute toppers toch zijn er echter ook andere extreem goede modellen op de markt.

Beste steelstofzuiger

Samsung VS15T7031R1/EN - Jet 70 Turbo - Steelstofzuiger

8.3/10 Stofzuiger score

Met een 8.3 en 105 reviews is dit de best beoordeelde steelstofzuiger. De stofzuiger valt in de categorie: Steelstofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is . De stofzuiger weegt 2.63 kg. Verder is het een stofzuiger . De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. De prijs van de stofzuiger is €253.1.

De robotstofzuiger

Onderzoek laat zien dat 23% van alle stofzuigers robotstofzuigers zijn. Robotstofzuigers zijn dus absoluut niet meer nieuw. Toch is de aanschaf van een nieuwe robotstofzuiger niet eenvoudig, met name door de grote prijsrange. Hier meer over de beste robotstofzuigers.

Beste robotstofzuiger

Eufy by Anker Robovac 35C

8.9/10 Stofzuiger score

Met een 8.9 en 314 reviews is dit de best beoordeelde robotstofzuiger. De stofzuiger valt in de categorie: Robotstofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is . De stofzuiger weegt . Verder is het een stofzuiger . De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. De prijs van de stofzuiger is €199.0.

De kleine en lichte stofzuiger

De klein en lichte stofzuiger is ideaal voor mensen met een kleine woning, voor mensen die slecht te been zijn of voor ouderen (die vaak een combinatie hebben van de eerste twee). De lichte stofzuiger is makkelijk op te bergen en kan zonder al te veel gedoe eenvoudig door huis gebruikt worden. Zie hieronder de best beoordeelde kleine en lichte stofzuiger. Een lichte en kleine stofzuiger kan herkend worden door compact in de naam van de stofzuiger.

Beste kleine en lichte

Miele Compact C1 Young Style - Stofzuiger met zak

7.9/10 Stofzuiger score

Met een 7.9 en 324 reviews is dit de best beoordeelde kleine stofzuiger. De stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Luid (vanaf 75 dB). De stofzuiger weegt 6.7 kg. Verder is het een stofzuiger Met zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. De prijs van de stofzuiger is €173.5.

Ten slotte: weet wat je gaat stofzuigen

Veel vloerbedekking

Een andere factor waarmee je bij de aanschaf van een stofzuiger rekening moet houden, is wat voor soort vloer je hebt. Heb je voornamelijk tapijt, een harde vloer of een redelijk gelijke combinatie van beide? Over het algemeen geldt dat voor huizen met veel vloerbedekking, vooral in grote ruimtes, een steelstofzuiger stofzuiger een goede keuze is. Als jouw persoonlijke voorkeur echter neigt naar de traditionele sledestofzuiger, dan zijn er uitstekende keuzes beschikbaar. Je wil er in ieder geval zeker van zijn dat het een vloermondstuk heeft met een gemotoriseerde borstelrol en opties voor hoogte-instelling voor verschillende pooltapijten.

Hardhouten of tegelvloeren

Als je houdt van hardhouten vloeren of tegelvloeren met hier en daar een paar tapijten, dan is een sledestofzuiger een geweldige optie. Met behulp van een speciale vloerborstel zijn deze meestal zeer wendbaar om snel rond en onder meubels te werken. Sommige zijn uitgerust met combinatievloergereedschappen die eenvoudig overschakelen om effectief vloerkleden schoon te maken. Voor echte liefhebbers van sledestofzuiger zijn er machines met gemotoriseerde vloermondstukken van hoge kwaliteit die hoogpolige tapijten effectief kunnen verwerken.

Combinatievloeren

De meeste mensen hebben een combinatie van zowel vloerbedekking als harde vloeren. In dit geval is stijlvoorkeur je gids. Zorg er wel voor dat je comfortfuncties zoals de aan / uit-bediening van de borstelrol, de hoogte-instelling en de zuigkrachtregeling controleert. Let op of de borstelrol met lucht of elektrisch wordt aangedreven, dit beïnvloedt de effectiviteit van het reinigen van hoogpolig tapijt.

Rekening houden met allergenen

Dit is belangrijk, omdat we gemiddeld ongeveer 90% van onze tijd binnenshuis doorbrengen, waar de hoeveelheid verontreinigende stoffen 2 tot 5 keer hoger kan zijn dan de typische buitenconcentraties. Dit is vooral belangrijk om te overwegen als jij of iemand in je gezin astma of allergieën heeft. Een stofzuiger die HEPA-filtratie biedt, kan een belangrijke bijdrage leveren aan het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis. HEPA-filters vangen fijn stof tot 0,3 micron op, zodat de afgevoerde lucht eigenlijk schoner is dan wat in de stofzuiger werd gezogen.

Geurtjes onder controle

Er zijn ook machines met een zekere mate van houtskoolfiltratie om geurtjes onder controle te houden. Die zijn dus ideaal voor eigenaren van huisdieren. Een extra overweging is een stofzuiger dat niet alleen HEPA-filters gebruikt, maar dat ook doet in een volledig afgesloten systeem. Dit betekent dat er vrijwel geen lucht uit de behuizing of fittingen van de machine lekt en dat alle lucht samen met verontreinigende stoffen door het filtersysteem wordt geforceerd, waardoor je lucht allergeenvrij blijft.

Hoe vaak moet je stofzuigen?

Iets waar je misschien niet aan hebt gedacht, is dat de frequentie van je reinigingsschema kan worden beïnvloed door het gemak of de moeilijkheid van opslag en toegang tot je stofzuiger. Voor die mensen die hun schoenen kwijtraken vanaf het moment dat ze binnenkomen, lopend over vloeren die snel bont, kruimels en ingetrapt vuil of zand verzamelen, is dagelijks stofzuigen een standaard bedieningsprocedure. In dat geval kan een stofzuiger die moeilijk te bereiken is deze eenvoudige routine tot een groot karwei maken. Overweeg een robotstofzuiger om schoon te maken terwijl je op het werk bent of boodschappen doet, zodat je terugkeert naar heerlijk schone vloeren.