De beste stofzuiger voor jouw huishouden op basis van 45216 eerlijke reviews

Op zoek naar de beste stofzuiger? Wij begrijpen dat geen enkel huis hetzelfde is en elke stofzuigklus uniek. Daarom staan wij klaar om jou te helpen de stofzuiger te vinden die perfect bij jouw thuis en jouw wensen past. Met ons advies vind je snel en gemakkelijk de stofzuiger die jouw leven een stukje schoner en makkelijker maakt. Jouw ideale stofzuiger is dichterbij dan je denkt

Op deze pagina laten we je zien welke stofzuiger het best wordt beoordeeld en wat momenteel de top 10 beste stofzuigers zijn op basis van consumenten beoordelingen. We hebben ook rekening gehouden met verschillende prijsklassen, zodat je keuzes hebt die passen bij jouw budget. Hier is een kort overzicht van de beste keuzes op dit moment:

Op dit moment is de Miele Complete C3 de stofzuiger met de hoogste beoordeling. Gebruikers geven dit model een score van 9.5 van de 10. Enkele voordelen van deze stofzuiger zijn dat hij geschikt is voor alle soorten vloeren, weinig geluid maakt (64 dB), en beschikt over een energiezuinige Ecoline motor.

Dit model wordt door de Consumentenbond als de beste stofzuiger beoordeeld. De stofzuiger is geschikt voor alle soorten vloeren en beschikt over een Allergy+ filtratiesysteem, wat hem geschikt maakt voor mensen met een stofallergie. Daarnaast heeft hij een laag geluidsniveau van 67 dB en krijgt hij van gebruikers een score van 8.5.

Een verstandige optie als je een beperkt budget hebt en niet meer dan 100 euro wilt uitgeven aan een stofzuiger. Gebruikers beoordelen deze stofzuiger met een solide score van 8.9.

Dit is een krachtige draadloze stofzuiger die geschikt is voor alle soorten vloeren. Gebruikers beoordelen deze stofzuiger met een score van 9.2. Het is wel een wat duurdere optie, maar de stofzuiger wordt geleverd met een laadstation dat de stofzuiger kan legen, en deze is voorzien van een stofzak.

Top 10 beste stofzuigers volgens gebruikers

Hier is een lijst met de top 10 best beoordeelde stofzuigers op dit moment. In deze lijst vind je stofzuigers met zak, stofzuigers zonder zak en steelstofzuigers. Voor elk model kun je zien welke beoordeling gebruikers eraan geven en wat de belangrijkste specificaties van dat model zijn. Ook vind je direct de prijzen van verschillende verkopers. Als je meer informatie wilt over de best beoordeelde stofzuiger, scroll dan naar beneden, daar lees je meer over deze stofzuiger.

#1 Miele Complete C3 Silence EcoLine Lotuswit

Met een 9.5 en 13 reviews wordt deze stofzuiger als beste keuze beoordeelt door de gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: traditionele stofzuiger. Het geluidsniveau van de stofzuiger is stil (64 dB). De stofzuiger weegt 7,4 kg. Verder is het een stofzuiger met zak. Ook wordt de stofzuiger goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. Dit model is bovendien uitgerust met een Ecoline-motor, die bekend staat om zijn energiezuinigheid.


#2 Samsung Bespoke Jet Woody Green

Met een 9.1 en 14 reviews wordt deze stofzuiger goed beoordeelt door de gebruikers en is daarmee ook de best beoordeelde steelstofzuiger op dit moment. Deze stofzuiger valt in de categorie: Steelstofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is luid (86 dB). De stofzuiger weegt 2,4 kg. Verder is het een stofzuiger zonder zak. De stofzuiger wordt geleverd met een oplaadstation die de stofzuiger leegt, wat erg handig is. Ook wordt de stofzuiger goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. Dit model heeft een gemiddelde gebruiksduur van 60 min en wordt geleverd met veel handige accessoires.


#3 Numatic HVN-200 Henry Next

Met een 9.2 en 200 reviews wordt deze stofzuiger erg goed beoordeelt door de gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is luid (72 dB). De stofzuiger weegt 8.2 kg. Verder is het een stofzuiger met zak en heeft de stofzuiger een snoerlengte van 12,5 meter. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.


#4 Nilfisk One Allergy

Met een 9.1 en 17 reviews wordt deze stofzuiger erg goed beoordeelt door de gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is erg luid (76 dB). De stofzuiger weegt 4,5 kg. Verder is het een stofzuiger met zak en heeft de stofzuiger een snoerlengte van 8 meter. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. Dit model heeft ook een HEPA 14-filter en daardoor erg geschikt voor mensen met stofallergieën.


#5 Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9879

Met een 9.0 en 287 reviews wordt deze stofzuiger erg goed beoordeelt door de gebruikers en is daarmee ook de best beoordeelde steelstofzuiger op dit moment. Deze stofzuiger valt in de categorie: Steelstofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is luid (82 dB). De stofzuiger weegt 3 kg. Verder is het een stofzuiger zonder zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. Dit model heeft een maximale gebruiksduur van 45 min en wordt geleverd met veel handige accessoires.


#6 Dyson V11 Fluffy

Met een 9.0 en 100 reviews wordt deze stofzuiger goed beoordeelt door de gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: Steelstofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is luid (84 dB). De stofzuiger weegt 2,9 kg. Verder is het een stofzuiger zonder zak. Ook wordt de stofzuiger goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. Dit model heeft een gemiddelde gebruiksduur van 60 min en wordt geleverd met veel handige accessoires, waaronder een fluffy borstel voor kwetsbare vloeren.


#7 AEG VX82-1-ECO

Met een 9.0 en 465 reviews is dit de één van de best beoordeelde stille stofzuiger. Gezien het vele thuiswerken en kleine ruimtes, maar ook door de verbeterde technologie worden stille stofzuigers steeds populairder. De stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Erg stil (57 dB). De stofzuiger weegt 7,3 kg en is voorzien van een HEPA 13-filter. Verder is het een stofzuiger met zak en is de stofzuiger geschikt voor allergieën en een huishouden met huisdieren. Een ander pluspunt is dat dit ook een duurzame keuze is, want de stofzuiger is deels gemaakt van gerecycled plastic.


#8 Philips Performer Silent FC8780/09

Met een 9.0 en 611 reviews wordt deze stofzuiger erg goed beoordeelt door de gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is stil (66 dB). De stofzuiger weegt 5,4 kg. Verder is het een stofzuiger met zak en heeft de stofzuiger een snoerlengte van 9 meter. Deze stofzuiger is geschikt voor elke vloertype, zo krijg je een parketborstel voor kwetsbare vloeren en een combiborstel. Ook is dit model geschikt voor personen met een stofallergie, zo heeft dit model een anti-allergiefilter.


#9 Rowenta Green Force Silence RO6164

Met een 9.0 en 16 reviews wordt deze stofzuiger erg goed beoordeelt door de gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is stil (65 dB). De stofzuiger weegt 6,16 kg. Verder is het een stofzuiger met zak en heeft de stofzuiger een snoerlengte van 8,4 meter. Deze stofzuiger is gemaakt van gerecycled plastic en is hierdoor een duurzame keuze.


#10 Bosch Relaxx’x Ultimate BGS7RCL

Met een 9.0 en 93 reviews is dit de best beoordeelde stofzuiger zonder zak. Stofzuigers zonder zak worden door verbeterde technologie steeds populairder. De stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Gemiddeld (68 dB). De stofzuiger weegt 6.7 kg. Verder is de stofzuiger voorzien van een HEPA 13 filter. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.

Dé beste stofzuiger met de hoogste beoordeling

Op dit moment wordt de Miele Complete C3 Silence EcoLine het hoogst beoordeeld door consumenten, met een gemiddelde score van 9.5.

Miele Complete C3 Silence EcoLine Lotuswit

Met een 9.5 en 13 reviews wordt deze stofzuiger als beste keuze beoordeelt door de gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: traditionele stofzuiger. Het geluidsniveau van de stofzuiger is stil (64 dB). De stofzuiger weegt 7,4 kg. Verder is het een stofzuiger met zak. Ook wordt de stofzuiger goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. Dit model is bovendien uitgerust met een Ecoline-motor, die bekend staat om zijn energiezuinigheid.

Waarom is dit een goede stofzuiger?

Deze Miele Complete C3 Silence Ecoline heeft verschillende goede eigenschappen. De stofzuiger werkt goed op alle soorten vloeren, heeft veel zuigkracht, is erg stil (slechts 64 dB), en heeft een Ecoline motor waardoor hij energiezuiniger is dan andere modellen.

Te verkrijgen in meerdere alternatieven en uitvoeringen

Bij het kiezen van een nieuwe stofzuiger spelen de accessoires een cruciale rol. Ze bepalen namelijk voor welke klussen een stofzuiger ideaal is. Heb je huisdieren rondlopen? Dan is een stofzuiger met een speciale dierenborstel een slimme keuze. En voor die prachtige, maar kwetsbare houten vloer? Kies dan voor een stofzuiger met een zachte parketborstel om krassen te voorkomen. Ook de Miele Complete C3 is te verkrijgen in verschillende uitvoeringen:

Miele Complete C3 Active PowerLine Currygeel

Instapmodel

Dit model is het basismodel van de Miele Complete C3 serie. Het beschikt over een PowerLine motor, waardoor het krachtiger is dan het model met de energiezuinige Ecoline motor. Dit is tevens het meest betaalbare model binnen de Miele Complete C3 reeks.


Miele Complete C3 Parquet Powerline

Geschikt voor houten vloeren

De Miele Complete C3 Parquet Powerline is perfect voor huishoudens met kwetsbare houten vloeren. Dit model komt met een speciale parketborstel, die ideaal is voor het stofzuigen van houten vloeren zonder krassen achter te laten.


Miele Complete C3 PowerLine Cat&Dog

Geschikt voor een huishouden met huisdieren

Met een 9.1 en 506 reviews is dit de best beoordeelde huisdieren stofzuiger. Bij de aanschaf van een huisdier stofzuiger wil je een stofzuiger met voldoende zuigkracht en een speciale borstel die geschikt is voor dierenharen. De stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is luid (76 dB). De stofzuiger weegt 7,26 kg. Verder is het een stofzuiger Met zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.

Verhouding prijs & beoordeling: welke prijsklasse heeft de beste verhouding?

Is het zo dat een goedkopere stofzuiger vaak minder goed is? Dat hangt af van de stofzuiger zelf. Maar als we kijken naar wat klanten gemiddeld vinden van goedkopere stofzuigers, zien we enkele kenmerken. Goedkopere stofzuigers hebben vaak minder zuigkracht, zijn minder stevig gebouwd en hebben meestal geen goede garantie. Het is ook goed om te weten dat een stofzuiger gemiddeld 5 jaar meegaat. Bekijk hieronder hoe stofzuigers uit verschillende prijsklasses beoordeeld worden.

PrijsklasseBeoordelingBeste stofzuiger in prijsklasse
1. Onder € 1008.9 (150 reviews)Inventum ST306RZA
2. Tussen € 100 en € 2009.1 (156 reviews)Numatic HVR-180 Henry Eco
3. Tussen € 200 en € 3009.5 (23 reviews)Miele Complete C3 Allergy PowerLine
4. Meer dan € 3009.1 (14 reviews)Samsung Bespoke Jet Woody Green

De beste beoordeelde stofzuiger voor een laag budget

Op dit moment is de Inventum ST306RZA de beste keuze als je een goedkope stofzuiger zoekt. Deze kost minder dan 100 euro en krijgt van gebruikers gemiddeld een 8.9, gebaseerd op 150 reviews.

Uit de beoordelingen van gebruikers blijkt dat deze stofzuiger genoeg zuigkracht biedt, erg licht is en makkelijk kan worden opgeborgen.

Gebruikers noemen echter ook enkele minpunten. Zo is de stofzuiger minder geschikt voor harde vloeren en wordt hij niet geleverd met een parketborstel. Verder is de stang van de stofzuiger wat kort, wat het minder ideaal maakt voor langere mensen.

Ondanks de positieve beoordelingen en de lage prijs, is het belangrijk om te bedenken dat deze stofzuiger mogelijk minder zuigkracht heeft en een eenvoudiger ontwerp.

Inventum ST306RZA

Beste goedkope stofzuiger

Met een 8,9 en 150 reviews wordt deze stofzuiger erg goed beoordeelt door de gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is luid (69 dB). De stofzuiger weegt 5 kg. Verder is het een stofzuiger met zak en heeft de stofzuiger een snoerlengte van 7 meter. Deze stofzuiger is een voordelige optie, aangezien hij minder dan 100 euro kost.

Stofzuiger best getest door de Consumentenbond

De Consumentenbond voert grondige tests uit op veel verschillende stofzuigers en geeft daarna een eerlijk en betrouwbaar advies aan de consument. Het is een goed idee om ook eens op de website van de Consumentenbond te kijken. Hier vind je de resultaten van de laatste stofzuigertest:

  1. Rowenta Silence Force RO7740EA – Beste uit de test & Groene keuze
  2. Philips Performer Silent FC8785/09 – Beste uit de test & Groene keuze
  3. Rowenta Silence Force Allergy+ RO6859EA – Beste koop & Groene keuze
Beste uit de test & Groene keuze volgens Consumentenbond

Met een 8.7 en 24 reviews is dit een topper. De stofzuiger is verder uitgelicht als een goede stofzuiger door de consumentenbond. De stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Normaal (67 dB). De stofzuiger weegt 7.85 kg. Verder is het een stofzuiger Met zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.


Beste uit de test & Groene keuze volgens Consumentenbond

Met een 9.0 en 611 reviews wordt deze stofzuiger erg goed beoordeelt door de gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is stil (66 dB). De stofzuiger weegt 5,4 kg. Verder is het een stofzuiger met zak en heeft de stofzuiger een snoerlengte van 9 meter. Deze stofzuiger is geschikt voor elke vloertype, zo krijg je een parketborstel voor kwetsbare vloeren en een combiborstel. Ook is dit model geschikt voor personen met een stofallergie, zo heeft dit model een anti-allergiefilter.


Beste koop & Groene keuze volgens Consumentenbond

Met een 8.8 en 92 reviews is dit een goed beoordeelde stofzuiger. Deze stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Laag (69 dB). De stofzuiger weegt 6,7 kg. Verder is het een stofzuiger met zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.

Ga je voor een stofzuiger met of zonder zak?

Veel consumenten zijn onzeker over of ze een stofzuiger met zak of zonder zak moeten kiezen. Tegenwoordig kiezen veel mensen voor een stofzuiger zonder zak, omdat dat nu eenmaal in de mode is. Toch heeft een stofzuiger met zak ook zeker voordelen, en is het misschien niet zo ouderwets als sommigen denken. Weet jij nog niet wat je moet kiezen? Neem dan een kijkje op onze pagina over stofzuigers met of zonder zak.

Nadelen van een stofzuiger zonder zak zijn:

  • Meer onderhoud: Stofzuigers zonder zak moeten regelmatig worden geleegd en schoongemaakt.
  • Minder geschikt voor mensen met een stofallergie: Zonder zak kan het legen van de stofzuiger meer stof in de lucht brengen.
  • Vaak minder inhoud dan een stofzuigerzak: Dit betekent dat je het vaker moet legen.
  • Kortere levensduur: Bij stofzuigers zonder zak komt het apparaat direct in contact met stof en vuil. Dit kan resulteren in een snellere slijtage en dus een kortere levensduur.

Een groot voordeel van een zakloze stofzuiger is dat ze vaak goedkoper zijn om te kopen en je geen extra kosten hebt voor het kopen van stofzuigerzakken. Voor de beste stofzuiger zonder zak, bekijk ons best beoordeelde model.

Bosch Relaxx’x Ultimate BGS7RCL

Stofzuiger zonder zak

Met een 9.0 en 93 reviews is dit de best beoordeelde stofzuiger zonder zak. Stofzuigers zonder zak worden door verbeterde technologie steeds populairder. De stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Gemiddeld (68 dB). De stofzuiger weegt 6.7 kg. Verder is de stofzuiger voorzien van een HEPA 13 filter. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.

Welke merk wordt het beste beoordeeld?

Heb je een voorkeur voor een specifiek merk? Bekende merken bieden vaak betere garanties en zijn gemakkelijker te bereiken voor ondersteuning. Wil je weten hoe een merk wordt beoordeeld door consumenten? Hieronder vind je een tabel met de bekendste stofzuigermerken in Nederland, inclusief de beoordelingen van consumenten voor hun best beoordeelde model.

Stofzuiger merkBeoordelingBest beoordeelde stofzuiger
AEG9.0 (535 reviews)AEG VX82-1-ECO
Bosch9.0 (113 reviews)Bosch Relaxx’x Ultimate BGS7RCL
Dyson9.0 (99 reviews)Dyson V11 Fluffy
Miele9.5 (13 reviews)Miele Complete C3 Silence EcoLine
Nilfisk9.1 (17 reviews)Nilfisk One Allergy
Numatic9.1 (221 reviews)Numatic HVN-200 Henry Next
Philips9.0 (611 reviews)Philips Performer Silent FC8780/09
Rowenta9.0 (288 reviews)Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9879
Samsung9.1 (14 reviews)Samsung Bespoke Jet
Veripart8.9 (107 reviews)Veripart VPSZ103

Populair in 2024: Stil en duurzaam

Bij het kiezen van een stofuziger wordt het geluidsniveau vaak over het hoofd gezien. Vaak kom je achteraf er pas achter hoe luid een stofzuiger is nadat je de stofzuiger al aangeschaft hebt. Het geluidsniveau van een stofzuiger varieert doorgaans van 60 dB tot 76 dB, een verschil dat in praktijk aanzienlijk kan zijn. Sommige stofzuigers kunnen zelf nog luider zijn, wat niet alleen voor de gebruiker maar ook voor de buren hinderlijk kan zijn. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met het geluidsniveau.

Momenteel zien we ook een duidelijke trend in de richting van duurzaamheid. Er zijn al wat merken die stofzuigers produceren van gerecycled plastic. Een pionier op dit gebied is AEG met hun VX82-lijn, waarbij elke stofzuiger deels van gerecycled plastic is gemaakt. Deze stofzuigers zijn niet alleen duurzaam, maar ook opvallend stil, met een geluidsniveau van slechts 57 dB. Ondanks de lage decibels, leveren deze stofzuigers niet in op zuigkracht.

Hieronder zie je de AEG VX82-1-ECO, dit model krijgt veel gebruikers een goede score (9.0 uit maar liefst 535 reviews). De stofzuiger heeft een laag geluidsniveau, is geschikt voor elke vloertype en is ook een duurzame keuze want de stofzuiger is gemaakt van maar liefst 75% gerecycled plastic.

AEG VX82-1-ECO

Met een 9.0 en 465 reviews is dit de één van de best beoordeelde stille stofzuiger. Gezien het vele thuiswerken en kleine ruimtes, maar ook door de verbeterde technologie worden stille stofzuigers steeds populairder. De stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Erg stil (57 dB). De stofzuiger weegt 7,3 kg en is voorzien van een HEPA 13-filter. Verder is het een stofzuiger met zak en is de stofzuiger geschikt voor allergieën en een huishouden met huisdieren. Een ander pluspunt is dat dit ook een duurzame keuze is, want de stofzuiger is deels gemaakt van gerecycled plastic.

Een geschikte stofzuiger voor dierenharen

Als je huisdieren hebt, ken je waarschijnlijk het probleem van dierenharen die overal in huis liggen en aan kussens en tapijten blijven kleven. Gelukkig is er een handige oplossing om deze haren gemakkelijk op te zuigen en te verwijderen: een dierenharenborstel of miniturboborstel. Deze borstels bieden vaak extra zuigkracht en zijn speciaal ontworpen met borstels die de dierenharen daadwerkelijk uit de vezels van je tapijt of meubilair halen.

Normale stofzuigers, zelfs die met veel zuigkracht, hebben vaak moeite met het verwijderen van dierenharen omdat ze diep in de vezels van tapijten en stoffen zitten. Een gespecialiseerde borstel kan hierbij dus een enorm verschil maken.

Miele Complete C3 PowerLine Cat&Dog

Met een 9.1 en 506 reviews is dit de best beoordeelde huisdieren stofzuiger. Bij de aanschaf van een huisdier stofzuiger wil je een stofzuiger met voldoende zuigkracht en een speciale borstel die geschikt is voor dierenharen. De stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is luid (76 dB). De stofzuiger weegt 7,26 kg. Verder is het een stofzuiger Met zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.

Beste beoordeelde stofzuiger op Bol.com

Een populaire online webshop voor het kopen van stofzuigers is Bol.com. De keuze op Bol.com is enorm, met meer dan 2900 verschillende stofzuigers in het assortiment. Deze grote variëteit kan het kiezen van de juiste stofzuiger uitdagend maken. Om je te helpen, hebben we de best beoordeelde stofzuiger op Bol.com voor je uitgezocht. Bekijk hieronder wat de meest gewilde stofzuiger en de beste betaalbare optie. Ontdek hieronder onze selectie:

  1. Best beoordeeld: Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine
  2. Meest gewild: Dyson V10 Absolute
  3. Beste goedkope keuze (onder 100 euro) – Tomado TVC3003B

Miele Complete C3 EcoLine Black Diamond

De Miele Complete C3 EcoLine Black Diamond is de meest beoordeelde stofzuiger van Miele. Dit model is door meer dan 1300 consumenten beoordeelt en krijgt een gemiddelde score van 9.1. Deze hoeveelheid beoordelingen en score geeft aan dat de stofzuiger door veel consumenten als erg goed beoordeeld en daardoor een vertrouwde keuze is.

Best beoordeelde stofzuiger op Coolblue

Bij Coolblue is het aanbod aan stofzuigers overzichtelijker dan op veel andere websites, met een selectie van 201 verschillende modellen. Hoewel het aantal opties kleiner is, biedt Coolblue nog steeds een breed scala aan kwalitatieve stofzuigers. Om je te helpen bij het maken van de beste keuze, hebben we enkele topstofzuigers van Coolblue geselecteerd. Deze selectie omvat zowel de best beoordeelde stofzuigers als de meest populaire en betaalbare opties. Ontdek hieronder onze aanbevelingen en vind de perfecte stofzuiger voor jouw behoeften.

Welke type stofzuiger wordt het best beoordeeld?

Je kunt verschillende soorten en maten stofzuigers kopen. In Nederland is de traditionele stofzuiger, ook bekend als sledestofzuiger, het meest gangbaar. Daarnaast kun je ook kiezen voor een steelstofzuiger. Deze modellen worden steeds populairder en beter, vooral omdat de accuduur van steelstofzuigers de laatste tijd veel is verbeterd.

De grootste verschillen tussen een gewone stofzuiger en een steelstofzuiger zitten vooral in de bewegingsvrijheid die je hebt met een steelstofzuiger. Houd er wel rekening mee dat steelstofzuigers vaak duurder zijn, minder zuigkracht hebben en afhankelijk zijn van de gebruiksduur van hun accu.

Ook zijn er nog andere modellen stofzuigers, zoals de kruimeldief en de robotstofzuiger. Dit zijn echter type stofzuigers die aanvullend zijn en niet geschikt zijn voor het volledig stofzuigen van je woning. In het tabel hieronder hebben vind je welke type stofzuiger het best beoordeeld wordt. We hebben per model de best beoordeelde stofzuiger uitgekozen.

Type stofzuigerBeoordelingBest beoordeelde model
Stofzuiger met zak9.5 (13 reviews)Miele Complete C3 Silence EcoLine
Stofzuiger zonder zak9.0 (113 reviews)Bosch Relaxx’x Ultimate BGS7RCL
Steelstofzuiger9.2 (17 reviews)Samsung Bespoke Jet
Kruimeldief8.6 (55 reviews)Rowenta X-Touch AC9736
Robotstofzuiger9.0 (539 reviews)Blaupunkt Bluebot Xtreme

Houdt hier rekening mee bij het kopen van een nieuwe stofzuiger

Als je een nieuwe stofzuiger gaat kopen, zijn er verschillende dingen waar je op moet letten. Het juiste model kiezen kan een groot verschil maken in hoe effectief en plezierig je schoonmaakroutine is. In deze gids bespreken we belangrijke aspecten die je moet overwegen voor je aankoop.

Houdt rekening met vloertype

Bij het kiezen van een stofzuiger is het belangrijk om te overwegen welk type vloer je hebt in je huis. Verschillende vloeren vereisen verschillende zuigkrachten en borstels. Een stofzuiger die goed werkt op tapijt is bijvoorbeeld misschien minder effectief op harde vloeren en vice versa.

Accessoires

Accessoires kunnen de functionaliteit van een stofzuiger aanzienlijk verbeteren. Zoek naar modellen die worden geleverd met extra borstels, mondstukken en andere hulpmiddelen die het reinigen van specifieke gebieden, zoals meubels of krappe hoeken, makkelijker maken.

Houdt rekening met allergenen

Als je last hebt van allergieën, is het belangrijk om een stofzuiger te kiezen die effectief allergenen zoals stof, pollen en dierenharen kan filteren. Kijk naar stofzuigers met HEPA-filters of andere geavanceerde filtersystemen.

Model met zak is hygienschier en minder onderhoud

Stofzuigers met zak zijn vaak hygiënischer en vereisen minder onderhoud dan zakloze modellen. De zakken houden stof en vuil veilig opgeslagen en zijn eenvoudig te vervangen zonder dat er stof vrijkomt in de lucht.

Andere dingen om rekening mee te houden

Naast bovengenoemde punten, zijn er nog andere factoren om te overwegen, zoals het geluidsniveau van de stofzuiger, de grootte en het gewicht, en of je een draadloos model wilt of niet. Ook de levensduur en garantie van het product zijn belangrijk om in gedachten te houden.

Met een 9.5 en 13 reviews wordt deze stofzuiger als beste keuze beoordeelt door de gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: traditionele stofzuiger. Het geluidsniveau van de stofzuiger is stil (64 dB). De stofzuiger weegt 7,4 kg. Verder is het een stofzuiger met zak. Ook wordt de stofzuiger goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. Dit model is bovendien uitgerust met een Ecoline-motor, die bekend staat om zijn energiezuinigheid.

Met een 9.1 en 14 reviews wordt deze stofzuiger goed beoordeelt door de gebruikers en is daarmee ook de best beoordeelde steelstofzuiger op dit moment. Deze stofzuiger valt in de categorie: Steelstofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is luid (86 dB). De stofzuiger weegt 2,4 kg. Verder is het een stofzuiger zonder zak. De stofzuiger wordt geleverd met een oplaadstation die de stofzuiger leegt, wat erg handig is. Ook wordt de stofzuiger goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. Dit model heeft een gemiddelde gebruiksduur van 60 min en wordt geleverd met veel handige accessoires.

Met een 9.2 en 200 reviews wordt deze stofzuiger erg goed beoordeelt door de gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is luid (72 dB). De stofzuiger weegt 8.2 kg. Verder is het een stofzuiger met zak en heeft de stofzuiger een snoerlengte van 12,5 meter. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.

Met een 9.1 en 17 reviews wordt deze stofzuiger erg goed beoordeelt door de gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is erg luid (76 dB). De stofzuiger weegt 4,5 kg. Verder is het een stofzuiger met zak en heeft de stofzuiger een snoerlengte van 8 meter. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. Dit model heeft ook een HEPA 14-filter en daardoor erg geschikt voor mensen met stofallergieën.

Met een 9.0 en 287 reviews wordt deze stofzuiger erg goed beoordeelt door de gebruikers en is daarmee ook de best beoordeelde steelstofzuiger op dit moment. Deze stofzuiger valt in de categorie: Steelstofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is luid (82 dB). De stofzuiger weegt 3 kg. Verder is het een stofzuiger zonder zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. Dit model heeft een maximale gebruiksduur van 45 min en wordt geleverd met veel handige accessoires.

Met een 9.0 en 100 reviews wordt deze stofzuiger goed beoordeelt door de gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: Steelstofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is luid (84 dB). De stofzuiger weegt 2,9 kg. Verder is het een stofzuiger zonder zak. Ook wordt de stofzuiger goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. Dit model heeft een gemiddelde gebruiksduur van 60 min en wordt geleverd met veel handige accessoires, waaronder een fluffy borstel voor kwetsbare vloeren.

Met een 9.0 en 465 reviews is dit de één van de best beoordeelde stille stofzuiger. Gezien het vele thuiswerken en kleine ruimtes, maar ook door de verbeterde technologie worden stille stofzuigers steeds populairder. De stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Erg stil (57 dB). De stofzuiger weegt 7,3 kg en is voorzien van een HEPA 13-filter. Verder is het een stofzuiger met zak en is de stofzuiger geschikt voor allergieën en een huishouden met huisdieren. Een ander pluspunt is dat dit ook een duurzame keuze is, want de stofzuiger is deels gemaakt van gerecycled plastic.

Met een 9.0 en 611 reviews wordt deze stofzuiger erg goed beoordeelt door de gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is stil (66 dB). De stofzuiger weegt 5,4 kg. Verder is het een stofzuiger met zak en heeft de stofzuiger een snoerlengte van 9 meter. Deze stofzuiger is geschikt voor elke vloertype, zo krijg je een parketborstel voor kwetsbare vloeren en een combiborstel. Ook is dit model geschikt voor personen met een stofallergie, zo heeft dit model een anti-allergiefilter.

Met een 9.0 en 16 reviews wordt deze stofzuiger erg goed beoordeelt door de gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is stil (65 dB). De stofzuiger weegt 6,16 kg. Verder is het een stofzuiger met zak en heeft de stofzuiger een snoerlengte van 8,4 meter. Deze stofzuiger is gemaakt van gerecycled plastic en is hierdoor een duurzame keuze.

Met een 9.0 en 93 reviews is dit de best beoordeelde stofzuiger zonder zak. Stofzuigers zonder zak worden door verbeterde technologie steeds populairder. De stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Gemiddeld (68 dB). De stofzuiger weegt 6.7 kg. Verder is de stofzuiger voorzien van een HEPA 13 filter. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.

Met een 9.5 en 13 reviews wordt deze stofzuiger als beste keuze beoordeelt door de gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: traditionele stofzuiger. Het geluidsniveau van de stofzuiger is stil (64 dB). De stofzuiger weegt 7,4 kg. Verder is het een stofzuiger met zak. Ook wordt de stofzuiger goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. Dit model is bovendien uitgerust met een Ecoline-motor, die bekend staat om zijn energiezuinigheid.

Instapmodel

Dit model is het basismodel van de Miele Complete C3 serie. Het beschikt over een PowerLine motor, waardoor het krachtiger is dan het model met de energiezuinige Ecoline motor. Dit is tevens het meest betaalbare model binnen de Miele Complete C3 reeks.

Geschikt voor houten vloeren

De Miele Complete C3 Parquet Powerline is perfect voor huishoudens met kwetsbare houten vloeren. Dit model komt met een speciale parketborstel, die ideaal is voor het stofzuigen van houten vloeren zonder krassen achter te laten.

Geschikt voor een huishouden met huisdieren

Met een 9.1 en 506 reviews is dit de best beoordeelde huisdieren stofzuiger. Bij de aanschaf van een huisdier stofzuiger wil je een stofzuiger met voldoende zuigkracht en een speciale borstel die geschikt is voor dierenharen. De stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is luid (76 dB). De stofzuiger weegt 7,26 kg. Verder is het een stofzuiger Met zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.

Beste goedkope stofzuiger

Met een 8,9 en 150 reviews wordt deze stofzuiger erg goed beoordeelt door de gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is luid (69 dB). De stofzuiger weegt 5 kg. Verder is het een stofzuiger met zak en heeft de stofzuiger een snoerlengte van 7 meter. Deze stofzuiger is een voordelige optie, aangezien hij minder dan 100 euro kost.

Beste uit de test & Groene keuze volgens Consumentenbond

Met een 8.7 en 24 reviews is dit een topper. De stofzuiger is verder uitgelicht als een goede stofzuiger door de consumentenbond. De stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Normaal (67 dB). De stofzuiger weegt 7.85 kg. Verder is het een stofzuiger Met zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.

Beste uit de test & Groene keuze volgens Consumentenbond

Met een 9.0 en 611 reviews wordt deze stofzuiger erg goed beoordeelt door de gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is stil (66 dB). De stofzuiger weegt 5,4 kg. Verder is het een stofzuiger met zak en heeft de stofzuiger een snoerlengte van 9 meter. Deze stofzuiger is geschikt voor elke vloertype, zo krijg je een parketborstel voor kwetsbare vloeren en een combiborstel. Ook is dit model geschikt voor personen met een stofallergie, zo heeft dit model een anti-allergiefilter.

Beste koop & Groene keuze volgens Consumentenbond

Met een 8.8 en 92 reviews is dit een goed beoordeelde stofzuiger. Deze stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Laag (69 dB). De stofzuiger weegt 6,7 kg. Verder is het een stofzuiger met zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.

Stofzuiger zonder zak

Met een 9.0 en 93 reviews is dit de best beoordeelde stofzuiger zonder zak. Stofzuigers zonder zak worden door verbeterde technologie steeds populairder. De stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Gemiddeld (68 dB). De stofzuiger weegt 6.7 kg. Verder is de stofzuiger voorzien van een HEPA 13 filter. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.

Met een 9.0 en 465 reviews is dit de één van de best beoordeelde stille stofzuiger. Gezien het vele thuiswerken en kleine ruimtes, maar ook door de verbeterde technologie worden stille stofzuigers steeds populairder. De stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Erg stil (57 dB). De stofzuiger weegt 7,3 kg en is voorzien van een HEPA 13-filter. Verder is het een stofzuiger met zak en is de stofzuiger geschikt voor allergieën en een huishouden met huisdieren. Een ander pluspunt is dat dit ook een duurzame keuze is, want de stofzuiger is deels gemaakt van gerecycled plastic.

Met een 9.1 en 506 reviews is dit de best beoordeelde huisdieren stofzuiger. Bij de aanschaf van een huisdier stofzuiger wil je een stofzuiger met voldoende zuigkracht en een speciale borstel die geschikt is voor dierenharen. De stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is luid (76 dB). De stofzuiger weegt 7,26 kg. Verder is het een stofzuiger Met zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.

De Miele Complete C3 EcoLine Black Diamond is de meest beoordeelde stofzuiger van Miele. Dit model is door meer dan 1300 consumenten beoordeelt en krijgt een gemiddelde score van 9.1. Deze hoeveelheid beoordelingen en score geeft aan dat de stofzuiger door veel consumenten als erg goed beoordeeld en daardoor een vertrouwde keuze is.