Beste stofzuiger 2020: wat zijn zuigtoppers van dit moment?

Bij de aanschaf van een nieuwe stofzuiger zal je al snel verdwaald raken in het brede assortiment. Grote merken als Miele, Philips en Dyson hebben ieder meerdere productlijnen met vaak tientallen stofzuigers.

Stofzuigerkiezen.nl gaat elke dag alle grote webwinkels langs die stofzuigers verkopen en kijkt hier naar de prijzen en beoordelingen van deze stofzuigers. Vervolgens worden hier enkel de best beoordeelde stofzuigers weergegeven voor de goedkoopste prijs!

Reviews geanalyseerd:

Stofzuigerkiezen.nl verzameld dagelijks prijzen en reviews van bol.com, coolblue.nl en wehkamp.nl.

34627 reviews
+159 reviews deze week

9.3 | AEG VX8-3-EB-C

AEG VX8-3-EB-C

#1 zuigtopper van dit moment

Op basis van de in totaal 34627 reviews is de AEG VX8-3-EB-C de beste stofzuiger van dit moment. Deze stofzuiger is zelf 270 keer beoordeeld op verschillende webwinkels. Gemiddeld scoort deze stofzuiger een 9.3 op basis van deze beoordelingen. De stofzuiger wordt momenteel het goedkoopste aangeboden op de webwinkel coolblue.nl.

 • 270 reviews
 • Huidige prijs €199
 • Het goedkoopste gevonden bij coolblue.nl

9.8 | Miele Complete C2 Jubilee PowerLine -

Miele Complete C2 Jubilee PowerLine -

#2 zuigtopper van dit moment

Op basis van de in totaal 34627 reviews is de Miele Complete C2 Jubilee PowerLine - de tweede beste stofzuiger van dit moment. Deze stofzuiger is zelf 23 keer beoordeeld op verschillende webwinkels. Gemiddeld scoort deze stofzuiger een 9.8 op basis van deze beoordelingen. De stofzuiger wordt momenteel het goedkoopste aangeboden op de webwinkel bol.com.

 • 23 reviews
 • Huidige prijs €200
 • Het goedkoopste gevonden bij bol.com

9.6 | AEG LX9-3-MG -

AEG LX9-3-MG -

#3 zuigtopper van dit moment

Op basis van de in totaal 34627 reviews is de AEG LX9-3-MG - de derde beste stofzuiger van dit moment. Deze stofzuiger is zelf 39 keer beoordeeld op verschillende webwinkels. Gemiddeld scoort deze stofzuiger een 9.6 op basis van deze beoordelingen. De stofzuiger wordt momenteel het goedkoopste aangeboden op de webwinkel bol.com.

 • 39 reviews
 • Huidige prijs €229
 • Het goedkoopste gevonden bij bol.com

Beste stofzuiger volgens de consumentenbond

De testen van de consumentenbond zijn inmiddels zeer geliefd. Niet gek uiteraard gezien de objectieve en uitgebreide onderzoeken die ze de afgelopen jaren hebben gedaan.

De consumentenbond heeft inmiddels veel productgroepen onder de loep genomen, zo ook stofzuigers. Zie hieronder per periode welke maar ook waarom ze een stofzuiger hebben gekozen als beste stofzuiger.

De consumentenbond test stofzuigers op zuigprestaties, levensduur, gebruiksgemak en energieverbruik.

Let op! Wij behandelen niet de testresultaten van de consumentenbond maar behandelen de reviews van consumenten. Wij gaan er altijd vanuit dat alle eindgebruikers gezamenlijk het beste kunnen beoordelen wat een stofzuiger goed of slecht maakt.

Wil je meer weten over de testen van de consumentenbond bekijk dan hier hoe ze stofzuigers testen.

Maand Stofzuiger Prijs
Maart 2020 Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine - Stofzuiger met zak €220
April 2019 AEG VX7-2-CR-A Animal Edition - Stofzuiger met zak €149
December 2017 Philips Performer Expert FC8721/09 Niet leverbaar

Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine -

Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine - Stofzuiger met zak

Best getest in maart 2020

De stofzuiger Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine - Stofzuiger met zak is in maart 2020 weer gekozen als best getest door de consumentenbond. De volledige test kan je als lid vinden op consumentenbond.nl. De stofzuiger is voorgaande jaren ook al gekozen als best getest en blijft dus een absolute topper!

 • 396 reviews
 • Huidige prijs €220
 • Het goedkoopste gevonden bij bol.com

Wat zegt de consument?

Consumenten zijn met name positief over de zuigkracht van deze stofzuiger. Daarnaast lijken mensen voor deze stofzuiger te kiezen aangezien het een bekende Miele is. Consumenten geloven vaak dat Miele simpelweg niet teleurstelt. Review op review rapporteert goede zuigkracht en fijn in gebruik. Door de goede reviews heeft men vaak ook een hoge verwachting van deze stofzuiger, ondanks de hoge verwachting stelt deze stofzuiger nagenoeg niemand teleur.

Consument: Ik weet dat Miele stofzuigers goed zijn

Deze stofzuiger lijkt echter niet de beste keuze voor een huishouden met huisdieren. Een aantal consumenten geven aan dat de borstels niet goed genoeg zijn voor hondenharen.

Als we kijken naar de specificaties van deze stofzuiger zien we juist geen top cijfers voor tapijt maar wel voor harde vloeren. Een A op harde vloeren en een D op tapijt. Qua stroomgebruik scoort deze stofzuiger een A+, maar dat is ook wel te verwachten als een ecoline model. Consumenten zijn ondanks de D op tapijt alsnog zeer tevreden over de zuigprestaties, alleen kan de borstel soms wat stroef zijn. Let op de labels zijn inmiddels afgeschaft en het is verstandig om hier niet al te veel rekening mee te houden. Wellicht is juist deze stofzuiger juist een mooi voorbeeld dat de labels niet veel zeggen, consumenten rapporteren namelijk top prestaties op tapijt terwijl het label anders doet vermoeden.

De stofzuiger produceert daarnaast 76 decibel. Dit is vrij veel lawaai voor een stofzuiger, een stille stofzuiger produceert minder dan 60 decibel. Ondanks het hoge geluidsniveau consumenten niet veel te klagen over het geluid, dit komt met name omdat je voor het geluid ook veel zuigvermogen terug krijgt (ondanks de lage zuigprestaties volgens het label).

Moet je de stofzuiger vaak de trap op tillen? Dan kan je wellicht beter kiezen voor een andere stofzuiger. Deze stofzuiger is namelijk 7,26kg en dit is zwaar voor een stofzuiger. De meeste stofzuigers zijn tussen de 4 en 6 kg. Ondanks het zware gewicht rapporteren consumenten niet dat de stofzuiger te zwaar is of lomp in gebruik.

AEG VX7-2-CR-A Animal Edition -

AEG VX7-2-CR-A Animal Edition -

Best getest in april 2019

De stofzuiger AEG VX7-2-CR-A Animal Edition - is in april 2019 gekozen als best getest door de consumentenbond. De volledige test kan je als lid vinden op consumentenbond.nl. De stofzuiger is wordt ook door consumenten als een echter topper beoordeeld, dit maakt het absoluut een stofzuiger om te overwegen!

 • 249 reviews
 • Huidige prijs €149
 • Het goedkoopste gevonden bij bol.com

Wat zegt de consument?

 • Perfect voor huisdier bezitters
 • Lichter dan bijvoorbeeld de Miele
 • Tevreden met de zuigkracht
 • Voelt zwak aan, geen sterk materiaal
 • Blijft vastzitten aan ondergrond
 • Weinig geluid

Ten eerste lijkt de stofzuiger ideaal te zijn voor huisdierbezitters die niet al te veel willen betalen. Hij is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan de Dyson V11 Animal+. De stofzuiger is geschikt voor huisdieren aangezien hij krachtig genoeg is en een speciale borstel heeft die handig haren kan opzuigen. Consumenten rapporteren weinig tot geen klachten wat betreft de combinatie met huisdieren.

De stofzuiger is niet heel zwaar, de door de consumentenbond best geteste stofzuiger in maart 2020 weegt namelijk boven de 7 kg, terwijl deze stofzuiger met een gewicht van 4,43 kg behoort tot een lichte stofzuiger. Dit maakt de stofzuiger wellicht wat beter geschikt voor mensen die slecht te been zijn of wat ouder zijn. Uiteraard is hierdoor de stofzuiger ook wat makkelijker de trap op te tillen. Dat de stofzuiger licht is lijkt echter ook een nadeel te zijn want dit lijkt te komen omdat AEG hier gekozen heeft voor wat zwakker materiaal. De Miele is robuust en sterk terwijl de AEG wat fragieler is. Een aantal consumenten beoordeeld deze stofzuiger dan ook wat minder gezien het zwakke materiaal. Je wilt natuurlijk niet dat binnen een jaar de stofzuigerslang het begeeft.

Wil je een sterke robuuste stofzuiger dan kan je wellicht beter kiezen voor de Miele. Wil je een wat lichte stofzuiger maar dus ook met flinke zuigkracht dan is deze AEG wellicht een goede keuze.

Door de flinke zuigkracht rapporteren een aantal consumenten dat het mondstuk vaak aan de grond vast blijft zuigen. Echter kan je de zuigkracht instellen wat het probleem kan verhelpen.

Met 70 decibel is het geen stille stofzuiger, consumenten rapporteren echter niet dat ze last hebben van het geluid. Een enkeling had al direct bij het eerste gebruik een hoge piep en vond dit uitermate storend echter lijkt dit dus maar in enkele gevallen voor te komen.

Philips Performer Expert FC8721/09

AEG VX7-2-CR-A Animal Edition

Best getest in december 2017

De stofzuiger Philips Performer Expert FC8721/09 is in december 2017 gekozen als best getest door de consumentenbond. De volledige test kan je als lid vinden op consumentenbond.nl. December 2017 is uiteraard al een tijdje geleden echter wordt de stofzuiger vandaag de dag nog steeds gezien als een topper.

 • Niet leverbaar

Wat zegt de consument?

Het valt op stofzuigers tussen de 100,- en 200,- euro als best getest worden gekozen door de consumentenbond. Wellicht heeft dit te maken aangezien de meeste mensen kiezen voor een stofzuiger tussen deze prijsklasse. Daarnaast wil je uiteraard een stofzuiger in deze prijsklasse maar met de kwaliteiten van duurdere stofzuigers. En ja, dat hebben de best geteste stofzuigers van de consumentenbond. De Philips Performer Expert FC8721/09 is in december 2017 gekozen als best getest door de consumentenbond. Deze stofzuiger is zeer geschikt voor mensen die en top stofzuiger willen voor harde vloeren.

Deze stofzuiger heeft een HEPA 13 filter, waar veel stofzuigers een HEPA 12 hebben heeft deze stofzuiger een van de beste filters op de markt. Deze filter belooft 99,95% van de stofdeeltjes tegen te houden. Dit maakt de stofzuiger geschikt voor mensen met een allergie.

Deze stofzuiger scoort een A op harde vloeren en een C op tapijt. Ondanks de score C op tapijt rapporteren consumenten veel goede prestaties. Op laagpolig tapijt lijkt de stofzuiger zich zelfs vast te zuigen. De stofzuiger lijkt met name goed te werken op tapijt vanwege de speciale borstel. De stofzuiger komt met een parketborstel echter zeggen veel consumenten dat de stofzuiger al prima zuigt met de meegeleverde combiborstel.

Met 750 watt krijgt deze stofzuiger een A op het energielabel. De stofzuiger is dus niet zeer zuinig echter nog wel binnen de Europese normen. Het geluidsniveau van deze stofzuiger is 75 dB, dit is vrij lawaaiig voor moderne stofzuigers. Een stille stofzuiger produceert minder dan 60 decibel, kortom deze stofzuiger kan niet gezien worden als een stille stofzuiger.

Met 5kg heeft deze stofzuiger een gemiddeld gewicht. Hij is lichter dan veel Miele stofzuigers waardoor hij wellicht wat geschikter is om mee het huis door te slepen. Wanneer je een stofzuiger vaak de trap op moet tillen is het verstandig om een lichte stofzuiger te kiezen (of eventueel een steelstofzuiger te overwegen).

Ten eerste lijkt de stofzuiger ideaal te zijn voor huisdierbezitters die niet al te veel willen betalen. Hij is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan de Dyson V11 Animal+. De stofzuiger is geschikt voor huisdieren aangezien hij krachtig genoeg is en een speciale borstel heeft die handig haren kan opzuigen. Consumenten rapporteren weinig tot geen klachten wat betreft de combinatie met huisdieren.

De stofzuiger is niet heel zwaar, de door de consumentenbond best geteste stofzuiger in maart 2020 weegt namelijk boven de 7 kg, terwijl deze stofzuiger met een gewicht van 4,43 kg behoort tot een lichte stofzuiger. Dit maakt de stofzuiger wellicht wat beter geschikt voor mensen die slecht te been zijn of wat ouder zijn. Uiteraard is hierdoor de stofzuiger ook wat makkelijker de trap op te tillen. Dat de stofzuiger licht is lijkt echter ook een nadeel te zijn want dit lijkt te komen omdat AEG hier gekozen heeft voor wat zwakker materiaal. De Miele is robuust en sterk terwijl de AEG wat fragieler is. Een aantal consumenten beoordeeld deze stofzuiger dan ook wat minder gezien het zwakke materiaal. Je wilt natuurlijk niet dat binnen een jaar de stofzuigerslang het begeeft.

Wil je een sterke robuuste stofzuiger dan kan je wellicht beter kiezen voor de Miele. Wil je een wat lichte stofzuiger maar dus ook met flinke zuigkracht dan is deze AEG wellicht een goede keuze.

Door de flinke zuigkracht rapporteren een aantal consumenten dat het mondstuk vaak aan de grond vast blijft zuigen. Echter kan je de zuigkracht instellen wat het probleem kan verhelpen.

Met 70 decibel is het geen stille stofzuiger, consumenten rapporteren echter niet dat ze last hebben van het geluid. Een enkeling had al direct bij het eerste gebruik een hoge piep en vond dit uitermate storend echter lijkt dit dus maar in enkele gevallen voor te komen.

Beste stofzuigers volgens Coolblue

Coolblue selecteert zelf een aantal stofzuigers die volgens Coolblue het beste worden beoordeeld door zowel consumenten als specialisten. Daarnaast hebben ze ook aan dat deze stofzuigers weinig worden geretourneerd! Uiteraard is dit een waardevolle lijst die hier bij de beste stofzuigers niet kan ontbreken. Zie hieronder de top 3 best beoordeelde stofzuigers die in het lijstje ‘Coolblueskeuze’ vallen.

9.2 | Miele Complete C3 PowerLine Cat&Dog

Miele Complete C3 PowerLine Cat&Dog

#1 stofzuiger Coolblue’s keuze

Deze stofzuiger is 244 keer beoordeeld op verschillende webwinkels. Gemiddeld scoort deze stofzuiger een 9.2 op basis van deze beoordelingen. De stofzuiger wordt momenteel het goedkoopste aangeboden op de webwinkel coolblue.nl.

 • 244 reviews
 • Huidige prijs €234
 • Het goedkoopste gevonden bij coolblue.nl

9.1 | Miele Complete C3 PowerLine Allergy

Miele Complete C3 PowerLine Allergy

#2 stofzuiger Coolblue’s keuze

Deze stofzuiger is 56 keer beoordeeld op verschillende webwinkels. Gemiddeld scoort deze stofzuiger een 9.1 op basis van deze beoordelingen. De stofzuiger wordt momenteel het goedkoopste aangeboden op de webwinkel coolblue.nl.

 • 56 reviews
 • Huidige prijs €249
 • Het goedkoopste gevonden bij coolblue.nl

9 | Dyson V8 Absolute Pro

Dyson V8 Absolute Pro

#3 stofzuiger Coolblue’s keuze

Deze stofzuiger is 1891 keer beoordeeld op verschillende webwinkels. Gemiddeld scoort deze stofzuiger een 9 op basis van deze beoordelingen. De stofzuiger wordt momenteel het goedkoopste aangeboden op de webwinkel coolblue.nl.

 • 1891 reviews
 • Huidige prijs €429
 • Het goedkoopste gevonden bij coolblue.nl

Beste stofzuiger kopen? Lees hier meer over de verschillende types:

Je oude stofzuiger heeft in het stof gebeten en je hebt dringend een nieuwe nodig. De aanschaf van een nieuwe machine kan een grotere uitdaging zijn dan je dacht, zeker wanneer je online een keur aan modellen, vormen en kleuren ziet. Het is gemakkelijk om verstrikt te raken in de advertenties die allemaal de nieuwste en het beste propageren, maar uiteindelijk gaat het er om dat je niet wordt opgescheept met een stofzuiger die niet aan je behoeften en verwachtingen voldoet. Waar kun je het beste op letten wanneer je een stofzuiger koopt?

Kies het juiste type stofzuiger

Het eerste is de vorm. Er zijn vijf belangrijke vormen van stofzuigers, elk met een net iets andere functie. Sommige modellen combineren deze vormen en functies om je meer waar voor je geld te kunnen geven. Als je weet wat je van een stofzuiger verwacht, dan kun je bij de aanschaf ook een betere keuze maken.

1. De handstofzuiger

handstofzuiger

Handstofzuigers zijn perfect voor moeilijk bereikbare plaatsen die dringend moeten worden schoongemaakt. Dit model is ideaal om auto’s schoon te maken, omdat het in slechts één hand kan worden gehouden. Door zijn veelzijdigheid is het uitermate geschikt om vuil en puin op verschillende krappe en moeilijk bereikbare plaatsen op te zuigen. Voor algemene vloerreiniging is dit type echter minder geschikt, aangezien het te lang zou duren om grote oppervlakten et een handstofzuiger te reinigen. Deze stofzuiger is er in allerlei vormen met even verschillende prijskaartjes. Bekijk ook de beste kruimeldief.

2. Het staande model

Dit type is waarschijnlijk de populairste en meest gewilde vorm. Wanneer je je een stofzuiger voorstelt of eentje geadverteerd ziet in de media, dan is het in de meeste gevallen die van een rechtopstaande machine. Deze modellen bieden de krachtigste schoonmaak voor je huis en bieden het geruststellende voordeel van gemakkelijk te begrijpen functies en accessoires. De meeste mensen hebben minstens één keer in hun leven een rechtopstaande stofzuiger gebruikt. Een groot aantal van dit type stofzuiger biedt instellingen waarmee ze niet alleen op tapijtoppervlakten, maar ook op kale vloeren kunnen worden gebruikt.

3. De steelstofzuiger

Hoewel ze misschien de minst krachtige van alle vacuümmodellen zijn, hebben steelstofzuigers de vaardigheid om op smalle plaatsen te komen en fantastisch werk te leveren op hardhouten vloeren, karpetten en lichte vloerbedekkingen. Dit type stofzuiger heeft een lang, stokvormig handvat en een slanke constructie. De slankheid van dit model maakt het een perfecte aanvulling op elke kastruimte, omdat het netjes in de meeste hoeken past nadat je er klaar mee bent.

4. De busstofzuiger

Busstofzuigers vormen de perfecte middenweg tussen het staande model en het stokmodel. Ze zijn net zo krachtig als de rechtopstaande modellen, maar het frame is net zo slank als die van de steelstofzuigers. In dit geval is er een aparte jerrycan bevestigd aan een lange staf, die kan worden gebruikt om niet alleen tapijten, maar ook kale vloeren te onderhouden. Dit type stofzuiger is meestal een van de duurste opties, gezien het technologisch geavanceerd is en een multifunctioneel ontwerp heeft.

5. De robotstofzuiger

Robotstofzuigers hebben de afgelopen jaren veel aan populariteit gewonnen, vooral vanwege het feit dat ze weinig inspanning vereisen. Deze stofzuigers kunnen vrij door je huis rondlopen en op die manier elke kleine puinhoop opzuigen. Ze besparen je niet alleen tijd, maar ze kunnen ook plaatsen bereiken waar grotere stofzuigers niet bij zouden kunnen, zoals onder de bank. Een belangrijk nadeel van robotstofzuigers is dat ze meestal een hoge prijs hebben. Bekijk ook de beste robotstofzuiger

Weet wat je gaat stofzuigen

Veel vloerbedekking

Een andere factor waarmee je bij de aanschaf van een stofzuiger rekening moet houden, is wat voor soort vloer je hebt. Heb je voornamelijk tapijt, een harde vloer of een redelijk gelijke combinatie van beide? Over het algemeen geldt dat voor huizen met veel vloerbedekking, vooral in grote ruimtes, een rechtopstaande stofzuiger een goede keuze is. Als jouw persoonlijke voorkeur echter neigt naar busstofzuigers, dan zijn er uitstekende keuzes beschikbaar. Je wil er in ieder geval zeker van zijn dat het een vloermondstuk heeft met een gemotoriseerde borstelrol en opties voor hoogte-instelling voor verschillende pooltapijten.

Hardhouten of tegelvloeren

Als je houdt van hardhouten vloeren of tegelvloeren met hier en daar een paar tapijten, dan is een busstofzuiger een geweldige optie. Met behulp van een speciale vloerborstel zijn deze meestal zeer wendbaar om snel rond en onder meubels te werken. Sommige zijn uitgerust met combinatievloergereedschappen die eenvoudig overschakelen om effectief vloerkleden schoon te maken. Voor echte liefhebbers van busstofzuigers zijn er machines met gemotoriseerde vloermondstukken van hoge kwaliteit die hoogpolige tapijten effectief kunnen verwerken.

Combinatievloeren

De meeste mensen hebben een combinatie van zowel vloerbedekking als harde vloeren. In dit geval is stijlvoorkeur je gids. Zorg er wel voor dat je comfortfuncties zoals de aan / uit-bediening van de borstelrol, de hoogte-instelling en de zuigkrachtregeling controleert. Let op of de borstelrol met lucht of elektrisch wordt aangedreven, dit beïnvloedt de effectiviteit van het reinigen van hoogpolig tapijt.

Rekening houden met allergenen

Dit is belangrijk, omdat we gemiddeld ongeveer 90% van onze tijd binnenshuis doorbrengen, waar de hoeveelheid verontreinigende stoffen 2 tot 5 keer hoger kan zijn dan de typische buitenconcentraties. Dit is vooral belangrijk om te overwegen als jij of iemand in je gezin astma of allergieën heeft. Een stofzuiger die HEPA-filtratie biedt, kan een belangrijke bijdrage leveren aan het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis. HEPA-filters vangen fijn stof tot 0,3 micron op, zodat de afgevoerde lucht eigenlijk schoner is dan wat in de stofzuiger werd gezogen.

Geurtjes onder controle

Er zijn ook machines met een zekere mate van houtskoolfiltratie om geurtjes onder controle te houden. Die zijn dus ideaal voor eigenaren van huisdieren. Een extra overweging is een stofzuiger dat niet alleen HEPA-filters gebruikt, maar dat ook doet in een volledig afgesloten systeem. Dit betekent dat er vrijwel geen lucht uit de behuizing of fittingen van de machine lekt en dat alle lucht samen met verontreinigende stoffen door het filtersysteem wordt geforceerd, waardoor je binnenlucht allergeenvrij blijft.

Hoe vaak moet je stofzuigen?

Iets waar je misschien niet aan hebt gedacht, is dat de frequentie van je reinigingsschema kan worden beïnvloed door het gemak of de moeilijkheid van opslag en toegang tot je stofzuiger. Voor die mensen die hun schoenen kwijtraken vanaf het moment dat ze binnenkomen, lopend over vloeren die snel bont, kruimels en ingetrapt vuil of zand verzamelen, is dagelijks stofzuigen een standaard bedieningsprocedure. In dat geval kan een stofzuiger die moeilijk te bereiken is deze eenvoudige routine tot een groot karwei maken. Overweeg een robotstofzuiger om schoon te maken terwijl je op het werk bent of boodschappen doet, zodat je terugkeert naar heerlijk schone vloeren.