hetty stofzuiger

Hetty stofzuiger

Laatste update: 7 februari 2024 door Bram

De Hetty stofzuiger is de “vrouwelijke” vorm van de Henry stofzuiger. De Hetty stofzuiger is een stofzuiger van het merk Numatic en deze stofzuigers zijn bekend van het gezichtje. Waar de Henry bekend stond om zijn rode kleur, heeft Hetty een roze kleur. Eigenlijk is de Hetty Stofzuiger gewoon een Henry stofzuiger, maar dan in een roze jasje. Over het algemeen worden de stofzuigers van Numatic erg goed beoordeeld. De stofzuiger zijn vrij simpel zonder poespas, maar zijn wel erg krachtig. Hieronder laten we zien welke soorten Hetty stofzuigers er te koop zijn en wat de functies van de verschillen tussen deze modellen zijn.

De verschillende Hetty stofzuigers

De meeste Henry stofzuigers zijn te verkrijgen in een Hetty uitvoering. Hieronder hebben we meest populaire Hetty stofzuiger modellen uitgelicht. De Numatic HVN-208 Hetty Next is de meest standaard uitvoering. Onder aan hebben we een overzicht gemaakt van de verschillen tussen deze Hetty stofzuigers.

Numatic HVN-208 Hetty Next

Numatic HVN-208 Hetty Next

Deze Hetty stofzuiger is de standaard uitvoering en heeft een lang snoer van maar liefst 12 meter. Dat is voor een stofzuiger lang, maar wel handig want zo kun je lang stofzuigen zonder steeds van stopcontact te moeten wisselen. Ook heeft de stofzuiger een grote stofcapaciteit van 9 liter. Ook de filterzak hoef je daarom niet vaak te verwisselen.

Verkrijgbaar bij:

coolblue.nl (€219)
Numatic Het 180 hetty eco

Numatic HET-180 Hetty Eco

Deze Hetty Eco is wat kleiner en goedkoper dan de standaard Hetty stofzuiger. Alsnog heeft dit model een vrij grote stofcapaciteit van 8 liter. Ook het snoer van de stofzuiger is best lang en is 10 meter lang. De stofzuiger heeft veel zuigkracht en is geschikt voor de meeste zuigklussen.

Verkrijgbaar bij:

coolblue.nl (€189)
Numatic Hetty compact

Numatic Hetty compact HET160

De Numatic Hetty Compact is de kleinste Hetty stofzuiger. Dit model heeft snoerlengte van 10 meter en is net zo krachtig als de Hetty 200. Wel is de ketelinhoud van dit model een stuk kleiner, zo is de opvangcapaciteit 6 liter. De stofzuiger wordt geleverd met een combimond die geschikt is voor de meeste vloertypes.

Verkrijgbaar bij:

coolblue.nl (€175)

Wat is het verschil tussen deze Hetty stofzuigers?

Belangrijk om te weten dat de Henry stofzuigers bestaat uit een hele familie. Zo zijn er meerdere namen te vinden in het assortiment van Numatic en elke naam is weer een ander soort stofzuiger. Er is bijvoorbeeld een Charles stofzuiger, dit is een water stofzuiger en is bedoeld voor het opzuigen van water. Hieronder hebben we een lijst gemaakt met alle namen en functies van de verschillende familieleden van Henry:

  • Henry HVR180 – dit is de standaard Henry, dus ook te verkrijgen in een Hetty stofzuiger uitvoering.
  • Henry Xtra – dit model is extra groot en wordt geleverd met extra accessoires.
  • Henry Allergy – dit model is, heeft extra goede filters, waardoor de stofzuiger geschikt is voor mensen met een allergie.
  • Edward – dit model heeft een extra grote stofreservoir van maar liefst 15 liter.
  • Henry Parquet – dit model wordt geleverd met een speciale parketborstel voor kwetsbare vloeren.
  • Henry Petcare – een stofzuiger speciaal voor huishoudens met huisdieren. De stofzuiger is dan voorzien van een speciale dierenhaarborstel en een geurfilter.
  • James – de goedkope variant en meest simpele uitvoering.
  • Charles – dit is een waterstofzuiger.
  • Henry Cordless – dit is een stofzuiger die werkt op een accu en daardoor draadloos te gebruiken is.
  • Henry Quick – nieuwe steelstofzuiger van Henry

De meeste van de bovenstaande Henry stofzuigers zijn ook in Hetty uitvoeringen te krijgen. Zo is er ook een nieuwe Hetty steelstofzuiger (Hetty Quick) te verkrijgen. Bekijk hier of de Hetty stofzuiger als beste beoordeelde stofzuiger uit de test komt.

Wat is het verschil Hetty en Henry

Eigenlijk is er weinig verschil tussen beide modellen en zit het verschil alleen in het uiterlijk van de Hetty stofzuigers. Als je voor hetzelfde model Henry kiest heeft de Hetty dezelfde functionaliteiten en specificaties. Ook de prijs van beide modellen is hetzelfde.

verschil hetty en henry