Stofzuiger met zak of zonder zak

Voordelen met zak

1. Weggooien is hygiënisch en makkelijk.

Voordeel met zak

Weggooien van de stofzuigerzak is makkelijk en hygiënisch. Bij een stofzuiger zonder zak kan het weggooien een stoffige bezigheid zijn. Daarnaast zul je bij een stofzuiger zonder zak zo nu en dan een sopje moeten gebruiken om de bak weer schoon te krijgen – bij een stofzuiger met zak is dit uiteraard niet nodig.

stofzuigerzak weggooien

2. Meer capaciteit dus minder vaak legen.

Voordeel met zak

Een stofzuigerzak heeft vaak meer capaciteit dan een opvangbak van een stofzuiger zonder zak. Kortom, een stofzuiger met zak hoef je minder vaak te vervangen. Het nadeel van een volle sotfzuigerzak is echter wel dat de zuigkracht afneemt. Wanneer de stofzuigerzak leeg is zul je meer zuigkracht hebben.

stofzuigerzak capaciteit

3. Stofzak functioneert als filter.

Voordeel met zak

De stofzuigerzak van een stofzuiger met zak dient als filter. Hierdoor zal de uitblaaslucht van een stofzuiger met zak schoner zijn. Mensen die en allergie hebben zullen dan ook blijer zijn met een stofzuiger met zak. Afbeelding is een stofzuigerzak van Siemens Type G All VZ41FGALL

stofzuigerzak siemens

Voordelen zonder zak

1. Geen kosten aan stofzuigerzakken.

Voordeel zonder zak

Een groot voordeel van een stofzuiger zonder zak is dat je geen stofzuigerzakken meer hoeft aan te schaffen. Dit is uiteraard om kosten te besparen maar ook irritaties wanneer je geen zakken meer in huis hebt.

stofzuiger zonder zak weggooien

2. Direct zien hoe vol de stofbak zit

Voordeel zonder zak

Stofzuigers zonder zak hebben vaak een transparante bak. Kortom, je kunt altijd zien hoe vol de bak zit en of je al de bak moet gaan legen.

stofzuiger zonder vak transparante bak

3. Per ongeluk opgezogen items snel terugvinden

Voordeel zonder zak

Per ongeluk een ring opgezogen? De ring terugvinden in een stofzuigerzak is een vies en lastig klusje. Bij een stofbak gaat dit een stuk makkelijker.

dyson stof wegggooien