Huishouden met hond?

Wanneer je huishouden een of meerdere harige viervoeters heeft dan is het verstandig om een stofzuiger te kiezen met een turboborstel. Dit is een speciale borstel die door roterende bewegingen beter dierenharen kan opzuigen dan een reguliere borstel. Er zijn op de markt veel stofzuigers die geleverd worden met een turboborstel, echter kun je ook kiezen voor een speciaal ‘animal’ model. Bij een speciaal ‘animal’ model weet je zeker dat je stofzuiger met een geschikte borstel en voldoende zuigkracht komt. Helaas zijn deze stofzuiger wel prijzig. Let op! Er zijn dus veel modellen die geschikt zijn voor huisdieren, zo lang de stofzuiger maar de juiste borstel heeft en voldoende zuigkracht.

hond

Klagende medebewoners?

Wanneer er iemand in je huishouden aan het tv kijken is of wellicht muziek aan het luisteren is dan heeft deze persoon liever niet dat je gaat stofzuigen. Daarnaast wil je misschien zelf ook nog wel een muziekje horen tijdens het stofzuigen. Stofzuigers staan er om bekend dat ze veel geluid maken, niet gek gezien de kracht die ze moeten leveren. Toch zijn er tegenwoordig stille stofzuigers op de markt, uiteraard zijn deze stofzuigers niet helemaal stil maar ze produceren wel een stuk minder geluid dan een normale stofzuiger. Wij classificeren een stofzuiger als stil als deze minder dan 60 decibel produceert. Normale stofzuigers produceren tussen de 70 en 80 decibel.

tvkijken

Huishouden met grote ruimtes?

Men beseft vaak pas dat een stofzuiger een te korte snoer heeft wanneer deze al aangeschaft is. Heb je een huishouden met grote ruimtes of niet overal stopcontacten dan is het verstandig om een stofzuiger te kopen met een lange snoer. Gemiddeld hebben stofzuigers een snoer tussen de 5 en 8 meter echter zijn er ook stofzuigers met een langere snoer. Vaak hebben de numatic modellen een lange snoer. Wanneer er in de specificaties wordt gesproken over actieradius is dit de lengte van de snoer plus de lengte van de stofzuiger zelf.

stopcontact

Niet in staat om zwaar te tillen?

Wanneer je slecht te been bent of geen zware objecten mag tillen dan is het verstandig om een kleine stofzuiger te kopen. Op de markt zijn er veel compacte modellen die minder dan 5 kg zijn. Vaak zijn de betere Miele modellen een stuk zwaarder, denk aan 7 en 8 kg. Dit is een flink gewicht met name als je dit ook nog eens de trap op en af moet tillen. Uiteraard kan je ook kiezen voor een steelstofzuiger met een grotere accu. Steelstofzuigers zijn vaak van zichzelf een stuk lichter.

pijnrug

Beste stofzuiger

Heb je niet specifieke eisen en eigenlijk een normaal huishouden. Dan kan je simpelweg kiezen voor de beste stofzuiger. Wij selecteren de beste stofzuiger op basis van consumenten reviews. Over deze stofzuiger zijn consumenten het meeste tevreden. De stofzuiger presteert vaak nog beter dan consumenten hadden verwacht en dat voor een prijs die past bij de kwaliteiten.

trophy