Beste zakloze stofzuigers

Laatste update: 7 februari 2024 door Bram

Als je op zoek bent naar een praktische en efficiënte stofzuiger, dan is een zakloze stofzuiger een goede keuze. Je hoeft geen zorgen te maken over het aanschaffen van nieuwe stofzuigerzakken of over extra kosten, wat het een aantrekkelijke maakt voor veel huishoudens. Bovendien zijn deze stofzuigers zonder zak momenteel krachtig en sommige modellen zijn zelfs stil te noemen.

Op deze pagina vind je alles wat je nodig hebt om de juiste zakloze stofzuiger te vinden. We tonen je de best beoordeelde modellen zonder zak en bieden je goede alternatieven. Daarnaast geven we je informatie over belangrijke factoren waar je op moet letten bij het maken van de juiste keuze.

zakloze stofzuiger
Tegenwoordig zijn zakloze stofzuigers ook voorzien van goede HEPA-filters, hierdoor wordt het fijnstof beter gefilterd (Miele Boost CX1).

De beste stofzuiger zonder zak van 2024

Stofzuigers zonder zak zijn tegenwoordig een populaire keuze onder consumenten. Eén van de belangrijkste redenen is dat je met dit type stofzuiger geen extra kosten hebt voor vervanging van stofzuigerzakken. Wanneer het reservoir vol is, kun je het eenvoudig weggooien in de prullenbak. Hieronder vind je de best beoordeelde stofzuigers zonder zak van 2024.

Bosch Relaxx’x Ultimate BGS7RCL

Bosch Relaxx’x Ultimate BGS7RCL

 • Type stofzuiger: Stofzuiger zonder zak
 • Geluidsniveau: 68 dB
 • Gewicht: 6,7 kg
 • Snoerlengte: 9 meter

Met of zonder zak? Wat wordt beter beoordeeld door consumenten?

Welke groep consumenten is tevredener, degene die kiest voor een stofzuiger met zak of degene die kiest voor een stofzuiger zonder zak? Hieronder vind je een overzicht van de twee best beoordeelde stofzuigers met de beoordeling die door gebruikers zijn gegeven. Dit geeft je een inzicht in de tevredenheid van de consumenten die deze producten gebruiken.

TypeBeoordelingBeste stofzuiger
Met zak9.1Miele Complete C3 EcoLine comfort
Zonder zak9.0Bosch Relaxx’x Ultimate BGS7RCL
In het tabel zie je dat de stofzuiger met zak beter beoordeelt, wordt door de consumenten.
Miele Complete C3 EcoLine Comfort

Met een 9.1 en 1355 reviews is dit de best beoordeelde stofzuiger die op minstens 2 webwinkels te koop is. Deze stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Gemiddeld (70 tot 75 dB). De stofzuiger weegt 8,2 kg. Verder is het een stofzuiger met zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.

Wat zijn dan de voor- en nadelen van een stofzuiger zonder zak

Er zijn zowel voordelen als nadelen te benoemen voor zowel stofzuigers met zak als stofzuigers zonder zak. Hieronder vind je een overzicht van de voor- en nadelen van een stofzuiger zonder zak. Een van de voordelen van een zakloze stofzuiger is lagere kosten, maar het is wel belangrijk om rekening te houden met het feit dat dit type stofzuiger meer onderhoud vereist en over het algemeen een kortere levensduur heeft.

 • Lager kosten: zakloze stofzuigers zijn qua aanschaf een stuk goedkoper dan stofzuiger met zak of steelstofzuigers. Ook heb je geen extra kosten voor stofzuigerzakken.
 • Goedkoper in aanschaf: zakloze stofzuigers zijn over het algemeen goedkoper dan stofzuigers met zak.
 • Makkelijk te legen: zakloze stofzuigers zijn erg makkelijk te legen, met één druk op de knop leeg je het reservoir in de prullenbak.
 • Duurzame keuze: doordat je geen stofzakken nodig hebt hoef je deze ook niet aan te schaffen en weg te gooien wanneer deze vol zijn.
 • Meer onderhoud: een stofzuiger zonder zak heeft wel meer onderhoud nodig, zo moet je af en toe het stofreservoir reinigen. Bij een stofzuiger met zak gooi je gewoon de volle zak weg en het vuil komt niet in contact met je stofzuiger.
 • Kortere levensduur: doordat het vuil en stof in de stofzuiger komt, zal er sneller slijtage optreden en is de levensduur van een zakloze stofzuiger korter.

Een goede goedkope stofzuiger zonder zak (budget keuze)

Over het algemeen zijn stofzuigers zonder zak voordeliger geprijsd dan stofzuigers met zak. Er is een breed scala aan prijzen te vinden voor zakloze stofzuigers, variërend van € 79,- tot € 499,-. Bij het aanschaffen van een betaalbare stofzuiger is het belangrijk om aandacht te besteden aan de beoordelingen van andere gebruikers. Na onderzoek naar budgetvriendelijke stofzuigers met positieve beoordelingen, blijkt de volgende stofzuiger de beste keuze te zijn (onder de € 100,-).

Inventum PJ010

Inventum PJ010

Met een 8.6 en 38 reviews is dit de best beoordeelde budget stofzuiger. Goedkope stofzuiger worden in het algemeen iets slechter beoordeeld, echter is dit nog een absolute topper! De stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Luid (78 dB). De stofzuiger weegt 5 kg. Verder is het een stofzuiger Zonder zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.

Beste zakloze stofzuiger volgens de Consumentenbond

De Consumentenbond vergelijkt en test stofzuigers en het is nuttig om de resultaten van deze onderzoeken te bekijken. In het onderzoek van de Consumentenbond worden diverse criteria beoordeeld, waaronder het vermogen om vuil op te zuigen, het gebruiksgemak, de stofuitstoot, het geluidsniveau, het energieverbruik en de duurzaamheid. Bij de beoordeling van deze factoren krijgt de Miele Boost CX1 de hoogste score (6,8), opvallend is wel dat geen enkele zakloze stofzuiger in dit onderzoek een predicaat heeft gekregen.

Miele CX1 Boost

Miele CX1 Boost

Met een score van 8.9 en 108 reviews is dit ook een goede zakloze stofzuiger. Dit model komt als één van de beste stofzuiger zonder zak uit de test. De stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is met 78 dB luid. De stofzuiger weeg 7,75 kg. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en zuigkracht. Ook is dit model speciaal voor het stofzuigen van dierenharen, zo krijg je een speciale dierenborstel voor het eenvoudig verwijderen van dierenharen.

Welk merk krijgt de beste beoordeling?

De trend van stofzuigers zonder zak heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen. Merken die eerst alleen stofzuigers met zak verkochten, zoals Miele, hebben nu ook zakloze modellen op de markt gebracht.

Benieuwd welk merk het best beoordeeld word door de gebruikers en welk model de hoogste score krijgt? Bekijk dan onderstaande lijst, waarin we de beste keuze per merk hebben opgesomd met de bijbehorende beoordeling van de consumenten.

MerkBeoordelingBeste stofzuiger
AEG8,8AEG LX9-3-OKO
Bosch9.0Bosch Relaxx’x Ultimate BGS7RCL
Dyson8,7Dyson Big Ball Parquet 2
Miele8,9Miele Blizzard CX1 PowerLine Grafietgrijs
Philips8,8Philips XB9185/09
Rowenta8,8Rowenta Silence Force RO7691
Zoals je kunt zien liggen de scores van diverse merken dicht bij elkaar.

Stofzuiger zonder zak ook geschikt voor huisdieren

Voor consumenten die op zoek zijn naar een stofzuiger zonder zak en geschikt voor huisdieren, is er volop keuze. Bij het kiezen van een stofzuiger voor viervoeters is de borstel een belangrijk aspect. Veelal wordt er gebruik gemaakt van een dierenhaarborstel, zoals een turboborstel, voor het opzuigen van dierenharen. Deze borstel is voorzien van een ronddraaiende borstel die de haren uit de vezels haalt.

Naast een geschikte borstel is het belangrijk dat de stofzuiger over voldoende zuigkracht beschikt. Houd er rekening mee dat het gemakkelijker is om haren van een laminaat vloer op te zuigen dan van hoogpolig tapijt. Lees ook meer over de beste stofzuiger voor huisdieren.

Philips FC9334/09 PowerPro Compact

Philips FC9334/09 PowerPro Compact

Met een 8.7 en 4128 reviews is dit de best beoordeelde kleine stofzuiger met zak. De stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Luid (76 dB). De stofzuiger weegt 4.5 kg. Verder is het een stofzuiger Zonder zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.

Alternatieven: Stofzuiger zonder zak top 10

Een stofzuiger die bij jouw huishouden past is belangrijk. Er zijn verschillende modellen met specifieke doeleinden, zoals borstels voor parket of borstels voor het verwijderen van dierenharen. Het is dan ook verstandig om verschillende stofzuigers te vergelijken voordat je een keuze maakt. In onze top 10 vind je de best beoordeelde stofzuigers zonder zak, deze stofzuigers krijgen een goede score van gebruikers. Het is belangrijk om te overwegen wat voor vloeren je hebt en voor wat je de stofzuiger gaat gebruiken om de juiste keuze te maken.

Bosch Relaxx’x Ultimate BGS7RCL
 • Type stofzuiger: Stofzuiger zonder zak
 • Geluidsniveau: 68 dB
 • Gewicht: 6,7 kg
 • Snoerlengte: 9 meter
Rowenta Silence Force RO7691

Met een 8,9 en 422 reviews is dit één van de best beoordeelde zakloze stofzuiger. Deze stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is erg stil (67 dB). De stofzuiger weegt 8,8 kg. Verder is het een stofzuiger Zonder zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.

AEG LX9-3-MG

Met een 8,8 en 72 reviews is dit een goed beoordeelde zakloze stofzuiger. Deze stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is luid (72 dB). De stofzuiger weegt 7,69 kg. Verder is het een stofzuiger Zonder zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€164,00)
Philips FC9334/09 PowerPro Compact

Met een 8.7 en 4128 reviews is dit de best beoordeelde kleine stofzuiger met zak. De stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Luid (76 dB). De stofzuiger weegt 4.5 kg. Verder is het een stofzuiger Zonder zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.

Philips XB9154/09

Liever een stofzuiger zonder zak voor dierenharen? Kies dan voor deze Philips XB9154/09. Dit is één van de krachtigste stofzuigers zonder zak van Philips. Dit model wordt ook geleverd met een turboborstel voor het opzuigen van dierenharen.

Miele CX1 Boost

Met een score van 8.9 en 108 reviews is dit ook een goede zakloze stofzuiger. Dit model komt als één van de beste stofzuiger zonder zak uit de test. De stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is met 78 dB luid. De stofzuiger weeg 7,75 kg. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en zuigkracht. Ook is dit model speciaal voor het stofzuigen van dierenharen, zo krijg je een speciale dierenborstel voor het eenvoudig verwijderen van dierenharen.

Philips PowerPro Expert FC9745/09
 • Type stofzuiger: Stofzuiger zonder zak
 • Geluidsniveau: 75 dB
 • Gewicht: 5,5 kg
 • Snoerlengte: 7 meter
AEG AL61C2ECO 6000 CLEAN

De AEG AL61C2ECO 6000 CLEAN is een duurzame stofzuiger die deels gemaakt is van gerecycled materiaal. Het is een kleine en compacte stofzuiger met veel zuigkracht. Deze stofzuiger is een energiezuinige, maar ook duurzame keuze.

Dyson big ball parquet 2

Deze Dyson Big Ball Parquet 2 is sledestofzuiger van Dyson die speciaal ontwikkelt is voor huishoudens met een kwetsbare vloer. Bij de stofzuiger krijg je dan ook een speciale zuigmond voor parketvloeren. Heb je ook huisdieren in huis, dan is dit geen goede keuze want dit model heeft geen turboborstel.

Verkrijgbaar bij:

coolblue.nl (€299)
Philips PowerPro Compact FC9331/09

Met een 8,7 en 4366 reviews is dit één van de best beoordeelde zakloze stofzuiger. Deze stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is luid (76 dB). De stofzuiger weegt 4,5 kg. Verder is het een stofzuiger Zonder zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.

Belangrijk om te weten bij het kopen van een zakloze stofzuiger

Mocht je nog vragen hebben over zakloze stofzuigers dan kun je ons altijd een berichtje sturen met je vraag. Ook hebben we hieronder nog enkele tips en feitjes opgesomd over zakloze stofzuigers.

 • Bijna elke steelstofzuiger is zakloos, maar er zijn tegenwoordig ook steelstofzuigers die voorzien zijn van een zak (Henry Quick).
 • Met een zakloze stofzuiger heb je lagere kosten, zowel in aanschaf als in gebruik. Zakloze stofzuigers zijn over het algemeen goedkoper dan stofzuigers met zak en je hoeft geen stofzuigerzakken meer te kopen.
 • Met een stofzuiger zonder zak moet je wel rekening houden met meer onderhoud. Af en toe dien je de stofzuiger dan ook goed te reinigen, doe je dit niet dan kan deze verstopt of zelfs kapot gaan.
 • Het opvangcapaciteit van een zakloze stofzuiger is veel kleiner, wel is het heel makkelijk om een zakloze stofzuiger te legen.
 • Let bij het kopen van een stofzuiger zonder zak ook op het soort filter.
 • Wanneer je last hebt van allergieën is een zakloze stofzuiger geen goede keuze, bekijk hier speciale stofzuigers voor allergieën.
 • Type stofzuiger: Stofzuiger zonder zak
 • Geluidsniveau: 68 dB
 • Gewicht: 6,7 kg
 • Snoerlengte: 9 meter

Met een 9.1 en 1355 reviews is dit de best beoordeelde stofzuiger die op minstens 2 webwinkels te koop is. Deze stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Gemiddeld (70 tot 75 dB). De stofzuiger weegt 8,2 kg. Verder is het een stofzuiger met zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.

Met een 8.6 en 38 reviews is dit de best beoordeelde budget stofzuiger. Goedkope stofzuiger worden in het algemeen iets slechter beoordeeld, echter is dit nog een absolute topper! De stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Luid (78 dB). De stofzuiger weegt 5 kg. Verder is het een stofzuiger Zonder zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.

Met een score van 8.9 en 108 reviews is dit ook een goede zakloze stofzuiger. Dit model komt als één van de beste stofzuiger zonder zak uit de test. De stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is met 78 dB luid. De stofzuiger weeg 7,75 kg. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en zuigkracht. Ook is dit model speciaal voor het stofzuigen van dierenharen, zo krijg je een speciale dierenborstel voor het eenvoudig verwijderen van dierenharen.

Met een 8.7 en 4128 reviews is dit de best beoordeelde kleine stofzuiger met zak. De stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Luid (76 dB). De stofzuiger weegt 4.5 kg. Verder is het een stofzuiger Zonder zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.

 • Type stofzuiger: Stofzuiger zonder zak
 • Geluidsniveau: 68 dB
 • Gewicht: 6,7 kg
 • Snoerlengte: 9 meter

Met een 8,9 en 422 reviews is dit één van de best beoordeelde zakloze stofzuiger. Deze stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is erg stil (67 dB). De stofzuiger weegt 8,8 kg. Verder is het een stofzuiger Zonder zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.

Met een 8.7 en 4128 reviews is dit de best beoordeelde kleine stofzuiger met zak. De stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Luid (76 dB). De stofzuiger weegt 4.5 kg. Verder is het een stofzuiger Zonder zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.

Liever een stofzuiger zonder zak voor dierenharen? Kies dan voor deze Philips XB9154/09. Dit is één van de krachtigste stofzuigers zonder zak van Philips. Dit model wordt ook geleverd met een turboborstel voor het opzuigen van dierenharen.

Met een score van 8.9 en 108 reviews is dit ook een goede zakloze stofzuiger. Dit model komt als één van de beste stofzuiger zonder zak uit de test. De stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is met 78 dB luid. De stofzuiger weeg 7,75 kg. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en zuigkracht. Ook is dit model speciaal voor het stofzuigen van dierenharen, zo krijg je een speciale dierenborstel voor het eenvoudig verwijderen van dierenharen.

 • Type stofzuiger: Stofzuiger zonder zak
 • Geluidsniveau: 75 dB
 • Gewicht: 5,5 kg
 • Snoerlengte: 7 meter

De AEG AL61C2ECO 6000 CLEAN is een duurzame stofzuiger die deels gemaakt is van gerecycled materiaal. Het is een kleine en compacte stofzuiger met veel zuigkracht. Deze stofzuiger is een energiezuinige, maar ook duurzame keuze.

Met een 8,7 en 4366 reviews is dit één van de best beoordeelde zakloze stofzuiger. Deze stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is luid (76 dB). De stofzuiger weegt 4,5 kg. Verder is het een stofzuiger Zonder zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.