Op zoek naar de beste steelstofzuiger? Stofzuigerkiezen.nl verzamelt elke dag reviews en prijzen van verschillende webwinkels. Op basis van deze reviews selecteren wij de beste steelstofzuiger. Bij het kopen van een steelstofzuiger is het belangrijk dat je kijkt naar de accuduur en voor welke vloertype de stofzuiger geschikt is, met name de accessoires en stofzuigermonden zijn hierbij belangrijk.

Best beoordeelde steelstofzuiger:
Bosch Unlimited 7 BBS712A
Momenteel is dit de best beoordeelde steelstofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een gemiddelde score van 9.2.

Beste goedkope steelstofzuiger:
Hoover H-FREE 100 HF122RH (€ 149,-)
Met een score van 8,3 en 94 reviews is dit op dit moment de best beoordeelde stofzuiger voor een klein budget.

Beste steelstofzuiger 2022 volgens Consumentenbond:
De Samsung Jet 75 Complete en Dyson V12 Slim Absolute komen als beste uit de test van de Consumentenbond.

Top 10 beste steelstofzuiger van 2022

Omdat niet elke huishouden hetzelfde is en iedereen andere behoeftes heeft, is niet elke beste keuze ook jou beste keuze. Het kan daarom handig zijn om voor jezelf nog enkele steelstofzuigers met elkaar te vergelijken, hieronder vind je dan ook een top 10 met de best beoordeelde steelstofzuiger van 2022. Bij elke steelstofzuiger staan de specificaties en andere belangrijke informatie. Let bij het kopen van een steelstofzuiger onder andere op de volgende factoren:

  • Gebruiksduur
  • Accessoires
  • Gewicht
  • Voor welke vloertype het model geschikt is
  • Filters
  • Geluidsniveau

#1 Bosch Unlimited 7 BBS712A

Best beoordeelde steelstofzuiger

Met een 9.1 en 36 reviews wordt deze stofzuiger erg goed beoordeelt door de gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: Steelstofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is luidt (85 dB). De stofzuiger weegt 2,3 kg. Verder is het een stofzuiger zonder zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. Dit model wordt ook geleverd met een extra accu waardoor deze een gebruiksduur heeft van 80 min. Ook heeft de stofzuiger een handige parkeerstand, hiermee kun je de stofzuiger staand neerzetten tijdens het stofzuigen.


#2 Bosch Flexxo BBH3ALL28

Met een 9.1 en 10 reviews wordt deze stofzuiger erg goed beoordeelt door de gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: Steelstofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is luid (85 dB). De stofzuiger weegt 3,5 kg. Verder is het een stofzuiger zonder zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. Deze stofzuiger heeft een maximale gebruiksduur van 50 min.


#3 Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9879

Met een 9.0 en 183 reviews wordt deze stofzuiger erg goed beoordeelt door de gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: Steelstofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is luidt (82 dB). De stofzuiger weegt 3 kg. Verder is het een stofzuiger zonder zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. Dit model wordt ook geleverd met een extra accu waardoor deze een gebruiksduur heeft van 45 min.


#4 Samsung Jet 70 Turbo

Met een 9.0 en 23 reviews wordt deze Samsung stofzuiger erg goed beoordeeld door zijn gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: steelstofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is erg hoog (86 dB). De stofzuiger weegt 3,2 kg. Deze steelstofzuiger wordt goed beoordeeld door de goede werking, hoge zuigkracht en een maximale gebruiksduur van 40 min.


#5 Philips SpeedPro Max series 8000 XC8049/01

Met een 8,9 en 720 reviews wordt deze Philips stofzuiger erg goed beoordeelt. Deze stofzuiger valt in de categorie: steelstofzuiger. Het geluidsniveau van de stofzuiger is erg hoog (84 dB). De stofzuiger weegt 2,7 kg. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. Ook krijg je bij de stofzuiger veel handige accessoires, heeft deze steelstofzuiger een turbofunctie voor meer zuigkracht en een lange maximale gebruiksduur van 70 min.


#6 Dyson V15 Detect Absolute

Met een 8.9 en 255 reviews wordt deze Dyson stofzuiger erg goed beoordeelt door de gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: steelstofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Gemiddeld (73 dB). De stofzuiger weegt 3 kg. Zoals we van Dyson zijn gewend heeft ook dit model veel zuigkracht, zo is er ook een turbofunctie wanneer er extra veel zuigkracht nodig is en heeft de stofzuigers een maximale gebruiksduur van 60 min.


#7 Dyson V12 Slim Absolute

Beste uit de test van Consumentenbond

Deze Dyson V12 Slim Absolute is één van de nieuwste steelstofzuigers van Dyson. Dit model wordt ook geleverd met de nieuwe stofzuiger mond met groene laser en een turbo zuigmond waarmee je makkelijk dierenharen op kunt zuigen. Dit model krijgt van gebruikers een gemiddelde score van 8.9 en komt als BESTE UIT DE TEST van de Consumentenbond. Het geluidsniveau van de stofzuiger is gemiddeld (73 dB). De stofzuiger weegt 2,4 kg. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. Dit model wordt ook geleverd met een extra accu waardoor deze een gebruiksduur heeft van 60 min.


#8 Dyson V10 Absolute

Met een 8.9 en 875 reviews wordt deze stofzuiger erg goed beoordeelt door de gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: Steelstofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is luidt (87 dB). De stofzuiger weegt 2,7 kg. Verder is het een stofzuiger zonder zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. Dit model wordt ook geleverd met een extra accu waardoor deze een gebruiksduur heeft van 60 min.


#9 Philips SpeedPro Max series 7000

Met een 8,9 en 269 reviews wordt deze Philips stofzuiger erg goed beoordeelt. Deze stofzuiger valt in de categorie: steelstofzuiger. Het geluidsniveau van de stofzuiger is erg hoog (84 dB). De stofzuiger weegt 2,7 kg. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. Ook krijg je bij de stofzuiger veel handige accessoires, zo is de stofzuiger geschikt voor elke vloertype. Ook is de stofzuiger geschikt voor dierenharen en allergieën.


#10 AEG AP81A25COM 8000 ULTIMATE

Met een 4.8 en 86 reviews wordt deze stofzuiger erg goed beoordeelt.. Deze stofzuiger valt in de categorie: steelstofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Hoog (79 dB). De stofzuiger weegt slechts 2,9 kg en heeft een gebruiksduur van 60 minuten. Ook heeft dit model een turboborstel, waarmee de stofzuiger nog meer zuigkracht heeft.

Beste budget steelstofzuiger

Een goede steelstofzuiger is helaas prijzig. Dit komt omdat je graag een steelstofzuiger wilt met voldoende batterijduur en voldoende zuigkracht. Toch zijn er ook goedkopere steelstofzuigers op de markt die ook goed beoordeeld worden. Hieronder vind je de best beoordeelde steelstofzuiger onder de 150 euro.

Hoover H-FREE 100 HF122RH

Beste goedkope steelstofzuiger

De Hoover H-FREE 100 HF122RH is op dit moment de best beoordeelde goedkope steelstofzuiger door consumenten. Deze goedkope steelstofzuiger krijgt van consumenten gemiddelde score van 8.3 uit 93 reviews. De steelstofzuiger heeft een gemiddelde accuduur 40 min en weegt slechts 2.6 kg. Ook is de stofzuiger geschikt voor het opzuigen van dierenharen.

Gemiddeld kost een steelstofzuiger €220. De duurste steelstofzuiger is €949,-. Deze duurdere steelstofzuigers worden vaak geleverd met extra accessoires. De duurste steelstofzuiger (Samsung Bespoke Jet) wordt dan bijvoorbeeld geleverd met een oplaadstation die de steelstofzuiger kan legen.

Met leegstation

De Samsung Bespoke Jet is een krachtige steelstofzuiger die onder andere geschikt is voor kwetsbare vloeren. Het is een vrij dure stofzuiger, maar dat komt onder andere door het laadstation. Dit laadstation kan namelijk de stofzuiger legen, waarna de stofzuiger het vuil opvangt in stofzuigerzak.

Verschillende prijsklasse met beoordeling van consumenten

In het tabel hieronder hebben we de best beoordeelde steelstofzuigers gezet uit verschillende prijsklasse. Ook vind je per beste keuze de beoordeling die consumenten geven. Lees ook de reviews om er achter te komen of goedkoop ook duurkoop is.

PrijsklasseScoreBeste steelstofzuiger in prijsklasse
Onder de €150,-8.3Hoover H-FREE 100 HF122RH
Tussen €150 en €300,-9.1Bosch Flexxo Serie BCH3P2301
Tussen €300 en €450,-9.2Bosch Unlimited 7 BBS712A
Duurder dan €450,-9.0Bosch Unlimited 8 BCS82BL24

Steelstofzuiger met de meeste reviews

Zie hieronder de steelstofzuiger met de meeste consumentenreviews.

Dyson V10 Absolute

Steelstofzuiger met de meeste reviews

Met een 8.9 en 875 reviews wordt deze stofzuiger erg goed beoordeelt door de gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: Steelstofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is luidt (87 dB). De stofzuiger weegt 2,7 kg. Verder is het een stofzuiger zonder zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. Dit model wordt ook geleverd met een extra accu waardoor deze een gebruiksduur heeft van 60 min.

Dyson, Bosch en Philips zijn populaire steelstofzuiger merken

De Dyson steelstofzuigers zijn al jaren lang erg populair. Mede door de sterke accu’s van Dyson en het design van de steelstofzuigers is het merk populair. Toch komen er steeds meer merken bij en worden deze merken ook erg goed beoordeeld. Hieronder vind je per merk het best beoordeel steelstofzuiger.

Bosch Unlimited 7 BBS712A

Best beoordeelde Bosch steelstofzuiger

Met een 9.1 en 36 reviews wordt deze stofzuiger erg goed beoordeelt door de gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: Steelstofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is luidt (85 dB). De stofzuiger weegt 2,3 kg. Verder is het een stofzuiger zonder zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. Dit model wordt ook geleverd met een extra accu waardoor deze een gebruiksduur heeft van 80 min. Ook heeft de stofzuiger een handige parkeerstand, hiermee kun je de stofzuiger staand neerzetten tijdens het stofzuigen.


Dyson V15 Detect Absolute

Best beoordeelde Dyson steelstofzuiger

Met een 8.9 en 255 reviews wordt deze Dyson stofzuiger erg goed beoordeelt door de gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: steelstofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Gemiddeld (73 dB). De stofzuiger weegt 3 kg. Zoals we van Dyson zijn gewend heeft ook dit model veel zuigkracht, zo is er ook een turbofunctie wanneer er extra veel zuigkracht nodig is en heeft de stofzuigers een maximale gebruiksduur van 60 min.


Philips SpeedPro Max series 8000 XC8049/01

Best beoordeelde Philips steelstofzuiger

Met een 8,9 en 720 reviews wordt deze Philips stofzuiger erg goed beoordeelt. Deze stofzuiger valt in de categorie: steelstofzuiger. Het geluidsniveau van de stofzuiger is erg hoog (84 dB). De stofzuiger weegt 2,7 kg. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. Ook krijg je bij de stofzuiger veel handige accessoires, heeft deze steelstofzuiger een turbofunctie voor meer zuigkracht en een lange maximale gebruiksduur van 70 min.


Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9879

Best beoordeelde Rowenta steelstofzuiger

Met een 9.0 en 183 reviews wordt deze stofzuiger erg goed beoordeelt door de gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: Steelstofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is luidt (82 dB). De stofzuiger weegt 3 kg. Verder is het een stofzuiger zonder zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. Dit model wordt ook geleverd met een extra accu waardoor deze een gebruiksduur heeft van 45 min.


Samsung Jet 70 Turbo

Best beoordeelde Samsung steelstofzuiger

Met een 9.0 en 23 reviews wordt deze Samsung stofzuiger erg goed beoordeeld door zijn gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: steelstofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is erg hoog (86 dB). De stofzuiger weegt 3,2 kg. Deze steelstofzuiger wordt goed beoordeeld door de goede werking, hoge zuigkracht en een maximale gebruiksduur van 40 min.

Best beoordeelde steelstofzuiger

Met een 9.1 en 36 reviews wordt deze stofzuiger erg goed beoordeelt door de gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: Steelstofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is luidt (85 dB). De stofzuiger weegt 2,3 kg. Verder is het een stofzuiger zonder zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. Dit model wordt ook geleverd met een extra accu waardoor deze een gebruiksduur heeft van 80 min. Ook heeft de stofzuiger een handige parkeerstand, hiermee kun je de stofzuiger staand neerzetten tijdens het stofzuigen.

Met een 9.1 en 10 reviews wordt deze stofzuiger erg goed beoordeelt door de gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: Steelstofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is luid (85 dB). De stofzuiger weegt 3,5 kg. Verder is het een stofzuiger zonder zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. Deze stofzuiger heeft een maximale gebruiksduur van 50 min.

Met een 9.0 en 183 reviews wordt deze stofzuiger erg goed beoordeelt door de gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: Steelstofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is luidt (82 dB). De stofzuiger weegt 3 kg. Verder is het een stofzuiger zonder zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. Dit model wordt ook geleverd met een extra accu waardoor deze een gebruiksduur heeft van 45 min.

Met een 9.0 en 23 reviews wordt deze Samsung stofzuiger erg goed beoordeeld door zijn gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: steelstofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is erg hoog (86 dB). De stofzuiger weegt 3,2 kg. Deze steelstofzuiger wordt goed beoordeeld door de goede werking, hoge zuigkracht en een maximale gebruiksduur van 40 min.

Met een 8,9 en 720 reviews wordt deze Philips stofzuiger erg goed beoordeelt. Deze stofzuiger valt in de categorie: steelstofzuiger. Het geluidsniveau van de stofzuiger is erg hoog (84 dB). De stofzuiger weegt 2,7 kg. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. Ook krijg je bij de stofzuiger veel handige accessoires, heeft deze steelstofzuiger een turbofunctie voor meer zuigkracht en een lange maximale gebruiksduur van 70 min.

Met een 8.9 en 255 reviews wordt deze Dyson stofzuiger erg goed beoordeelt door de gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: steelstofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Gemiddeld (73 dB). De stofzuiger weegt 3 kg. Zoals we van Dyson zijn gewend heeft ook dit model veel zuigkracht, zo is er ook een turbofunctie wanneer er extra veel zuigkracht nodig is en heeft de stofzuigers een maximale gebruiksduur van 60 min.

Beste uit de test van Consumentenbond

Deze Dyson V12 Slim Absolute is één van de nieuwste steelstofzuigers van Dyson. Dit model wordt ook geleverd met de nieuwe stofzuiger mond met groene laser en een turbo zuigmond waarmee je makkelijk dierenharen op kunt zuigen. Dit model krijgt van gebruikers een gemiddelde score van 8.9 en komt als BESTE UIT DE TEST van de Consumentenbond. Het geluidsniveau van de stofzuiger is gemiddeld (73 dB). De stofzuiger weegt 2,4 kg. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. Dit model wordt ook geleverd met een extra accu waardoor deze een gebruiksduur heeft van 60 min.

Met een 8.9 en 875 reviews wordt deze stofzuiger erg goed beoordeelt door de gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: Steelstofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is luidt (87 dB). De stofzuiger weegt 2,7 kg. Verder is het een stofzuiger zonder zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. Dit model wordt ook geleverd met een extra accu waardoor deze een gebruiksduur heeft van 60 min.

Met een 8,9 en 269 reviews wordt deze Philips stofzuiger erg goed beoordeelt. Deze stofzuiger valt in de categorie: steelstofzuiger. Het geluidsniveau van de stofzuiger is erg hoog (84 dB). De stofzuiger weegt 2,7 kg. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. Ook krijg je bij de stofzuiger veel handige accessoires, zo is de stofzuiger geschikt voor elke vloertype. Ook is de stofzuiger geschikt voor dierenharen en allergieën.

Met een 4.8 en 86 reviews wordt deze stofzuiger erg goed beoordeelt.. Deze stofzuiger valt in de categorie: steelstofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Hoog (79 dB). De stofzuiger weegt slechts 2,9 kg en heeft een gebruiksduur van 60 minuten. Ook heeft dit model een turboborstel, waarmee de stofzuiger nog meer zuigkracht heeft.

Beste goedkope steelstofzuiger

De Hoover H-FREE 100 HF122RH is op dit moment de best beoordeelde goedkope steelstofzuiger door consumenten. Deze goedkope steelstofzuiger krijgt van consumenten gemiddelde score van 8.3 uit 93 reviews. De steelstofzuiger heeft een gemiddelde accuduur 40 min en weegt slechts 2.6 kg. Ook is de stofzuiger geschikt voor het opzuigen van dierenharen.

Met leegstation

De Samsung Bespoke Jet is een krachtige steelstofzuiger die onder andere geschikt is voor kwetsbare vloeren. Het is een vrij dure stofzuiger, maar dat komt onder andere door het laadstation. Dit laadstation kan namelijk de stofzuiger legen, waarna de stofzuiger het vuil opvangt in stofzuigerzak.

Steelstofzuiger met de meeste reviews

Met een 8.9 en 875 reviews wordt deze stofzuiger erg goed beoordeelt door de gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: Steelstofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is luidt (87 dB). De stofzuiger weegt 2,7 kg. Verder is het een stofzuiger zonder zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. Dit model wordt ook geleverd met een extra accu waardoor deze een gebruiksduur heeft van 60 min.

Best beoordeelde Bosch steelstofzuiger

Met een 9.1 en 36 reviews wordt deze stofzuiger erg goed beoordeelt door de gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: Steelstofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is luidt (85 dB). De stofzuiger weegt 2,3 kg. Verder is het een stofzuiger zonder zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. Dit model wordt ook geleverd met een extra accu waardoor deze een gebruiksduur heeft van 80 min. Ook heeft de stofzuiger een handige parkeerstand, hiermee kun je de stofzuiger staand neerzetten tijdens het stofzuigen.

Best beoordeelde Dyson steelstofzuiger

Met een 8.9 en 255 reviews wordt deze Dyson stofzuiger erg goed beoordeelt door de gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: steelstofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Gemiddeld (73 dB). De stofzuiger weegt 3 kg. Zoals we van Dyson zijn gewend heeft ook dit model veel zuigkracht, zo is er ook een turbofunctie wanneer er extra veel zuigkracht nodig is en heeft de stofzuigers een maximale gebruiksduur van 60 min.

Best beoordeelde Philips steelstofzuiger

Met een 8,9 en 720 reviews wordt deze Philips stofzuiger erg goed beoordeelt. Deze stofzuiger valt in de categorie: steelstofzuiger. Het geluidsniveau van de stofzuiger is erg hoog (84 dB). De stofzuiger weegt 2,7 kg. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. Ook krijg je bij de stofzuiger veel handige accessoires, heeft deze steelstofzuiger een turbofunctie voor meer zuigkracht en een lange maximale gebruiksduur van 70 min.

Best beoordeelde Rowenta steelstofzuiger

Met een 9.0 en 183 reviews wordt deze stofzuiger erg goed beoordeelt door de gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: Steelstofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is luidt (82 dB). De stofzuiger weegt 3 kg. Verder is het een stofzuiger zonder zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht. Dit model wordt ook geleverd met een extra accu waardoor deze een gebruiksduur heeft van 45 min.

Best beoordeelde Samsung steelstofzuiger

Met een 9.0 en 23 reviews wordt deze Samsung stofzuiger erg goed beoordeeld door zijn gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: steelstofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is erg hoog (86 dB). De stofzuiger weegt 3,2 kg. Deze steelstofzuiger wordt goed beoordeeld door de goede werking, hoge zuigkracht en een maximale gebruiksduur van 40 min.