Beste Miele stofzuiger op basis van consumenten reviews (2022)

Op deze pagina lees je alles over de Miele stofzuiger. Ook vind je de beste Miele stofzuiger op basis van consumenten reviews. Een fabrikant kan wel zeggen dat het de beste keuze is, maar het is de consument die de stofzuiger moet gebruiken en het best kan beoordelen. Daarom hebben we gekeken naar hoe de consumenten de stofzuigers van Miele beoordelen en welke score ze de stofzuigers geven. Ook laten we zien wat de verschillen zijn tussen verschillende Miele stofzuigers, zo zijn er verschillende Miele series.

Beste overall:
Miele Complete C3 EcoLine Comfort
Deze stofzuiger van Miele krijgt een gemiddelde score van 9.5 van de gebruikers. Dit maakt dit model van Miele de beste beoordeelde Miele stofzuiger.

Beste budget keuze:
Miele Complete C2 EcoLine Tango Grafietgrijs
Dit model is één van de goedkoopste stofzuigers van Miele, toch krijgt de stofzuiger een goede beoordeling van gebruikers (8.9).

Miele stofzuiger zonder zak:
Miele Boost CX1 Cat & Dog
Liever een stofzuiger zonder zak? Kies dan voor deze stofzuiger, dit model krijgt een gemiddelde score van 8.8 van gebruikers.

Beste steelstofzuiger van Miele:
Miele Triflex HX2 Cat & Dog Obsidiaanzwart
Deze steelstofzuiger wordt door gebruikers erg goed beoordeeld en komst als “beste uit de test” van de Consumentenbond.

Welke Miele moet je kiezen?

Zoals je misschien al hebt kunnen zien zijn er veel verschillende Miele stofzuigers. De stofzuigers zijn makkelijk te onderscheiden door naar de naam van het model te kijken. Kijk je bijvoorbeeld naar de Miele Complete C3 EcoLine Comfort, dan kun je zien dat dit model uit de Complete C3 serie komt en geleverd wordt in de EcoLine Comfort uitvoering. Hieronder hebben we een overzichtelijke lijst gemaakt met lijnen en uitvoeringen:

Miele serie:

 • Miele C1: Compact en functioneel.
 • Miele C2: Iets groter maar wat veelzijdiger dan de C1.
 • Miele C3: Krachtiger en grotere Miele stofzuigers.
 • Miele CX: dit zijn de stofzuigers zonder zak.
 • Miele HX: deze lijn bestaat uit steelstofzuigers.

Verschillende uitvoeringen:

 • Ecoline: meer energie efficient, geschikte keuze voor mensen die willen besparen op energie.
 • Powerline: geschikt voor verschillende type vloeren (krachtiger dan de Ecoline).
 • Cat & Dog: heeft een turboborstel voor haren en actief-air-clean-filter tegen onaangename geurtjes.
 • Parquet: heeft een parketborstel, dus te gebruiken op harde vloeren.
 • Total Care: een veelzijdige stofzuiger, lees goed wat deze stofzuiger extra levert.
 • Silence: een ‘stille’ stofzuiger. Je kan nog radio of tv kan kijken tijdens het stofzuigen.
 • Comfort: stofzuiger te bedienen vanaf het handvat en eenvoudig te manoeuvreren.

Momenteel de beoordeelde Miele stofzuiger door gebruikers:

Miele Complete C3 EcoLine Comfort

Best beoordeelde Miele stofzuiger

Met een 9.5 en 15 reviews is dit de best beoordeelde stofzuiger die op minstens 2 webwinkels te koop is. Deze stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Gemiddeld (70 tot 75 dB). De stofzuiger weegt 8,2 kg. Verder is het een stofzuiger met zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.

Wat zegt Miele zelf over haar stofzuigers?

 1. Kwaliteit – Getest met gemiddeld 20 jaar in gebruik – elke dag dezelfde performance leveren.
 2. Performance – Het systeem levert krachtige zuigkracht ongeacht het oppervlak dat wordt gereinigd.
 3. Filtering – Het unieke filtersysteem van Miele genaamd AirClean vangt en behoudt meer dan 99,9% van alle longschadelijke deeltjes.
 4. Gemak – Opvallend intuïtief past een Miele stofzuiger zich aan en zorgt voor een complete verzorging van vloer tot plafond.
 5. Ontworpen speciaal voor jou – Miele produceert veel verschillende soorten stofzuigers, zo kun je altijd de stofzuiger kiezen die perfect bij jou past.

Beste Miele stofzuiger onder 200 euro (budget keuze)

Gemiddeld gezien zijn Miele stofzuigers redelijk prijzig al hebben ze geen extreem dure stofzuigers zoals Dyson. Miele levert echte kwaliteit stofzuigers maar hier leg je dus ook altijd een redelijke prijs voor neer. Zie hieronder de best beoordeelde Miele stofzuiger onder de 200 euro. Daarnaast laten wij ook nog de best beoordeelde Miele stofzuiger zien boven de 400 euro, dit is een steelstofzuiger en deze zijn over het algemeen een stuk duurder.

Miele Complete C2 EcoLine

Budget keuze

Deze Miele Complete C2 Ecoline behoort tot de goedkoopste stofzuigers van Miele. Naast dat dit een goede goedkope Miele stofzuiger is, wordt dit model ook goed beoordeelt door gebruikers. Dit model krijgt dan ook een gemiddelde score van 8.9. Ook komt dit model uit de Ecoline en dat houdt in dat de stofzuiger energiezuiniger is dan stofzuigers uit andere series.

Gemiddeld kost een Miele stofzuiger €265,- De duurste Miele stofzuiger is €789,-

Aan de steelstofzuigers van Miele hangt een aardig prijskaartje. Zo is de duurste stofzuiger van Miele een steelstofzuiger en deze kost maar liefst €789,-. Bekijk hieronder wat de best beoordeelde Miele steelstofzuiger is van dit moment. Dit model komt ook als “beste uit de test” bij de Consumentenbond.

Miele Triflex HX2 Cat & Dog Obsidiaanzwart

Best Miele steelstofzuiger

Gemiddeld kosten stofzuigers €232. Deze stofzuiger is wat prijziger. Je betaalt vaak voor extra zuigkracht, functies maar ook duurzaamheid. Zie hier een goede stofzuiger boven de 600 euro. Deze stofzuiger wordt geleverd met een extra accu en heeft een turboborstel voor het opzuigen van dierenharen. Ook komt deze Miele stofzuiger als beste uit de test van de Consumentenbond.

Miele stofzuiger met de meeste reviews

Zie hieronder de Miele stofzuiger met de meeste reviews. Deze stofzuiger is dus het vaakste door consumenten beoordeeld. Oordeel zelf maar of dit dan ook een juiste stofzuiger is om te kopen!

Miele Complete C3 EcoLine Black Diamond

Miele stofzuiger met de meeste reviews

De Miele Complete C3 EcoLine Black Diamond is de meest beoordeelde stofzuiger van Miele. Dit model is door meer dan 1300 consumenten beoordeelt en krijgt een gemiddelde score van 9.1. Deze hoeveelheid beoordelingen en score geeft aan dat de stofzuiger door veel consumenten als erg goed beoordeeld en daardoor een vertrouwde keuze is.

Miele stofzuiger met of zonder zak of toch een steelstofzuiger?

Miele heeft verschillende soorten stofzuigers, zo kun je kiezen voor een stofzuiger met of zonder zak. Wil je liever draadloos stofzuigen dan kun je ook kiezen voor een steelstofzuiger. Steelstofzuigers zijn over het algemeen duurder en dit is ook bij Miele het geval. Bekijk hieronder de best beoordeelde stofzuigers per model, hierbij zie je ook de score die het model heeft gekregen van de consumenten en de aanschafprijs.

ModelBeoordelingPrijsBeste keuze
Stofzuiger met zak9.5€359,-Miele Complete C3 EcoLine Comfort
Stofzuiger zonder zak8.8€331,-Miele Boost CX1 Cat & Dog
Steelstofzuiger8.2€669,-Miele Triflex HX2 Cat & Dog Obsidiaanzwart

#1 Miele Complete C3 EcoLine Comfort

Best beoordeelde Miele stofzuiger met zak

Met een 9.5 en 15 reviews is dit de best beoordeelde stofzuiger die op minstens 2 webwinkels te koop is. Deze stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Gemiddeld (70 tot 75 dB). De stofzuiger weegt 8,2 kg. Verder is het een stofzuiger met zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.


#2 Miele CX1 Boost

Best Miele stofzuiger zonder zak

Met een score van 8.9 en 108 reviews is dit ook een goede zakloze stofzuiger. Dit model komt als één van de beste stofzuiger zonder zak uit de test. De stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is met 78 dB luid. De stofzuiger weeg 7,75 kg. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en zuigkracht. Ook is dit model speciaal voor het stofzuigen van dierenharen, zo krijg je een speciale dierenborstel voor het eenvoudig verwijderen van dierenharen.


#3 Miele Triflex HX2 Cat & Dog Obsidiaanzwart

Best beoordeelde steelstofzuiger van Miele

Gemiddeld kosten stofzuigers €232. Deze stofzuiger is wat prijziger. Je betaalt vaak voor extra zuigkracht, functies maar ook duurzaamheid. Zie hier een goede stofzuiger boven de 600 euro. Deze stofzuiger wordt geleverd met een extra accu en heeft een turboborstel voor het opzuigen van dierenharen. Ook komt deze Miele stofzuiger als beste uit de test van de Consumentenbond.

Uitleg: Miele C1 C2 C3 verschil

Nog even ter verduidelijking: de Miele stofzuigers met zak zijn onder te verdelen in verschillende series: C1, C2 en C3. Elke serie bestaat weer uit verschillende modellen, die weer in een andere uitvoering te verkrijgen zijn. Bij het kiezen van een Miele stofzuiger kun je dan eerst kijken naar serie, zo is de C1 serie klein en compact, C2 is wat groter en krachtiger en de C3 het grootst en het meest krachtig.

Vervolgens kijk je naar de uitvoering, zo kun je kiezen voor een Cat & Dog uitvoering. Deze modellen zijn geschikt voor huishoudens met dieren, zo wordt de stofzuiger geleverd met een speciale dierenharenborstel. Ook is er een zogeheten comfortline, deze modellen zijn dan weer voorzien van extra comfort en worden geleverd met een stang met ergonomische stang.

Verschil Miele C3 Ecoline en Powerline

Nog een voorbeeld tussen verschillende modellen. Er een Miele C3 Ecoline en Miele C3 Powerline. Hierbij zijn de stofzuigers in de Ecoline ontwikkeld voor efficiëntie en de stofzuigers uit de Powerline hebben meer zuigkracht waardoor de stofzuiger geschikt is voor allerlei vloertypen. Het belangrijkste is dan goed dat je kijkt naar je eigen situatie en hierop het model kiest dat past bij jouw huishouden.

Miele C3 Ecoline

Miele C3 Ecoline
Bekijk de: Miele C3 Ecoline

Miele C3 Powerline

Miele c3 powerline
De Miele C3 Powerline

Bekijk hieronder de verschillen tussen de Miele C3 Ecoline en C3 Powerline. Op het oog is er weinig verschil te zien, maar het grootste verschil zit onder de motorkap van de stofzuigers. Zo is de Ecoline ontwikkeld voor efficiëntie en daardoor energiezuiniger. De C3 Powerline is dan ontwikkeld voor meer zuigkracht waardoor de stofzuiger weer geschikt is voor andere vloertypes.

Best beoordeelde Miele stofzuiger

Met een 9.5 en 15 reviews is dit de best beoordeelde stofzuiger die op minstens 2 webwinkels te koop is. Deze stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Gemiddeld (70 tot 75 dB). De stofzuiger weegt 8,2 kg. Verder is het een stofzuiger met zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.

Budget keuze

Deze Miele Complete C2 Ecoline behoort tot de goedkoopste stofzuigers van Miele. Naast dat dit een goede goedkope Miele stofzuiger is, wordt dit model ook goed beoordeelt door gebruikers. Dit model krijgt dan ook een gemiddelde score van 8.9. Ook komt dit model uit de Ecoline en dat houdt in dat de stofzuiger energiezuiniger is dan stofzuigers uit andere series.

Best Miele steelstofzuiger

Gemiddeld kosten stofzuigers €232. Deze stofzuiger is wat prijziger. Je betaalt vaak voor extra zuigkracht, functies maar ook duurzaamheid. Zie hier een goede stofzuiger boven de 600 euro. Deze stofzuiger wordt geleverd met een extra accu en heeft een turboborstel voor het opzuigen van dierenharen. Ook komt deze Miele stofzuiger als beste uit de test van de Consumentenbond.

Miele stofzuiger met de meeste reviews

De Miele Complete C3 EcoLine Black Diamond is de meest beoordeelde stofzuiger van Miele. Dit model is door meer dan 1300 consumenten beoordeelt en krijgt een gemiddelde score van 9.1. Deze hoeveelheid beoordelingen en score geeft aan dat de stofzuiger door veel consumenten als erg goed beoordeeld en daardoor een vertrouwde keuze is.

Best beoordeelde Miele stofzuiger met zak

Met een 9.5 en 15 reviews is dit de best beoordeelde stofzuiger die op minstens 2 webwinkels te koop is. Deze stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Gemiddeld (70 tot 75 dB). De stofzuiger weegt 8,2 kg. Verder is het een stofzuiger met zak. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en de zuigkracht.

Best Miele stofzuiger zonder zak

Met een score van 8.9 en 108 reviews is dit ook een goede zakloze stofzuiger. Dit model komt als één van de beste stofzuiger zonder zak uit de test. De stofzuiger valt in de categorie: Traditionele stofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is met 78 dB luid. De stofzuiger weeg 7,75 kg. De stofzuiger wordt goed beoordeeld vanwege de kwaliteit van de stofzuiger en zuigkracht. Ook is dit model speciaal voor het stofzuigen van dierenharen, zo krijg je een speciale dierenborstel voor het eenvoudig verwijderen van dierenharen.

Best beoordeelde steelstofzuiger van Miele

Gemiddeld kosten stofzuigers €232. Deze stofzuiger is wat prijziger. Je betaalt vaak voor extra zuigkracht, functies maar ook duurzaamheid. Zie hier een goede stofzuiger boven de 600 euro. Deze stofzuiger wordt geleverd met een extra accu en heeft een turboborstel voor het opzuigen van dierenharen. Ook komt deze Miele stofzuiger als beste uit de test van de Consumentenbond.