De beste Dyson stofzuiger voor jouw huishouden op basis van eerlijke reviews

Stofzuigerkiezen.nl ❤️ data

Stofzuigerkiezen.nl luistert niet naar de marketing budgetten of naar zogenaamde experts. Wij luisteren enkel naar de consument. Op basis van consumentenreviews selecteren wij de beste stofzuigers. Wil je andere consumenten helpen? Laat een goede review achter! Ons heb je al geholpen door op deze website te zijn, wij verdienen een commissie bij een verkochte stofzuiger.


Welke Dyson moet je kiezen?

Dyson heeft veel verschillende modellen stofzuigers, denk aan traditionele stofzuiger, steelstofzuigers en robotstofzuigers. Vooral de steelstofzuigers van Dyson zijn erg populair, maar welke stofzuiger van Dyson moet je kiezen? Op deze pagina vertellen we welke soorten Dyson’s er zijn, wat de verschillen zijn en wat de beste keuzes zijn.

Overall beste Dyson (steelstofzuiger) 🏆:

Dyson V15 Detect Absolute
De Dyson V15 Detect is de nieuwste steelstofzuiger van Dyson. Dit model heeft veel zuigkracht en de nieuwste functies.

Budget keuze

Dyson Big Ball Parquet 2
De traditionele stofzuigers van Dyson zijn het laagst geprijsd. Deze stofzuiger is voorzien van een stekker en is niet afhankelijk van een accu.

Populairste keuze:

Dyson V12 Slim Absolute
Momenteel is dit het meest verkochte model van Dyson. Deze stofzuiger heeft minder zuigkracht dan de V15, maar is ook een stuk lager geprijsd.

Tip! Heb je alleen kwetsbare harde vloer? Kies dan voor een Dyson Omni Glide, dit model is voorzien van twee zachte borstels.

Beste Dyson steelstofzuiger

Momenteel is de Dyson V15 de beste steelstofzuiger van Dyson. Dit model wordt door gebruikers erg goed beoordeelt. De stofzuiger heeft het meeste zuigkracht en is voorzien van de nieuwste functies, waaronder een groene laser die vuil zichtbaar maakt. Ook zit er een piëzo sensor in de stofzuiger die de kleinste deeltjes telt en zorgt voor meer zuigkracht wanneer dit nodig is.

Dyson V15 Detect Absolute

Met een 8.9 en 255 reviews wordt deze Dyson stofzuiger erg goed beoordeelt door de gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: steelstofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Gemiddeld (73 dB). De stofzuiger weegt 3 kg. Zoals we van Dyson zijn gewend heeft ook dit model veel zuigkracht, zo is er ook een turbofunctie wanneer er extra veel zuigkracht nodig is en heeft de stofzuigers een maximale gebruiksduur van 60 min.

Toch wel een beetje waar….

De Dyson steelstofzuiger is tegenwoordig zo populair omdat een groot deel van de mannen in Nederland gek is op technologische hoogstandjes. Geef de gemiddelde 30’er een espresso apparaat van 1000 euro en deze kerel is binnen 2 weken een echte barista. Wil je man aan het stofzuigen krijgen en wil je ook nog eens dat hij er goed in wordt? Onmogelijk behalve met een Dyson steelstofzuiger. Ojaa, deze kan dan gelijk naast de nieuwste bladblazer of rookoven.

Dan toch de goedkoopste Dyson stofzuiger van dit moment

We halen elke dag prijzen en reviews op van Dyson stofzuigers. Over het algemeen zijn Dyson stofzuigers prijzig en vinden we dit helemaal niet erg, we willen tenslotte een technologisch hoogstandje. Momenteel ligt de prijsrange van de Dyson stofzuigers tussen de € 299,- en € 849,-. Wil je dan toch de goedkoopste van dit moment, zie hieronder de goedkoopste Dyson van dit moment.

Dyson Big Ball Parquet 2

De Dyson Big Ball Parquet is een stofzuiger met draad. Je bent dus niet afhankelijk van de accuduur van de stofzuiger. Deze traditionele stofzuigers zijn een stuk goedkoper dan de steelstofzuigers van Dyson. Bij dit model krijg je ook en parketborstel, waardoor de stofzuiger ook geschikt is voor kwetsbare vloeren.

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€449,00)

Verschil tussen de Dyson V11 en V10

Het grote verschil tussen de Dyson V11 en de Dyson V10 is het LCD display. De nieuwe V11 van Dyson heeft namelijk een LCD display. Daarnaast is Dyson bij de V11 lijn afgestapt van de Parquet en Motorhead. De Dyson V11 lijn heeft nog wel een Animal en Absolute. Een ander groot verschil met de Dyson v10 lijn is de mogelijkheid tot een Torque vloerzuigmond. Deze borstel past zich automatisch aan op alle vloertypen, kortom het switchen van borstel wordt minder relevant.

Hieronder meer informatie over welke versies van de V11 een Torque opzetstuk hebben. De aanschaf van de Dyson V11 met deze torque vloerzuigmond is dan ook aan te raden voor mensen met zowel laminaat als tapijt, heb je echter enkel harde vloeren of tapijt dan is wellicht een parketstofzuiger voldoende en hoef je niet je portemonnee te trekken voor een V11.

Dyson Cyclone V10 Motorhead

De stofzuiger met de meeste reviews willen we je niet onthouden. We zien meestal dat enorm veel reviews niet ten goede komt van de gemiddelde score echter scoort deze topper alsnog een 8.8. In totaal zijn er dus 1377 reviews gevonden. Met dit aantal is het de stofzuiger met de meeste consumentenreviews die wij kunnen vinden.

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€514,00)

Dyson V11 Total Clean

De Dyson V11 Total Clean is voorzien van alle accessoires die je nodig hebt voor de Dyson V11. Zo krijg je bij dit model een zachte borstel voor kwetsbare vloeren en een turboborstel voor zachte vloeren. Dit model heeft veel zuigkracht en een lange accuduur.

Verkrijgbaar bij:

coolblue.nl (€599,00)

Dyson met de meeste reviews

De stofzuiger met de meeste reviews willen we je niet onthouden. We zien meestal dat enorm veel reviews niet ten goede komt van de gemiddelde score echter scoort deze topper alsnog een 8.8. In totaal zijn er dus 1377 reviews gevonden. Met dit aantal is het de stofzuiger met de meeste consumentenreviews die wij kunnen vinden.

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€514,00)

Hoe kies je de beste Dyson?

Een stofzuiger van Dyson wordt door veel consumenten gezien als een waardevolle aanvulling in het huishouden. Een waardevolle maar ook zeker flinke investering, kortom je wilt absoluut de juiste Dyson stofzuiger kiezen. 

Het merk Dyson is naast stofzuigers ook bekend om haar ventilatoren, luchtreinigers, lampen, handdrogers en haarverzorging producten. Binnen de stofzuigerwereld hoort Dyson absoluut bij de toppers. Wat Dyson krachtig maakt binnen de stofzuiger wereld is dat ze zich duidelijk weten de onderscheiden met de diverse modellen die ze op de markt brengen. Modellen die keer op keer in de smaak vallen bij talloze consumenten.

1. De technologie van een Dyson stofzuiger

Alle Dyson stofzuigers zijn zonder zak en maken gebruik van cycloon technologie. Dit wil zeggen dat een krachtige motor een zeer sterke luchtstroom genereert die stof en vuil in een stofreservoir slingert.

2. Welke modellen zijn populair?

Steelstofzuigers: net zo krachtig als een stofzuiger met snoer echter dan enorm veel bewegingsvrijheid. Nadelen? Je betaalt uiteraard extra voor deze ‘voordelen’ daarnaast is een steelstofzuiger niet geschikt om zeer lang te stofzuigen. Meer informatie op dyson.nl

Sledestofzuigers: dit model kennen we als de traditionele stofzuiger. Dyson onderscheidt zich in deze markt met de enorme zuigkracht, de filters die niet gewassen hoeven te worden en de ‘ball’ technologie. Een stofzuiger die altijd weer overeind komt als hij omvalt. Meer informatie op dyson.nl

3. Steelstofzuiger modellen: Motorhead, Fluffy en Absolute.

Het verschil zit vaak in de meegeleverde accessoires, de hoofdborstel van de stofzuiger en de grootte van het stofreservoir. De absolute is vaak de duurdere variant aangezien deze met meerdere borstels komt. De motorhead is vaak het basis model.

 • Motorhead: basis model, minste extra accessoires.
 • Fluffy: speciale zachte borstels voor harde, kwetsbare vloeren. Heeft ook extra opzetstukken.
 • Absolute: De meest uitgebreide steelstofzuiger. Borstels en accessoires voor alle vloersoorten.

Dyson heeft inmiddels al de V15 op de markt gebracht. Oudere modellen zijn de V11, V10, V8, V7 en V6. Een veel gestelde vraag van consumenten is : “wat zijn de verschillen tussen de verschillende modellen?”. Zie hier de verschillen tussen gebruiksduur, stofreservoir en geluidsniveau.

Gebruiksduur per model

ModellenGebruiksduur
V825 minuten
V1045 minuten
V1160 minuten
V1230 minuten
V1560 minuten
Let op: gebruiksduur bij de laagste stand

Grootte stofreservoir per model

ModellenGrootte stofreservoir
V80,54 L
V100,76 L
V110,76 L
V120,35 L
V150,77 L
Inhoud van het reservoir per model

Geluidsniveau per model

ModellenGeluidsniveau
V882 dB
V1087 dB
V1182 dB
V1273 dB
V1573 dB
Geluidsniveau van de verschillende

Kortom, wanneer kiezen voor een Dyson stofzuiger?

 • Wanneer je geen gebruikt wilt maken van stofzuigerzakken. Alle stofzuigers van Dyson zijn namelijk zonder zak.
 • Als je een stofzuiger en kruimelzuiger in één stofzuiger wilt hebben.
 • Je wilt betalen voor gemak – Dyson stofzuigers zijn namelijk makkelijk in gebruik.
 • Je wilt betalen voor kwaliteit – Dyson stofzuigers hebben veel zuigkracht maar dit zie je ook terug in de prijs.

Dyson V11 serie

Volgens de website van Dyson zijn er momenteel de volgende V11 modellen: V11 Total Clean en de Dyson V11 Motorhead. De grootste verschillen tussen beide modellen zit hem vooral in de accessoires. Zo krijg je bij de Dyson V11 Total Clean alle accessoires voor het V11 model, zie hieronder de lijst met accessoires van de Dyson V11 Total Clean:

 • Flexibel tussenstuk
 • Gemotoriseerde combizuigmond
 • Parketborstel
 • Kierenzuigmond
 • 2-in-1 accessoire (meubelzuigmond & zachte afstofborstel)
 • Flexibel verlengstuk
 • Muuroplaadstation

De Dyson V11 Motorhead wordt geleverd zonder parketborstel en flexibele verlengstukken.

Dyson V11 Total Clean

De Dyson V11 Total Clean is voorzien van alle accessoires die je nodig hebt voor de Dyson V11. Zo krijg je bij dit model een zachte borstel voor kwetsbare vloeren en een turboborstel voor zachte vloeren. Dit model heeft veel zuigkracht en een lange accuduur.

Verkrijgbaar bij:

coolblue.nl (€599,00)

Wat zegt de consument over de V11?

De consument beoordeeld deze stofzuiger met name als een top stofzuiger aangezien ze hem snel in gebruik kunnen nemen. De stofzuiger heb je als ware altijd bij de hand. Dit is uiteraard bijzonder aangezien er goedkopere varianten zijn die ook draadloos zijn.

Er is geen duidelijk ander aspect die ervoor zorgt dat de consument voor deze steelstofzuiger kiest i.p.v. goedkopere varianten. Het lijkt erop dat deze stofzuiger op meerdere aspecten beter presteert waardoor hij in een overall plaatje zo goed wordt beoordeeld. De stofzuiger presteert goed op meerdere oppervlaktes, heeft fijne opzetstukken en is niet te zwaar of maakt niet teveel lawaai.

Welk Dyson moet je nu kiezen?

Heb je alleen een laminaat vloer dan is het verstandig om te kiezen voor een Dyson met een parketborstel (fluffyborstel). Hier bij heb je de keuze uit de Dyson V15 Absolute, maar je kunt ook kiezen voor de Dyson Omni-Glide.

Wanneer je huisdieren hebt is het verstandig om te kiezen voor een stofzuiger met een dierenhaarborstel. Ook hiervoor zou je kunnen kiezen voor de Dyson V15, maar je kunt ook voor een goedkopere variant kiezen: Dyson V12 Slim Absolute

Heb je een groot huishouden en wil je de stofzuiger vaak en lang gebruiken dan is het wellicht verstandig om rekening te houden met de gebruiksduur en de grootte van de stofreservoir. Kies hier bijvoorbeeld voor de Dyson Outsize Absolute.

Let op de prijs! De stofzuigers kunnen nogal van prijs verschillen over de tijd dus het is verstandig om de prijs in de gate te houden en de stofzuiger aan te schaffen op een laag prijspunt.

Kortom welke Dyson is geschikt voor jou:

Uiteraard altijd goed de prijs monitoren!

Met een 8.9 en 255 reviews wordt deze Dyson stofzuiger erg goed beoordeelt door de gebruikers. Deze stofzuiger valt in de categorie: steelstofzuigers. Het geluidsniveau van de stofzuiger is Gemiddeld (73 dB). De stofzuiger weegt 3 kg. Zoals we van Dyson zijn gewend heeft ook dit model veel zuigkracht, zo is er ook een turbofunctie wanneer er extra veel zuigkracht nodig is en heeft de stofzuigers een maximale gebruiksduur van 60 min.