Beste Stofzuiger werkplaats

Laatste update: 7 februari 2024 door Bram

Voor je werkplaats heb je een andere stofzuiger nodig dan die je in huis gebruikt. Werkplaat stofzuigers kunnen namelijk tegen een stootje en kunnen elk soort materiaal opzuigen. Dit soort stofzuigers worden ook wel bouwstofzuigers of alles zuigers genoemd. Het verschilt een beetje per model of deze ook werkelijk alles kan zuigen, zo zijn er ook bouwstofzuigers die as en water op kunnen zuigen. Op deze pagina vertellen we je alles wat je moet weten over een werkplaats stofzuiger en wat momenteel de beste keuze is.

stofzuiger werkplaats

Beste overall keuze:
Nilfisk Multi II 30 T
Met een score van 9.0 en 20 reviews is dit op dit moment de best beoordeelde werkplaats stofzuiger

Beste budget keuze:
Karcher WD 3 V-17/4/20
Met een score van 8.5 en 22 reviews is dit een goed beoordeelde werkplaats stofzuiger voor een klein budget.

Beste beoordeelde werkplaats stofzuiger

Bekijk hieronder de beste werkplaats stofzuiger op dit moment. Deze bouwstofzuiger wordt het best beoordeeld door consumenten en gebruikers. Het is een krachtige stofzuiger die geschikt is voor het opzuigen van droog- en nat vuil. Ook heeft de stofzuiger een geïntegreerde contactdoos waarop je elektrische apparaten kunt aansluiten en kunt gebruiken als stofafzuiging. Verder heeft de stofzuiger een grote opvangcapaciteit en een handige blaasfunctie.

Nilfisk Multi II 30 T

Nilfisk Multi II 30 T

Met een 9.0 en 20 reviews is dit de best beoordeelde werkplaats stofzuiger op dit moment. De stofzuiger is geschikt voor het opzuigen van droog- en nat vuil. Verder heeft de stofzuiger een geïntegreerde contactdoos, waardoor de stofzuiger ook te gebruiken voor stofafzuiging.

Verhouding prijs & beoordeling: prijsverschil zit hem in de functionaliteiten

Heb je liever een goedkoper en simpeler stofzuiger? Dan is onderstaande stofzuiger een hele goede keuze. Deze stofzuiger is een goede keuze wanneer je gewoon opzoek bent naar een simpele stofzuiger die gewoon vuil op kan zuigen. Dit model heeft dan bijvoorbeeld geen geïntegreerde contactdoos, maar wanneer je de stofzuiger niet gaat gebruiken voor stofafzuiging is dat ook helemaal niet nodig. Door gebruikers wordt deze stofzuiger als erg goed beoordeeld.

Kärcher WD 3 V-17/4/20

Kärcher WD 3 V-17/4/20

Deze Kärcher WD 3 V-17/4/20 is goed beoordeelde werkplaats stofzuiger. Dit model is te gebruiken zowel als met als zonder zak. Ook kun je met deze bouwstofzuiger water opzuigen en is de stofzuiger geschikt voor allerlei vuil. De stofzuiger kan niet gebruikt worden voor stofafzuiging, want de stofzuiger heeft geen geïntegreerde contactdoos.

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€119,00)

In het tabel hieronder vind je verschillende werkplaats stofzuigers uit verschillende prijsklasse. Per prijsklasse vind je het best beoordeelde model.

PrijsklasseScoreBest beoordeelde model
1. Onder €100,-8.5Karcher WD 3 V-17/4/20
2. Tussen €100 en €2008.9Makita VC2512L
3. Tussen €200 en €3009.0Nilfisk Multi II 30 T
4. Meer dan €3009.0Makita VC1310LX1

Waar moet je op letten bij het kopen van een bouwstofzuiger?

Bij het kopen van een stofzuiger die geschikt is voor een werkplaats is het belangrijkste dat de stofzuiger allerlei soorten vuil op kan zuigen. In een werkplaats werk je met grover en scherper materiaal dan een gewone stofzuiger. Bouwstofzuigers zijn dan ook vaak wat robuuster gebouwd en hebben een grote stofreservoir. Daarbij kun je ook op de volgende factoren letten

  1. Wat ga je op zuigen: Wanneer je alleen droge materialen gaat opzuigen heb je geen alleszuiger of nat zuiger nodig. Wil je wel vloeistoffen en droge materialen opzuigen dan wil je een alleszuiger.
  2. Stofklasse van de stofzuiger: wanneer je de stofzuiger inzet voor het opzuigen van fijne stoffen is het belangrijk dat je rekening houdt met de stofklasse. Deze stofklasse geeft aan voor welk soort fijnstof en vuil de stofzuiger geschikt is.
  3. Type opvang: er zijn werkplaats stofzuiger die te gebruiken zijn met een stofzak of zonder zak.
  4. Geïntegreerde contactdoos: wanneer de stofzuiger deze functie heeft, kun je de stofzuiger gebruiken voor stofafzuiging.
  5. Automatische filterreiniging: er zijn ook bouwstofzuigers die een automatische het filter schoonmaken (klopfunctie), deze bouwstofzuigers houden het filter schoon, hierdoor kun je langer stofzuigen zonder dat het filter vastloopt.

Verder kun je ook rekening houden met de snoerlengte, geluidsniveau, prijs, opvangcapaciteit en het vermogen van de stofzuiger.

Waarmee moet je rekening houden met de aanschaf van een stofzuiger voor een werkplaats?

Na de aanschaf loopt men vaak tegen nadelen aan van de door hen aangeschafte bouwstofzuiger. Goed om deze punten mee te nemen in jouw aanschaf en zodoende teleurstellingen voorkomen.

  • Snoer is te kort (in de specificaties staat de lengte, 4 meter snoer of korter wordt als te kort ervaren.
  • Maakt teveel lawaai (let op geluidsniveau, alles boven de 80 decibel is zeer luid).
  • De bouwstofzuiger is te zwaar (alles boven de 20 kg wordt als zwaar ervaren).

Met een 9.0 en 20 reviews is dit de best beoordeelde werkplaats stofzuiger op dit moment. De stofzuiger is geschikt voor het opzuigen van droog- en nat vuil. Verder heeft de stofzuiger een geïntegreerde contactdoos, waardoor de stofzuiger ook te gebruiken voor stofafzuiging.