Eind vorig jaar kwam Philips al naar buiten met het nieuws dat de huishoudtak van het bedrijf niet meer aansloot bij de missie waarvoor het bedrijf stond. Philips gaf aan zich meer te willen gaan richten op de technologie in de zorg. Mede hierdoor kwamen de stofzuiger maar ook andere huishoudelijk apparaten in de etalage te staan. Het was wachten totdat een andere partij dit wilde overnemen

.Philips bets big on connected care with recent acquisitions

De overname wordt gedaan door een Chinees investeerders bedrijf genaamd Hillhouse capital. Het bedrijf betaalt 4,4 miljard euro voor de overname. Daarnaast zal het bedrijf ook jaarlijks 700 miljoen euro moeten blijven betalen om de naam Philips te mogen blijven gebruiken.  Philips heeft met de huishoudtak afgelopen jaar 2 miljard euro omzet gedaan. De overname van 4,4 milard euro levert dus ook zeker wat op.

Wat dit gaat betekenen voor de stofzuigers van Philips is nog onduidelijk. Waarschijnlijk zal de consument niet direct veel merken. Mocht dit wel het geval zijn dan zullen wij hierover berichten. Wel is de vraag hoever Philips nog Philips is na de verkoop van deze tak. Volkskrant heeft hier een artikel over geschreven.

Bekijk hier de stofzuigers van Philips die nu zullen vallen onder de Chinese investeerder.