Populaire stofzuiger categorieën

De meeste zien stofzuigen als een geestdodend klusje. Een klusje wat liefste zo min mogelijk van mijn vrije tijd moet kosten. Kortom, wanneer er dan toch echt stof gezogen moet worden moet dat zo effectief mogelijk gebeuren. Hier hoort dus de beste stofzuiger bij. Stofzuigerkiezen.nl heeft meer dan 10000 reviews doorgespit en op basis hiervan de beste stofzuigers geselecteerd!

Populaire stofzuiger merken

De zoektocht naar een goede stofzuiger is echter niet altijd even makkelijk. De stofzuiger wereld kent talloze modellen die enorm van prijs kunnen verschillen. Daarnaast moet je ook nog onderscheid maken tussen een stofzuiger met zak, zonder zak, met steel of zonder steel of zelfs draadloos (en ja je hebt voor de luie eh moderne mensen ook nog de robotstofzuiger).

Stofzuigers met zak

Met zak of zonder zak? Dit is een van de eerste keuzes die je moet maken bij de aanschaf van een nieuwe stofzuiger. Een stofzuigerzak neigt 1) meer stof te kunnen opnemen en zal 2) minder stof vrijlaten bij het weggooien, een zak gooi je tenslotte in zijn geheel weg. Echter het nadeel is weer dat de aanschaf van stofzuigerzakken een dingetje is en daarnaast is het moeilijker te zien hoe vol de zak is.
  • Vaak meer stof capaciteit
  • Minder stof verlies bij het weggooien

Stofzuigers zonder zak

Tegenwoordig populairder zijn de stofzuigers zonder zak. Het grootste voordeel is spreekt voor zich: het niet meer hoeven kopen van stofzuiger zakken. Het nadeel is dus echter wel dat stofzuigers zonder zak vaak  minder stof capaciteit hebben en dat het weggooien van de inhoud vaak buiten moet gebeuren aangezien je wat verliest tijdens dit process.
  • Geen stofzuigerzakken meer nodig